Search
Close this search box.

Πολιτικό μνημόσυνο του πρώην Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Λάρνακας, Φανή Χριστοδούλου

Δελτίο Τύπου για το πολιτικό μνημόσυνο του πρώην Επαρχιακού Γραμματέα ΑΚΕΛ Λάρνακας, Φανή Χριστοδούλου.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Απριλίου του 2022 στο Θέατρο Σκάλα, το Πολιτικό Μνημόσυνο του πρώην Επαρχιακού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Φανή Χριστοδούλου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Στην ομιλία του τόνισε ότι ο Φανής Χριστοδούλου αποτελεί παράδειγμα για κάθε μέλος του ΑΚΕΛ. Ο Γενικός Γραμματέας έπλεξε το εγκώμιο ενός ανθρώπου και πολιτικού που με το βίο και την πολιτεία του, τίμησε τον ίδιο, την οικογένεια και τη δεύτερη οικογένειά του που ήταν το Λαϊκό Κίνημα.

“Από όποιο πόστο και αν πέρασε ο Φανής, όλοι αναγνώριζαν ότι αφιέρωνε όλες του τις δυνάμεις για ανταποκριθεί στο καθήκον που το κόμμα του εμπιστευόταν κάθε φορά. Υπηρετούσε με συνειδητή αφοσίωση το ΑΚΕΛ, με την αφοσίωση ενός γνήσιου κομμουνιστή, ενός αγνού ιδεολόγου. Πάντοτε πιστός στις αρχές και τις αξίες του Σοσιαλισμού. Πάντοτε έτοιμος να συζητήσει, να ακούσει απόψεις, να μιλήσει με όλους αλλά και να τους ακούσει όλους.  Ένας γνήσιος σύντροφος, συνεπής αγωνιστής για την επανένωση του τόπου, για τους ταξικούς αγώνες του λαού μας, για την ενίσχυση του ΑΚΕΛ” τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος κάνοντας αναδρομή στην πολιτική πορεία ενός ανθρώπου που έδειξε το δρόμο με τη στάση ζωής του.  “Η στάση ζωής του, η προσφορά και η δράση του είναι παράδειγμα για το κάθε μέλος του ΑΚΕΛ. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ένα στέλεχος στην κομματική ιεραρχία, τόσο πιο πολύ πρέπει να παραδειγματίζει με τη δουλειά του, τη σεμνότητα, την προσφορά του. Αυτό έκανε ο Φανής. Σεμνός υπηρέτης των εργαζομένων, της κοινωνίας, της πατρίδας, της υπόθεσης του ανθρώπου ως το τέλος” παρατήρησε ο Στέφανος Στεφάνου.  Αναδεικνύοντας περαιτέρω το ποιόν του ανδρός, σημείωσε ότι πέραν από τον κόσμο του ΑΚΕΛ, τύγχανε καθολικής αποδοχής ανεξαρτήτως ιδεολογικής και πολιτικης παράταξης ως ένας καλός άνθρωπος και εργατικός και τίμιος ιδεολόγος.  “Αυτή και μόνο η αναγνώριση, ειδικά όταν προέρχεται από ανθρώπους άλλων πολιτικών χώρων, είναι η σεμνή υπογραφή του βίου ενός ανθρώπου που έζησε μια ζωή που άξιζε. Είναι και για εμάς παράδειγμα και περηφάνια” πρόσθεσε ο γ.γ του κόμματος.  Τόνισε επίσης ότι ο Φανής, ανήκε σ’ εκείνη την γενιά στελεχών που υπο οποιαδήποτε συνθήκη, σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν φυγομαχούσε, δεν έλειπε από καμία μάχη, πολιτική ή εκλογική και δεν έκανε ποτέ πίσω, συνειδητά πεπεισμένος ότι αγωνιζόταν από τη σωστή πλευρά της ιστορίας για τον τόπο και το λαό μας.

Στο χαιρετισμό της η Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Χρυστάλλα Αντωνίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δράση του για την ειρήνη στη Κύπρο και στο κόσμο και στις σχέσεις του με τους Τουρκοκύπριους ειρηνιστές.  «Μπροστάρης και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος . Διακαής του πόθος η επανένωση του λαού και του τόπου μας.  Η εκτίμηση προς το πρόσωπο του και από δεκάδες Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ήταν λόγω και των διαχρονικών συνεργασιών και των σχέσεων που κτίστηκαν μέσα από τους αγώνες  για το κοινό μας στόχο. Το ζωτικής σημασίας κεφάλαιο για το κόμμα μας,  που αφορά στην επαναπροσέγγιση , ήταν βασικό κομμάτι στην όλη πορεία του.

