Search
Close this search box.

Για τον Julian Assange…..

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Έχουμε, πιστεύω, την τάση να ωραιοποιούμε τον εαυτό μας, να τον εξωραΐζουμε, να νομίζουμε πως εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο στο κόσμο αυτό. Ουδέν αναληθέστερο!
Η πραγματικότητα είναι πως τους περισσότερους μας ενδιαφέρει ο δικός μας εαυτός, η δική μας προβολή, τα δικά μας καλά και συμφέροντα. Γι αυτό και επικρατεί όλη αυτή η κατάσταση γύρω μας. (Δεν χρειάζεται ανάλυση για το τί επικρατεί γύρω  μας).

Ωστόσο, υπάρχουν οι λίγες εξαιρέσεις του κανόνα.

Άνθρωποι που έβαλαν το κοινό καλό πάνω από τον εαυτό τους, πάνω από τη ζωή τους!
Μη με ρωτήσετε αν αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο, δεν ξέρω! Στη φάση αυτή της ζωής μου, δεν ξέρω αν αξίζουν οι μάχες για την ανθρωπότητα ή αν είναι μάταιοι. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτή τη στιγμή παίζει ένας Μάνος Λοϊζος …. “Στρατιώτες έρχονται, πάνε, ρωτάνε γιατί πολεμήσαν. Κι εσύ ησυχάζεις,το δάχτυλο βάζεις να βρεις την πληγή. Μη με ρωτάς, δε θυμάμαι. Μη με ρωτάς, μη με ρωτάς, μη με ρωτάς. Μη με κοιτάς, σε φοβάμαι, μη με κοιτάς, μη με ρωτάς, μη με ρωτάς“.

Άνθρωποι σαν τον Julian Assange που έδωσαν την ζωή τους και βρέθηκαν απέναντι από τους κακούς και δυνατούς του πλανήτη.
Η ιστορία του Julian Assange που μοιάζει με ταινία, αφορά τη ζωή ενός ΑΝΘΡΩΠΟΥ και δεν είναι σενάριο, είναι η πραγματική ζωή, η ζωή ενός ανθρώπου!

Χθες Τετάρτη, ο Julian Assange, ο «Μr Wikileaks», παντρεύτηκε, στις φυλακές Μπέλμαρς του ανατολικού Λονδίνου, τη Stella Moris, την μητέρα των δύο γιων του. Στον γάμο ήταν τα δύο παιδιά τους, ο πατέρας και ο αδελφός του Julian.

Η νύφη δήλωσε «τυχερή» που γνώρισε τον Julian, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την έκδοση του στις ΗΠΑ το 2015, όταν είχε βρει καταφύγιο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
«Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ λυπημένη. Αγαπώ τον Τζούλιαν με όλη μου την καρδιά και εύχομαι να ήταν έξω», είπε η νύφη και τόνισε πως η κράτηση του Julian είναι «σκληρή και απάνθρωπη».
Ναι, είναι! Eίναι μια σκληρή και απάνθρωπη κράτηση που οι λαοί και oi «πολιτισμένες χώρες» και «πολιτισμένοι πολιτικοί» της ΕΕ παρακολουθούν τηρώντας σιγή ιχθύος εδώ και χρόνια. 
Εντάξει , υπάρχουν ελάχιστοι πολιτικοί εξαιρέσεις, όπως πχ ο Jeremy Corbyn των Εργατικών στην Αγγλία, που έχουν διαμαρτυρηθεί για την απάνθρωπη φυλάκιση του Julian και έχουν αγωνιστεί με διάφορους τρόπους.

Χθες, στο γάμο, το νυφικό της Stella Moris ήταν σχεδιασμένο από την διάσημη για τα νυφικά της και όχι μόνο, Vivienne Westwood.
Η Vivienne Westwood είναι μία από τις πολλές διάσημες που αγωνίζονται για να σταματήσει η έκδοση του Julian Assange.
Η αλήθεια είναι πως αρκετοί διάσημοι ανά το παγκόσμιο στέκονται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του Julian Assange: O πιο αγαπημένος μου διανοούμενος, ο Noam Chomsky, o άλλος αγαπημένος μου ο κύριος με το υπέροχο μυαλό ο Edward Snowden, η ηθοποιός Pamela Anderson, o Roger Waters (Pink Floyd), o διάσημος δημοσιογράφος και συγγραφέας John Pilger και πολλοί άλλοι. 

Παντρεύτηκε λοιπόν, χθες, ο Julian Assange, αλλά, αλήθεια, δεν ξέρω τι σημασία έχει ένας γάμος για έναν άνθρωπο που εδώ και χρόνια ΔΕΝ ΖΕΙ, απλά υπάρχει.
Και για να είμαι ειλικρινής, σε ένα γάμο που κάνει τον γύρο των Διεθνών ΜΜΕ αλλά δεν υπάρχει ούτε και μία φωτογραφία του γαμπρού («επειδή ήταν στην φυλακή ο γάμος, για λόγους ασφαλείας κτλ»), επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω ακόμη και αν ζει ο Julian!

Αυτό που έχει σημασία και μας το υπενθυμίζει ο γάμος του Julian Assange, δεν είναι ο γάμος του που έγινε χθες στη φυλακή Belmarsh στο Ανατολικό Λονδίνο, αλλά η απάνθρωπη φυλάκιση εδώ και χρόνια, ενός ανθρώπου που τόλμησε να τα βάλει με το σύστημα, να πολεμήσει για την αλήθεια μέσα από τη δημοσιογραφία και το πλήρωσε απάνθρωπα. Και τι κάνει ολόκληρος ο πλανήτης, πολιτικοί και άλλοι; Παρακολουθούν χωρίς να προσπαθούν να ελευθερώσουν αυτόν τον άνθρωπο. Και ύστερα περιμένουμε εμείς να μας σώσουν οι πολιτικοί, είτε της Ευρώπης, είτε οπουδήποτε αλλού. Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο που ήθελε να υπηρετήσει την δημοσιογραφία και την αλήθεια, να βασανίζεται σαν σύγχρονος Άγιος και οι πολιτικοί του πλανήτη να σφυρίζουν αδιάφορα, τα πολιτικά τους συνθήματα, σε μια σκουριασμένη πολιτική σκακιέρα, αλήθεια τι περιμένουμε από αυτούς που κυβερνούν τους λαούς;
Αν (αν λέμε), αν θα σωθεί η ανθρωπότητα, μάλλον δεν θα είναι από αυτούς, θα είναι χάρις σε ανθρώπους σαν τον Julian Assange!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!