Search
Close this search box.

To χαρισματικό κορίτσι Νεφέλη Αντωνίου έρχεται με μια «Κόκκινη Κλωστή»

Νεφέλη Αντωνίου «Κόκκινη Κλωστή»

Official music video: https://youtu.be/C-5StUfahoU

Η Νεφέλη Αντωνίου είναι ένα πολύ ξεχωριστό κορίτσι, που μέσα από το μουσικό της ταλέντο δίνει μαθήματα ζωής.
Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η Νεφέλη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, πάλεψε σκληρά για τη ζωή της και κατάφερε να βγει νικήτρια. Ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε ένας δεύτερος όγκος που της προκάλεσε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, αφήνοντας σοβαρή και μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλό της. Πλέον δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει, να διαβάσει, να γράψει ή να εκτελεί καθημερινές εργασίες. Το μόνο πράγμα που έμεινε άθικτο ήταν η αγάπη της για τη μουσική και η εξαιρετική της ικανότητα να τραγουδά! Έτσι λοιπόν, η Νεφέλη εκφράζεται μέσα από το τραγούδι και προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όσους έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν από κοντά.

Σήμερα η Νεφέλη παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι σε μουσική της καταξιωμένης τραγουδοποιού Μάγδας Βαρούχα, και στίχους από την Κύπρια στιχουργό Μαρία Χατζηαυξέντη, γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο.

Αξίζει πούμε ότι η Νεφέλη, το χαρισματικό αυτό κορίτσι, είναι μέλος του Ιδρύματος ΧΑΡΙΣΜΑ στη πόλη μας τη Λάρνακα.
Το «ΧΑΡΙΣΜΑ» είναι εγγεγραμμένο μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό Σωματείο το οποίο ιδρύθηκε το 2016. Το «ΧΑΡΙΣΜΑ» ξεκίνησε την δράση του το 2018, με σκοπό την ανάπτυξη, την προστασία την κοινωνικοποίηση και την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πολλά χαρίσματα σε δράσεις καλλιτεχνικών και αθλητικών γεγονότων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

Πώς δημιουργήθηκε το Σωματείο ΧΑΡΙΣΜΑ
Η ιδέα για την δημιουργία του Σωματείου γεννήθηκε με αφορμή την μικρή Νεφέλη. Η Νεφέλη, μετά από δύο όγκους στον εγκέφαλο και σοβαρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στον εγκέφαλο, με σοβαρής μορφής διαταραχές στην ομιλία, νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες κατάφερε να βελτιωθεί, να επανακτήσει κάποιες από τις αρχικές της ικανότητες, να αναπτύξει αυτοπεποίθηση και να κοινωνικοποιηθεί μέσα από τη μουσική , το τραγούδι και την τέχνη. Η αγάπη της για την μουσική και ο ζήλος της να ξανατραγουδησει, έγιναν το μέσο για να κερδίσει τον άνισο αγώνα για επιβίωση και καταξίωση. Η Νεφέλη αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα των όσων μπορεί να πετύχει ένα άτομο με προσπάθεια, θέληση, αποφασιστικότητα και υπομονή. Το Σωματείο μας καθοδηγούμενο από το παράδειγμα της Νεφέλης, δημιουργήθηκε με σκοπό την στήριξη και άλλων πολλών χαρισματικών ατόμων που η τέχνη αποτελεί το μοναδικό μέσο έκφρασης τους.
Μότο του ΧΑΡΙΣΜΑ, είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα, η δυνατότητα για παροχή ίσων ευκαιριών και το δικαίωμα να ζουν μία αξιοπρεπή και ενδιαφέρουσα ζωή αξιοποιώντας τα χαρίσματα, ικανότητες και ταλέντα τους.

Το μήνυμα του Προέδρου του ΧΑΡΙΣΜΑ Σταύρου Σιδερά:
Είναι ευρέως γνωστό, πως παρ’ όλα τα νομοθετικά μέτρα που έχουν λάβει τα ούτως αποκαλούμενα «ανεπτυγμένα» κράτη, με σκοπό να προστατεύσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες από αναχρονιστικές αντιλήψεις και το πρόβλημα της κοινωνικής απομόνωσης, δυστυχώς, οι κακοδαιμονίες αυτές, συνεχίζουν να ταλανίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες ακόμα και σήμερα.
Δεν είναι μυστικό πως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας εξακολουθεί να κυκλοφορεί με παρωπίδες, είναι «αφιλόξενο», και προβάλλει κοντόφθαλμες περιοριστικές αναχαιτίσεις σε θέματα τα οποία ο ίδιος θεωρεί ταμπού. Αναχαιτίσεις και περιορισμούς που αποτέλεσμα έχουν να σπρώχνουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην κοινωνική αποξένωση και το περιθώριο.
Μέσα σε αυτή την ενδοστρέφεια και τον απομονωτισμό εξαναγκάζονται να ζουν και κάποια ιδιαίτερα «χαρισματικά» άτομα τα οποία, στιγματισμένα από την άγνοια και την αδιαφορία των ανθρώπων, δεν βρίσκουν τρόπο να εξωτερικευσουν την ομορφιά του πολύχρωμου κόσμου που κρύβουν μέσα τους.
Αυτός είναι ο λόγος που μας ώθησε να δημιουργήσουμε το Σωματείο «ΧΑΡΙΣΜΑ». Όραμα μας δεν είναι απλά να προσφέρουμε ένα βήμα από το οποίο τα «χαρισματικά» άτομα της Κύπρου θα μπορούν να προβάλουν το έργο τους. Έχουμε θέση ως στόχο μας να βοηθήσουμε τα ταλαντούχα αυτά άτομα να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τα ιδιαίτερα «χαρίσματα» με τα οποία τα έχει προικίσει ο Θεός.
Απώτερος σκοπός μας είναι να εντάξουμε πλήρως τα άτομα αυτά στην κοινωνία, να τους δώσουμε την ευκαιρία να προβάλουν το μεγάλο τους «χάρισμα» μέσα από κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα, να στείλουμε μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες με επιφυλάξεις και σκεπτικισμό.
Stavros Sideras
Honorary Professor,
Writer, Composer, Producer, Director,
President of “Charisma” Association,
Member of UNESCO Greece

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!