Υπηρέτησε το Διεθνές Κίνημα της Ειρήνης μέσα από τις γραμμές του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης. Φίλος του διεθνούς  αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, δεν δίσταζε ποτέ και πουθενά να τονίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφέρει ο καπιταλισμός στην κοινωνία. Η Μαρξιστική-Λενινιστική κοσμοθεωρία αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας του..

Επίσης τόνισε την συνεισφορά του στη πόλη και επαρχία της Λάρνακας, τη σχέση, εκτίμηση και αγάπη που είχε απο το κόσμο τις Λάρνακας. Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητά του ήταν η νέα γενιά «Ξεχωριστή θέση για το σύντροφο μας, είχε πάντα η νέα γενιά.  Πίστεψε στους νέους ανθρώπους. Τους εμπιστεύτηκε.  ΄Εκανε πάντα χώρο. ΄Εδωσε ευκαιρίες και δεν δίσταζε να δίνει απλόχερα τη βοήθεια του σε όποιον τη χρειαζόταν».

Στη συνέχεια επιδόθηκε γλυπτό και  ζωγραφικός πίνακα, από την Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας στην οικογένεια του συντρόφου Φανή Χριστοδούλου.  Η επίδοση έγινε από τον Γενικό Γραμματέα και την Επαρχιακή Γραμματέα.

Τόσο το Γλυπτό όσο και ο ζωγραφικός πίνακας φιλοτεχνήθηκαν και προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη Φώτο Δημητρίου.

Τιμητική πλακέτα επιδόθηκε στην οικογένεια και από την Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου του ΑΚΕΛ από τον Γραμματέα της Αρισταφάνη Γεωργίου.

Αντιφώνηση εκ μέρους της οικογένειας εκφώνησε η θυγατέρα του Φανή, Πωλίνα Χριστοδούλου η οποία μετέφερε γλαφυρά μέσα από τα βιώματά της ποιος ήταν ο Φανής και στο τέλος χαρακτηρίστηκα ανέφερε «Ο πατέρας μου όμως άκουγε τον κόσμο. Ήταν υπέροχος. Είχε μια αγνή αγάπη για τους ανθρώπους και ένα χάρισμα να ταυτίζεται με τα προβλήματα τους και να συνδέεται μαζί τους σε ένα βαθύ επίπεδο. Είχε μια δύναμη και μια αισιοδοξία τα οποία σου μετέδιδε με το ζεστό του χαμόγελο. Είχε αστείρευτη υπομονή. Και βλέπαμε την αγάπη και την εκτίμηση που του είχε ο κόσμος. Νιώθουμε περήφανοι για τον πατέρα μας, γιατί η μνήμη του και το έργο του μένουν ζωντανά στην συλλογική μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν, των συντρόφων που εργάστηκαν και πάλεψαν μαζί του, του λαϊκού κινήματος. Το καλύτερο μνημόσυνο για τον πατέρα μου είναι η συνέχιση του αγώνα για μια πιο δίκαιη, ανθρωποκεντρική κοινωνία, για ένα καλύτερο κόσμο.»

Ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα με την συμμετοχή της Φρειδερίκης Τομπάζου και του Μαρίνου στο τραγούδι και της Χρύσω Σωτηρίου και Στυλιάνας Χριστοδούλου στην απαγγελία ποιημάτων. Το καλλιτεχνικό αφιέρωμα επιμελήθηκε η Δώρας Σωτηρίου. Επίσης προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολιτικού μνημοσύνου φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση του Φανή Χριστοδούλου.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συμμετείχε στην παραγωγή της συναυλίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ στο Ηρώδειο και τονίζει στο SkalaTimes : «Όταν λέμε  ότι είναι “η μεγάλη κυρία” του ελληνικού πενταγράμμου δεν είναι καθόλου υπερβολή κι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί της το ξέρουμε αυτό»

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συνεργάτης εδώ και χρόνια της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές για τις συναυλίες της Μαρινέλλας και έτυχε να συμμετάσχει

Δημήτρης Παπανικολάου: «Φίλοι μου, ο σκοπός του ανθρώπου στην γη δεν είναι να μην πεθάνει. Ο σκοπός του ανθρώπου στην γη, είναι να ζήσει πριν πεθάνει»

Την δική του τοποθέτηση έδωσε μέσα από μία ανάρτηση του ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, όσον αφορά στα σχόλια των ΜΚΔ για την «μεγάλη

error: Content is protected !!