Search
Close this search box.

Στο «Stade de France» του Παρισιού ο τελικός του Champions League (28/05) και όχι στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επηρεάσει και το….ποδόσφαιρο.
Η UEFA αποφάσισε να μην διεξαχθεί ο τελικός του Champions League (28/05) σε ρωσικό έδαφος αλλά στο «Stade de France» του Παρισιού.

H ανακοίνωση της UEFA:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως μετά τη σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης ασφαλείας στην Ευρώπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μεταφέρει τον τελικό του UEFA Champions League ανδρών της περιόδου 2021/22 από την Αγία Πετρούπολη στο Stade de France του Saint-Denis. Ο αγώνας θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί το Σάββατο 28 Μαΐου.

Η UEFA θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί το πιο σημαντικό παιχνίδι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης. Μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, η UEFA θα υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες πολλών φορέων για να διασφαλίσει την παροχή διάσωσης για ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία που αντιμετωπίζουν τρομερό ανθρώπινο πόνο, καταστροφή και εκτοπισμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης ότι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες εγκαταστάσεις μέχρι νεωτέρας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε περαιτέρω να παραμείνει σε ετοιμότητα για τη σύγκληση περαιτέρω έκτακτων συνεδριάσεων, σε τακτική συνεχή βάση όπου απαιτείται, για να επανεκτιμηθεί η νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις όπως απαιτείται».

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!