Search
Close this search box.

Πορεία Χριστοδούλας και στη Λάρνακα

SkalaTimes Team

Σήμερα,  Κυριακή 17 Απριλίου, 2022, στις 10:30 πμ, πραγματοποιήθηκε η 47η Πορεία Χριστοδούλας σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου και στη Λάρνακα.

Στη Λάρνακα η εκκίνηση έγινε από την εξέδρα στις Φοινικούδες  και η πορεία προχώρησε σε Λεωφ. Αθηvώv – Παύλoυ Βαλσαμάκη –  Νικoλάoυ Ρώσσoυ  – Ζήνωνος Κιτιέως  – Πλατεία Βασιλέως Παύλου – Λεωφ. Αθηvώv και κατέληξε στην Εξέδρα στις Φοινικούδες

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου, ηγήθηκε της  Πoρείας στη Λάρνακα.

Το SkalaTimes ήταν εκεί και σας μεταφέρει με φωτογραφίες τον παλμό της πορείας Χριστοδούλας.

«Μετά τα τραγικά γεγονότα, της Τουρκικής Εισβολής του 1974 , ο πόνος και η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους, ήταν δυσβάστακτος, λόγω της απουσίας νοσηλευτηρίου που θα πρόσφερε φροντίδα και θαλπωρή στους πάσχοντες.

Ο τότε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Χακόπ Κεχεγιάν, με δική του μεγάλη εισφορά και μετά από  επίπονες προσπάθειες και στενή συνεργασία με τον Δρ. Δημήτρη Σουλιώτη και τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισαν την ανέγερση Νοσηλευτηρίου, το οποίο ονόμασαν «Αροδαφνούσα».

Ο Δρ. Δημήτρης Σουλιώτης, εισηγήθηκε τότε, και η εισήγηση του έγινε αποδεκτή, όπως για τη οικονομική στήριξη του νοσηλευτηρίου, οργανώνεται κάθε χρόνο Πορεία, εις μνήμη της καρκινοπαθούς Χριστοδούλας, από τον Αγίο Μέμνονα Αμμοχώστου, η οποία  βαριά κτυπημένη από τον καρκίνο, περπάτησε το δρόμο της προσφυγιάς, έφθασε στη Σωτήρα όπου πέθανε με πόνο στη ψυχή και στο σώμα χωρίς ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η πρώτη Πορεία Χριστοδούλας πραγματοποιήθηκε το 1976 και έκτοτε, πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο. Ο σκοπός της Πορείας Χριστοδούλας, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα καρκίνου και η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Η Πορεία έχει καθιερωθεί, από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως μια ετήσια εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης και ηθικής συμπαράστασης προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου.

Ο Θεσμός της Πορείας αποδίδει, κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, το ενδιαφέρον και την αγάπη σ’ όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, βλέπει το σύμβολο αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος συμπαραστέκεται και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή και ανταποκρίνεται με τη δέουσα στοργή και κατανόηση, γιατί ο καρκίνος είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και χρειάζεται την από κοινού αντιμετώπιση.

Τα έσοδα από την Πορεία, ενισχύουν το έργο του  Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς»
(Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μια πράξη αγάπης και ειρήνης από τη Βιβλιοθήκη Λυκείου Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος” σε συνεργάσια με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας για τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες

Σήμερα το πρωί η βιβλιοθήκη του Λυκείου Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος” γέμισε χαμόγελα ασυνόδευτων μεταναστών ανηλίκων και μαθητών του Λυκείου από ξένες χώρες. Μέσα από ένα

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συμμετείχε στην παραγωγή της συναυλίας της ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΣ στο Ηρώδειο και τονίζει στο SkalaTimes : «Όταν λέμε  ότι είναι “η μεγάλη κυρία” του ελληνικού πενταγράμμου δεν είναι καθόλου υπερβολή κι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί της το ξέρουμε αυτό»

Ο συνδημότης μας Γιάννης Ανδρέου συνεργάτης εδώ και χρόνια της εταιρείας ΓΑΛΑΞΙΑΣ συμμετείχε σε αρκετές παραγωγές για τις συναυλίες της Μαρινέλλας και έτυχε να συμμετάσχει

Δημήτρης Παπανικολάου: «Φίλοι μου, ο σκοπός του ανθρώπου στην γη δεν είναι να μην πεθάνει. Ο σκοπός του ανθρώπου στην γη, είναι να ζήσει πριν πεθάνει»

Την δική του τοποθέτηση έδωσε μέσα από μία ανάρτηση του ο Έλληνας πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, όσον αφορά στα σχόλια των ΜΚΔ για την «μεγάλη

error: Content is protected !!