Search
Close this search box.

Μέχρι πότε θα είμαστε ανόητα παραπλανημένοι;

Της Γιώτας Δημητρίου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden εξουσιοδότησε το state department να δώσει πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία που μπορεί τα φτάσει τα 200 ​​εκατομμύρια δολάρια!
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ «Η βοήθεια μπορεί να αφορά την αποστολή όπλων και την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης, έτσι ώστε οι Ουκρανοί να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή».

Ένας από τους λόγους που η δεύτερη μου πτυχιακή στο Λονδίνο είχε θέμα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ήταν η αγάπη που είχα για τις ΗΠΑ. Έπρεπε να μεγαλώσω αρκετά για να συνειδητοποιήσω για πρώτη φορά πως μπορεί να αγαπάς μια χώρα, αλλά να σιχαίνεσαι  τις πολιτικές και τους πολιτικούς της.

Η Αμερική λοιπόν σήμερα στέλνει βοήθεια στην Ουκρανία και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να χτυπάει ένα καμπανάκι συναγερμού.

Θυμάμαι ένα άρθρο που είχα γράψει όταν είχε εκλεγεί ο Obama, έγραφα πως οι Πρόεδροι των ΗΠΑ αλλάζουν, μα οι πολιτικές τους παραμένουν οι ίδιες. Ο Trump μας έκανε να το ξεχάσουμε αυτό και να πιστέψουμε πως υπάρχουν και καλύτεροι Πρόεδροι και να πιστέψουμε πως οποιοσδήποτε εκτός του Trump θα είναι καλύτερος. (Τι ηλίθιοι όσοι πιστέψαμε κάτι τέτοιο – guilty as charged).

Η Αμερική συνεχίζει ακάθεκτη το παιχνίδι της στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.
Όπως έκανε πάντα, όπως έκανε αμέσως μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Χιλή, Ιράκ και πολλά άλλα μέρη του πλανήτη.  Όπως έκανε με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ σε τόσες χώρες σε αυτό τον πλανήτη που αιματοκυλήθηκαν με το αίμα των λαών, του απλού κόσμου.

Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε στις 4 Απριλίου του 1949, με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, μέσα στις συνθήκες του Ψυχρού Πολέμου, δημιουργήθηκε σαν ένας στρατιωτικό-πολιτικός οργανισμός που το μόνο που κατάφερε ήταν να αιματοκυλήσει τον πλανήτη από γωνιά σε γωνιά.
Πιο κάτω μια σύντομη αναφορά στις χώρες στις οποίες το ΝΑΤΟ επενέβη έμμεσα ή άμεσα και αιματοκύλησε τους λαούς, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

1950 – 1953, Κορέα
1951, Αίγυπτος
1952, Τυνησία, Μαρόκο
1953, Ιράν
1954, Γουατεμάλα
1956, Αίγυπτος
1958, Λίβανος
1958, Αραβικά Εμιράτα
Ιούλης 1958, Ιράκ
Αύγουστος 1960, Κονγκό
Απρίλης 1961, Κούβα
1964, Βιετνάμ
Γενάρης 1966, Παναμάς
1966-67, Γουατεμάλα
21 Απρίλη 1967, Ελλάδα
(Με την βοήθεια των ΗΠΑ η στρατιωτική χούντα αναλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα με τη συμβολή της CIA)
1967, Αραβικές Χώρες
1969-75, Καμπότζη
Σεπτέμβρης 1973, Χιλή
Οκτώβρης 1973, Αίγυπτος – Συρία
Ιούλης 1974, Κύπρος
(Αν κάποιος αμφιβάλλει για τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο ’74 μπορεί να διαβάσει το εξαιρετικότατο βιβλίο –δύο τόμοι- του ιστορικού Παύλου Τζερμιά με τίτλο «Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας)
1978, Λίβανος
1979, Τσαντ
1981-90, Νικαράγουα
Αύγουστος 1981, Λιβύη
Αύγουστος 1982, Λίβανος
Οκτώβρης 1983, Γρενάδα
1987-88, Ιράν
Δεκέμβρης 1989, Παναμάς
1991, Πόλεμος του Κόλπου
Οκτώβρης 1992-94, Σομαλία
1994, Βοσνία
1994-96  Αϊτή
1995, Κροατία
Μάρτης 1999, Γιουγκοσλαβία
1999, Βομβαρδισμός Γιουγκοσλαβίας
2001, Εισβολή και κατοχή Αφγανιστάν
2001, ΠΓΔΜ
2003, Εισβολή στο Ιράκ
Οκτώβριος 2001, Αφγανιστάν
Μάρτιος 2003, Ιράκ
2006, Λίβανος
2009, Παλαιστίνη
2011, Λιβύη
2011, Συρία
2013, Μάλι
2014, Ουκρανία
(Γίνεται πραξικόπημα από ακροδεξιές δυνάμεις, παίρνουν την εξουσία και οι νεοναζιστικές ομάδες στηρίζονταν τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ε.Ε.)
2018, Συρία 

