Search
Close this search box.

Επίθεση σε συνδημότισσα μας από σκύλο Ροτβάιλερ, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ενώ η κοπέλα εδώ και 2 βδομάδες ζει έναν εφιάλτη

Της Γιώτας Δημητρίου

Επίθεση από σκύλο, ράτσας Ροτβάιλερ, δέχθηκε συνδημότισσα μας στο καθιερωμένο της περπάτημα μαζί με τον σύντροφο της. To ζευγάρι επικοινώνησε με το SkalaTimes με την παράκληση να δημοσιευτεί το περιστατικό, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι.

Ο σκύλος μαζί με την νεαρή ιδιοκτήτρια του βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, όταν ο σκύλος ξέφυγε της προσοχής της ιδιοκτήτριας του και επιτέθηκε στην κοπέλα η οποία περπατούσε μαζί με το σύντροφο της. Ο τραυματισμός ήταν αρκετά σοβαρός και το ζευγάρι έτρεξε άμεσα στις πρώτες βοήθειες του Ιδιωτικού Νοσοκομείου ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ, αφού πρώτα πήραν τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας του Ροτβάιλερ.


Το περιστατικό έγινε πριν δύο περίπου βδομάδες και έκτοτε η κοπέλα -που δέχθηκε την επίθεση, δεν έχει γίνει καλά, ενώ οι γιατροί ήθελαν να γνωρίζουν αν ο σκύλος ήταν εμβολιασμένος και άλλες πληροφορίες, τις οποίες όμως δυσκολεύτηκαν να εξασφαλίσουν αφού η ιδιοκτήτρια του Ροτβάιλερ μετά από μια βδομάδα παρουσίασε το βιβλιαράκι υγείας του σκύλου.

«Έχουμε αποταθεί στις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αποταθήκαμε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους, μας είπαν να κάνουμε καταγγελία στην Αστυνομία, η Αστυνομία αδιαφορεί, μας είπε πως είναι δουλειά των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Ο ένας μας παραπέμπει στον άλλο.
Αν αύριο αυτός ο σκύλος σκοτώσει κάποιο μωρό, θα ασχοληθούν όλοι αυτοί ή θα συνεχίσουν να είναι αδιάφοροι; Η σύντροφος μου εδώ και δύο βδομάδες ταλαιπωρείται με πόνους και εξετάσεις και τρέχουμε από τον ένα γιατρό στον άλλο, με το κράτος να αδιαφορεί, ενώ η ιδιοκτήτρια του σκύλου δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα. Το τραύμα ήταν 10 εκατοστά, τα δόντια του Ροτβάιλερ κυριολεκτικά την κατασπάραξαν, αν σας πω ότι από θαύμα έζησε, δεν θα είναι καθόλου υπερβολή», δήλωσε ο σύντροφος της κοπέλας που δέχθηκε την επίθεση, ενώ η ίδια μετά από από το ψυχολογικό σοκ της επίθεσης δεν θέλει να μιλά για το θέμα αυτό.

«Η αστυνομία μας είπε ότι μπορούμε να κινήσουμε αγωγή, αν θέλουμε. Ξοδέψαμε ήδη και ξοδεύουμε λεφτά στους γιατρούς για μια επίθεση που κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πρέπει να ξοδέψουμε κι άλλα λεφτά και να ταλαιπωρηθούμε στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας; Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έπρεπε ή όχι να ζητήσουν την θανάτωση αυτού του σκύλου; Σας ρωτώ: ποιος θα φέρει ευθύνη αν αύριο αυτός ο σκύλος μέσα από μια άλλη επίθεση σκοτώσει ένα παιδί ή ένα ενήλικα;» δήλωσε με έντονο ύφος, στο SkalaTimes, ο σύντροφος της κοπέλας, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Το SkalaTimes συμπληρώνει ότι ουκ ολίγες φορές επικοινώνησε με το Δήμο Λάρνακας (σε αριθμό κινητού που μας είχε δώσει δημοτικός σύμβουλος) για να καταγγείλουμε πως στην περιοχή Προδρόμου (κοντά στο δημοτικό σχολείο προδρόμου όπου καθημερινά περπατούν παιδιά, στην οδό Έκτωρος και στην οδό Πατρόκλου), συχνά κυκλοφορεί ασυνόδευτος σκύλος -ο οποίος ανήκει σε ξένο ιδιοκτήτη σε πολυκατοικία στην Πατρόκλου. Δυστυχώς δεν απάντησε κανένας αρμόδιος, ούτε μας πήραν πίσω, αν και ήταν αριθμός κινητού.

Δεν πρέπει να πενθούμε νεκρούς για να προσέχουμε και για να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του. Ας είμαστε προμηθείς κι όχι επιμηθείς!

Ας αναλαμβάνει τις ευθύνες του ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, τις ευθύνες της η αστυνομία και τις ευθύνες τους οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Και φυσικά και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας.

Κανένας σκύλος ασυνόδευτος και κανένας επικίνδυνος σκύλος ανάμεσα μας που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.

Υ.Γ Το να είμαι φιλόζωος μπορεί να αποδειχθεί με χίλιους τρόπους, το να ρισκάρω ανθρώπινες ζωές δεν με κάνει φιλόζωο, αλλά κάτι άλλο.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το σπαθί το οποίο αποκεφάλισε τον Οδυσσέα, ωχριά μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη την οποία ανέσυρε η κοινωνία

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης Philenews(21/9/24) Έγραφα προχθές, ότι η κατάφορη αδικία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνία.

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

error: Content is protected !!