Search
Close this search box.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εξαφάνιση των έντεκα ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών;

Της Γιώτας Δημητρίου

Αν τα εξαφανισθέντα παιδιά είναι κυπριακής καταγωγής ή όχι, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Σημασία έχει πως ΕΝΤΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ, έντεκα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνταν στην Κύπρο, έχουν εξαφανιστεί από το 2011. Σημασία έχει –όπως σωστά είπε ο κ. Χατζηγιάννης- πως  το κράτος δικαίου πρέπει να λειτουργεί πάνω στην ίδια βάση για τον κάθε πολίτη.

Σήμερα η κ. Μιχαηλίδου, Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού σε τηλεοπτική εκπομπή μας είπε πως η εξαφάνιση παιδιών δεν είναι κάτι νέο, συμβαίνει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.
Άρα; Τι υπονοούσε η κ. Μιχαηλίδου στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ στην τηλεφωνικής της παρέμβαση; Να μην το θεωρήσουμε σοβαρό; Μήπως μειώνει την ευθύνη του κράτους επειδή «συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης»;

Η δε  κ. Κατερίνα Μελισσάρη συντονίστρια τμήματος προστασίας παιδιού του Hope for Children μας έχει πει, στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, πως το Hope for Children ουδέποτε έχουν επισκεφτεί τους χώρους φιλοξενίας των παιδιών.
(Αλήθεια, πόσα εκατομμύρια το χρόνο παίρνει το Hope for Children για την προστασία των παιδιών σε αυτή την χώρα;)

Το ερώτημα που αιωρείται αυτή τη στιγμή πάνω από την Κυπριακή κοινωνία, σε όσους ακόμη έχουν συναίσθηση, ενσυναίσθηση και λογική, είναι κατά πόσο θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για την εξαφάνιση των έντεκα ΠΑΙΔΙΩΝ!

Και ένα τελευταίο: Μιλώντας στoν ΑΣΤΡΑ σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών και βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού διερωτήθηκε γιατί η Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ενημέρωσαν την Βουλή για την εξαφάνιση αυτών των παιδιών και γιατί το Υπουργείο Εργασίας τήρησε σιγή ιχθύος.
Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ;

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συμμετείχε στην παραγωγή της συναυλίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ στο Ηρώδειο και τονίζει στο SkalaTimes : «Όταν λέμε  ότι είναι “η μεγάλη κυρία” του ελληνικού πενταγράμμου δεν είναι καθόλου υπερβολή κι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί της το ξέρουμε αυτό»

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συνεργάτης εδώ και χρόνια της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές για τις συναυλίες της Μαρινέλλας και έτυχε να συμμετάσχει

Δημήτρης Παπανικολάου: «Φίλοι μου, ο σκοπός του ανθρώπου στην γη δεν είναι να μην πεθάνει. Ο σκοπός του ανθρώπου στην γη, είναι να ζήσει πριν πεθάνει»

Την δική του τοποθέτηση έδωσε μέσα από μία ανάρτηση του ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, όσον αφορά στα σχόλια των ΜΚΔ για την «μεγάλη

error: Content is protected !!