Γι αυτό, όταν υψώνουμε την φωνή μας κατά του πολέμου στην Ουκρανία σήμερα, οφείλουμε αν μη τι άλλο να έχουμε μια γενικότερη εικόνα της σύγχρονης ιστορίας, (όσο μας επιτρέπει η προπαγάνδα των ΜΜΕ και του διαδικτύου –ωστόσο υπάρχουν εξαιρετικά βιβλία με τεκμηριωμένες ιστορικές αλήθειες για την παγκόσμια σύγχρονη ιστορία).

Οφείλουμε να γνωρίζουμε σε ποια άλλα μέρη του πλανήτη γίνεται πόλεμος σήμερα και γιατί.
Σε ποια άλλα μέρη γινόταν πόλεμος χθες, και γιατί.
Ποιοι προκαλούν ή προκάλεσαν έμμεσα ή άμεσα τους πολέμους και γιατί.

Αν είμαστε με τους λαούς και με την ειρήνη, μακριά από πολιτικοκομματικές αγκυλώσεις, τότε οφείλουμε να γνωρίζουμε. Τα βασικά.
Γιατί γίνεται ο πόλεμος;

Ο Τόμας Πεν, Αμερικανός ο οποίος σήμερα ζει στη Γερμανία, ήταν υπαξιωματικός πεζικού του αμερικανικού στρατού. Σπούδασε χρηματοοικονομικά και μάνατζμεντ και έχει μεγάλη εμπειρία ως αναλυτής σε χρηματοοικονομικές αγορές. Ο Πεν αρθρογραφεί στην εφημερίδα Russia Today και σε ένα από τα άρθρα του (τον περασμένο μήνα) έγραφε: 
«Γιατί η Ουάσιγκτον –και κατ’ επέκταση το ΝΑΤΟ και η ΕΕ– έχει τόση εμμονή με την Ουκρανία;
Τι είναι αυτό που ελπίζουν να πετύχουν; Μόλις κατανοήσει κανείς τον μηχανισμό με τον οποίο η Ουάσιγκτον αντλεί την πραγματική της ισχύ, οι ενέργειές της σε σχέση με τη Ρωσία γίνονται πιο κατανοητές. Ας αφήσουμε στην άκρη όλες τις κατηγορίες που εκτοξεύει η Ουάσιγκτον σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και την κυριαρχία, γιατί αυτά είναι απλώς ζητήματα που χρησιμοποιεί ως κάλυψη και τα οποία αγνοεί συστηματικά τον εαυτό της για να επιτύχει τους στόχους της. Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει η Ουάσιγκτον; Θέλει να μπερδέψει και να πυροδοτήσει το ζήτημα της Ουκρανίας για να συγκρατήσει τη Ρωσία. Γιατί όμως θέλει να περιορίσει τη Ρωσία; Η Ουάσιγκτον αντλεί την παγκόσμια ισχύ της μέσω του ελέγχου του δολαρίου, γνωστό και ως το νόμισμα για το αποθεματικό του κόσμου. Αυτό το ειδικό καθεστώς επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να συγκεντρώνει τεράστια ελλείμματα που δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση την πραγματική παραγωγική ικανότητα της Αμερικής. Το δολάριο ΗΠΑ είναι απολύτως κυρίαρχο ως το νόμισμα που χρησιμοποιείται για το διεθνές εμπόριο από τότε που αντικατέστησε τη στερλίνα τη δεκαετία του 1920. Εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο, ο χρυσός, τα βασικά μέταλλα και τα γεωργικά προϊόντα τιμολογούνται και πληρώνονται σε δολάρια. Αυτό δημιούργησε μεγάλη παγκόσμια ζήτηση για το δολάριο, προσθέτοντας τεράστια αξία στην αξία του και δημιούργησε ισχυρή ζήτηση για ομόλογα των ΗΠΑ. Όλα αυτά επιτρέπουν στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να τυπώνει δολάρια κατά τρισεκατομμύρια, να δανείζεται χωρίς όρια και να ξοδεύει με εγκατάλειψη.Η κυριαρχία του δολαρίου έχει προσφέρει στην Αμερική τεράστια δύναμη παγκοσμίως, αλλά τώρα απειλείται όσο ποτέ άλλοτε, καθώς η Ρωσία, η Κίνα και άλλοι την αμφισβητούν οικονομικά. Πολλοί επιδιώκουν τώρα να χάσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο, καθώς η Ουάσιγκτον συνέχισε να καταχράται την ιδιότητά της ως εκδότης του παγκόσμιου νομίσματος του αποθεματικού κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών»….

