Search
Close this search box.

Η ειρήνη δεν επιτυγχάνεται φωνάζοντας «ειρήνη»

Με μια ανάρτηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Ανδρέας Τταουξής σχολιάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία και τονίζει ότι “καμία λογική δεν έχει ο πόλεμος”.

Η ανάρτηση του δημοτικού μας Συμβούλου:

Δυστυχώς αυτός ο “πόλεμος” ξεκίνησε εδώ και χρόνια, προσπαθώντας ξένοι, να διχάσουν την Ουκρανία με ακραίες ιδέες και απόψεις. Άσκησαν πολιτικές, παραβιάζοντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κατά της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του ουκρανικού λαού, λειτουργώντας έναντι στη ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ας αναλάβει ο κάθε αρμόδιος πολιτικός αξιωματούχος ουσιαστική διπλωματική δράση. Ας αντιληφθούν όλοι, την κρισιμότητα της διαχείρισης αυτής, καθώς μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την ιστορία. Επιβάλλονται πρωτοβουλίες ειρήνης για εκτόνωση αυτής της κρίσης, ειδικά από την Ε.Ε., πέραν των οικονομικών κυρώσεων. Πρέπει να αποφευχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι θάνατοι και καταστροφές. Η Ρωσία, πρέπει να αντιληφθεί τα συνεπακόλουθα αυτής της παράνομης επίθεσης, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πιο σημαντικό και ουσιαστικό όμως, είναι η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου, το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι. Η ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων Αξιών, υπονομεύοντας την Ευρωπαϊκή Ειρήνη και Ασφάλεια. Καμία εισβολή στην ανεξαρτησία και στην εδαφική ακεραιότητα ενός διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους, δεν δικαιολογείται από κανένα επιχείρημα (ανεξαρτήτως συμφωνιών του παρελθόντος). Επιπλέον, καμία de facto μονομερή ανακήρυξη δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών, αποτελεί θεμελιώδη αρχή και κάθε παραβίαση αυτών των βασικών αρχών, που προβλέπονται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να καταδικάζεται από το σύνολο των κρατών μελών του ΟΗΕ.

Ως Κυπριακή Δημοκρατία, οφείλουμε να επιδείξουμε περισσότερο από κάθε άλλο κράτος, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, και την ξεκάθαρη μας θέση. Δεν μπορεί η παραβίαση του δικαίου, να εξαγοράζεται με κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, κάθε φορά που αμφισβητεί ή παραβιάζει κάποια χώρα το διεθνές δίκαιο, η Τουρκία χαίρετε.

Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική, γιατί καμία λογική δεν έχει ο πόλεμος.
Κράτα γερά Ουκρανία! #Ukraine 🇺🇦

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!