Search
Close this search box.

Ακαδημία των Όσκαρ: Ο Will Smith αρνήθηκε να φύγει από την τελετή μετά το χαστούκι

«Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ζητήθηκε από τον κ. Σμιθ να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα έπρεπε να έχουμε μπορέσει να χειριστούμε την κατάσταση διαφορετικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ αρνήθηκε να φύγει από την τελετή απονομής των Όσκαρ μετά το χαστούκι που έδωσε στον κωμικό Κρις Ροκ, όπως του ζητήθηκε, ανακοίνωσε την Τετάρτη, η Ακαδημία των Όσκαρ, η οποία κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του ηθοποιού.

Στην πρώτη του δημόσια αντίδραση, ο Κρις Ροκ είπε στην αρχή παράστασής του στη Βοστώνη ότι “ακόμη επεξεργάζεται” το περιστατικό, το οποίο έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

“Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ζητήθηκε από τον κ. Σμιθ να φύγει από την τελετή και αρνήθηκε, αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα έπρεπε να έχουμε μπορέσει να χειριστούμε την κατάσταση διαφορετικά”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα Όσκαρ.

Αστείο του Κρις Ροκ για το ξυρισμένο κεφάλι της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία έχει προσβληθεί από αλωπεκίαση –ασθένεια που προκαλεί σημαντική πτώση των μαλλιών και η Σμιθ έχει αποκαλύψει ότι πάσχει από αυτήν εδώ και μερικά χρόνια– πυροδότησε το σκάνδαλο που ξέσπασε την Κυριακή το βράδυ.

Ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε ξαφνικά στην σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ αφήνοντας άφωνους διάσημους και τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

Ο 53χρονος ηθοποιός, στον οποίο λίγο μετά το περιστατικό απονεμήθηκε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Η Μέθοδος των Γουίλιαμς”, έχει έκτοτε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τον Κρις Ροκ και την Ακαδημία.

Το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας, το οποίο συνήλθε χθες, “ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του Γουίλ Σμιθ εξαιτίας παραβιάσεων του κανονισμού της Ακαδημίας, στις οποίες περιλαμβάνεται η ανάρμοστη σωματική επαφή, η καταχρηστική ή επικίνδυνη συμπεριφορά και οι πράξεις διακυβεύουν την ακεραιότητα της Ακαδημίας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ο θεσμός δίδει στον ηθοποιό περιθώριο τουλάχιστον 15 ημερών “για να δώσει γραπτή απάντηση”.

Ενδεχόμενη λήψη “πειθαρχικών μέτρων” εναντίον του θα συζητηθεί σε σύνοδο της Ακαδημίας στις 18 Απριλίου, διευκρινίζει η ίδια στην ανακοίνωσή της. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνεται αναστολή της συμμετοχής ή αποβολή του Γουίλ Σμιθ από την Ακαδημία, η οποία έχει σχεδόν 10.000 μέλη.

Πολλοί στο Χόλιγουντ ζητούν από την Ακαδημία να επιβάλει κυρώσεις στον Αμερικανό σταρ για την πράξη αυτή βίας από σκηνής, η οποία επισκίασε την βραδιά απονομής των Όσκαρ.

Σε επιστολή που απευθύνουν στα μέλη της Ακαδημίας, οι επικεφαλής της δηλώνουν “εξοργισμένοι” για το περιστατικό.

“Η αναμετάδοση της 94ης τελετής των Όσκαρ, την Κυριακή, θα έπρεπε να είναι μια γιορτή για τους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τη χρονιά που πέρασε”, αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και η γενική διευθύντρια Ντον Χάντσον.

“Είμαστε συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι που αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιζήμια συμπεριφορά ενός υποψηφίου πάνω στη σκηνή”, υπογραμμίζουν.

Ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε συγγνώμη δημοσίως μέσω Instagram τη Δευτέρα από τον Κρις Ροκ, αλλά και από τους διοργανωτές της τελετής.
“Θα ήθελα να σου ζητήσω δημοσίως συγγνώμη Κρις”, έγραψε ο Σμιθ. “Ήμουν εκτός ορίων και έκανα λάθος. Η συμπεριφορά μου χθες το βράδυ στα Όσκαρ ήταν απαράδεκτη και ασυγχώρητη”.

Ο Κρις Ροκ, οποίος δεν θέλησε να προσφύγει εναντίον του μετά την επίθεση που δέχθηκε, δεν είχε εκφραστεί δημοσίως για το θέμα αυτό μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.
“Δεν έχω κάτι σημαντικό να πω γι’αυτό που συνέβη, άρα αν ήρθατε για να ακούσετε αυτά… έχω μια ολόκληρη παράσταση που έγραψα πριν από το περασμένο σαββατοκύριακο”, πρόσθεσε ο κωμικός λίγη ώρα αφότου ανέβηκε στη σκηνή για ένα σόου του στη Βοστώνη, σύμφωνα με σύντομο ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσε το περιοδικό Variety.
“Ακόμη επεξεργάζομαι αυτό που συνέβη, άρα κάποια στιγμή θα μιλήσω γι’αυτά τα σκ..τά”, είπε, απευθυνόμενος στο κοινό του στην sold out παράστασή του στο Wilbur Theatre της Βοστώνης. “Θα είναι σοβαρό. Θα είναι αστείο, αλλά τώρα θα σας πω μερικά αστεία”, πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος από το κοινό.

Η Γουάντα Σάικς, μια από τους τρεις παρουσιαστές της τελετής των Όσκαρ, είπε ότι κυριολεκτικά “αρρώστησε” από το περιστατικό. “Ακόμη είμαι λίγο σοκαρισμένη”, σημείωσε σε εκπομπή λόγου της Έλεν ΝτεΤζενέρις.

Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να έχει επιτραπεί στον Γουίλ Σμιθ να παραμείνει στην αίθουσα και να παραλάβει το βραβείο του έπειτα από μια τέτοια πράξη, σημείωσε. “Αυτό στέλνει λάθος μήνυμα. Όταν επιτίθεσαι σε κάποιον σε βγάζουμε έξω από το κτίριο, τελεία”, είπε η Σάικς.

Η Ακαδημία απαγορεύει την παρουσία του Will Smith στην τελετή των Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια
Δώδεκα ημέρες μετά το περιστατικό που συζήτησε σχεδόν όλος ο πλανητής, η Ακαδημία ανακοίνωσε την αποβολή του από τις εκδηλώσεις για τα επόμενα 10 χρόνια.
Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που αποτελείται από 54 άτομα, πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση για να καθορίσει ποια μέτρα θα λάβει κατά του Σμιθ. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται πλέον στον ηθοποιό να παρευρίσκεται στα Όσκαρ ή σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση της Ακαδημίας την επόμενη 10ετία.

Aκαδημία Κινηματογράφου: Δεν συγχωρείται η βία
Σε ανακοίνωσή της, την επομένη του περιστατικού, η Ακαδημία ανέφερε πως «δεν συγχωρεί τη βία οποιασδήποτε μορφής. Απόψε είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε τους νικητές των 94ων βραβείων Όσκαρ, οι οποίοι αξίζουν αυτή τη στιγμή αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους και τους λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κοινή ανακοίνωση ΑΕΚ και Ανόρθωσης

Πραγματοποιήθηκε χθες, συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των ΔΣ των Σωματείων ΑΕΚ και Ανόρθωσης με θέμα συζήτησης την οπαδική βία και την ποικιλότροπη έκφραση της εντός της

Aυξάνονται οι ποινές για το αδίκημα της υποκίνησης βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου με νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Αύξηση ποινών για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ, τι αλλάζει Την σχετική πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού ψήφισαν 30 Βουλευτές

error: Content is protected !!