Πριν μία βδομάδα ο πρώην πρόεδρος του Ελληνο-Ουκρανικού συνδέσμου φιλίας Κυριάκος Ντασιοβασίλης έδωσε μία συνέντευξη στον Νίκο Μπογιόπουλο στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Αθήνα).
Ο Κυριάκος Ντασιοβασίλης έζησε επί 12 χρόνια στην Ουκρανία (από το 2010) μέχρι και πριν από 27 μέρες όπου επέστρεψε στην Ελλάδα.
Στην συνέντευξη του μίλησε για τα γεγονότα όπως τα έζησε που κατά την άποψη του οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, πόλεμο.
Μίλησε για το πραξικόπημα του 2014 που όπως είπε το οργάνωσε η Αμερικάνικη πρεσβεία σε συνεργασία με την Ουκρανική διασπορά του Καναδά και της Αμερικής οι οποίες το χρηματοδότησαν.
Μίλησε για τον πρώτο νόμο της πραξικοπηματικής κυβέρνησης που ήταν να βγάλει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και επιτεθεί σε όλη την υπόλοιπη αντιπολίτευση.
Μίλησε για τα τραγικά γεγονότα της Οδησσού που οδήγησαν στον θάνατο 60 ανθρώπων στην πυρπόληση του Συνδικάτου.
Μίλησε για τη δράση των 5 νεοναζιστικών και φασιστικών ταγμάτων που δρουν στην Ουκρανία (Αζοφ, Δεξιός Τομέας, Ντανμπάρ, Δνίπερ, Αντρά) που σκότωναν, βίαζαν γυναίκες και κόρες των Ρωσόφωνων και έκλεβαν τα υπάρχοντα τους, όπως είπε.
Αναφέρθηκε στην καταπάτηση της συνθήκης του Μινσκ.
Μίλησε για τις ψεύτικες δεσμεύσεις του Ζελένσκι για «ειρηνική επίλυση» της κρίσης στο Ντονμπάς, οι οποίος γρήγορα τις αναίρεσε και προχώρησε σε ανοιχτή συνεργασία με τάγματα εφόδου. 
Μίλησε βέβαια και για την επέμβαση της Ρωσίας που έχει κάνει τη ζωή των Ουκρανών κόλαση, τους οδήγησε στον ξεριζωμό και στον πόνο.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=QtZ62munTJM

Θέλουμε ΕΙΡΗΝΗ, ναι!
Kαι θέλουμε να σταθούμε δίπλα από όλους τους λαούς που βιώνουν τον πόλεμο και την βία σε οποιαδήποτε μορφή.
Για να το κάνουμε όμως αυτό πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από τις οποιεσδήποτε παρωπίδες, να κάνουμε μια δεύτερη ανάγνωση της σύγχρονης ιστορίας και να κοιτάξουμε τις αλήθειες κατάματα.
Αλήθειες που πιθανόν δεν θα τις βρούμε στις ειδήσεις των 8, ούτε στα καθεστωτικά τοπικά ή διεθνή ΜΜΕ.

Μεταξύ της προπαγάνδας και των θεωριών συνωμοσίας κρύβεται η μία και μοναδική αλήθεια. Ας ελπίσουμε να λάμψει πάνω από τους λαούς, η αλήθεια, πριν οι παίχτες της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας βυθίσουν και σε άλλους εφιάλτες την ανθρωπότητα.

Υ.Γ Ένας καλός μου φίλος που αγαπώ και εμπιστεύομαι, μου έλεγε προχτές για τα εκατομμύρια που έχουν δοθεί για την στρατιωτική ενδυνάμωση της Γερμανίας, μου έλεγε ότι η Γερμανία αγοράζει F35 και τόνισε πως αυτό είναι ανησυχητικό.
Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν ότι «η Γερμανία συνεχίζει τις προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία».
Ξέρετε, η αλήθεια είναι γραμμένη πίσω από τις λέξεις της ενορχηστρωμένης προπαγάνδας, αλλά είμαστε τόσο κολλημένοι σε συγκεκριμένα αφηγήματα που δεν μπορούμε να την δούμε.
Μέχρι πότε όμως θα είμαστε ανόητα παραπλανημένοι;



Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!