Search
Close this search box.

Από το 2014 μέχρι την επίσημη παράδοση στον επενδυτή του λιμανιού Μαρίνας Λάρνακας γράφτηκε ιστορία στη πόλη μας

Της Γιώτας Δημητρίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκδήλωση για την επίσημη παράδοση στον επενδυτή του λιμανιού Μαρίνας Λάρνακας, στην Kition Ocean Holdings Ltd.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Καρούσο ξεκινά το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που υπάρχει στην Κύπρο, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΠτΔ είπε στην ομιλία τους πως πρόκειται για ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ. Είναι, βεβαίως, ο ίδιος πρόεδρος που επιθυμούσε μια άλλη ανάπτυξη για το λιμάνι (ενεργειακή), ο ίδιος πρόεδρος που είχε πει «δεν θα μου πουν οι Σκαλιώτες τι θα κάμω».  Πότε; Το 2014. Όταν 40 και πλέον άτομα εκπρόσωποι της Λάρνακας, κόμματα, φορείς, οργανώσεις, βουλευτές, ο Δήμαρχος (Λουρουτζιάτης) και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πήγαν να τον επισκεφτούν και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, για τα όσα δημοσιεύονταν (χωρίς να ενημερωθεί η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας) σχετικά με δημιουργία ενεργειακού λιμανιού στη Λάρνακα.

Ήταν τότε, Απρίλης 2014 ανήμερα του Αγίου Λαζάρου, που οι Σκαλιώτες  βγήκαν στους δρόμους και αγωνίστηκαν κατά της δημιουργίας Ενεργειακού Λιμανιού στη πόλη μας.
Και ήταν πολλοί.

Και τελικά μετά από πολλούς αγώνες, μετά που δημιουργήθηκε και ομάδα πολιτών ακτιβιστών, κατάφεραν να δουν την ανάπτυξη που ονειρεύονταν για τη πόλη τους και όχι ένα ενεργειακό λιμάνι, με όλα όσα θα σήμαινε για την τουριστική ανάπτυξη της Λάρνακας, την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ναι, έχει δίκαιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ήταν μια ιστορική ημέρα η Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022.
Για αυτή την ιστορική ημέρα αγωνίστηκε o κόσμος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, γι αυτή την ιστορική μέρα κάποια κόμματα πολέμησαν για να μην έρθει ποτέ (ήθελαν ενεργειακό λιμάνι και όχι τουριστικό).

Για να φτάσουμε σε αυτή την ιστορική ημέρα προηγήθηκε ένα χρονικό που έγραψε ιστορία.
Αν κάποιοι επιθυμούν να ξεχάσουν ή να αλλοιώσουν την ιστορία, tough luck, η ιστορία είναι εκεί. Με ντοκουμέντα.

Ευχόμαστε οι επενδυτές να γνωρίζουν πως η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και το τουριστικό όραμα για τη πόλη μας, είναι προτεραιότητα για τους Λαρνακείς και όταν αυτά διακυβεύονται τότε βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε.
Όπως κάναμε όταν η Halliburton και άλλες ξένες ενεργειακές εταιρείες είχαν βάλει στο μάτι το λιμάνι της πόλη μας.

Από το 2014 μέχρι την επίσημη παράδοση στον επενδυτή του λιμανιού Μαρίνας Λάρνακας, την περασμένη Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, γράφτηκε ιστορία στη πόλη μας και καλό είναι να θυμόμαστε αυτή την ιστορία και όχι να ανεχόμαστε να αλλοιώνεται με επικοινωνιακά και άλλα κόλπα.

Ναι, ελπίζουμε πως έρχονται καλύτερες μέρες για τη Λάρνακα μας και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι, αλλά… θα έχουμε τα μάτια μας ανοικτά!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το σπαθί το οποίο αποκεφάλισε τον Οδυσσέα, ωχριά μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη την οποία ανέσυρε η κοινωνία

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης Philenews(21/9/24) Έγραφα προχθές, ότι η κατάφορη αδικία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνία.

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!