Search
Close this search box.

Πίσω στον Μεσαίωνα η Αμερική, απαγορεύονται οι αμβλώσεις

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Ενώ το παγκόσμιο βλέμμα έφυγε από τον κορωνοίο και παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία και όλα όσα έφερε το Ουκρανικό, (συγκρούσεις άλλων χωρών, ψυχρό πόλεμο, κτλ), η Αμερική γυρίζει το ρολόι πίσω στον Μεσαίωνα.
Το δικαίωμα να κάνει η κάθε γυναίκα ό,τι θέλει στο σώμα της καταργείται στις ΗΠΑ και πλέον απαγορεύονται οι εκτρώσεις σε κάποιες πολιτείες, ενώ ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους και διεκδικεί τα αυτονόητα, το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να κάνει ό,τι επιθυμεί στο σώμα της.

Οι «προοδευτικές» ΗΠΑ γυρίζουν πίσω στο Μεσαίωνα καταργώντας το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα της.
Μόνο άλλες τρεις χώρες έχουν ακολουθήσει τέτοια πολιτική μεσαίωνα από το 1994: η Πολωνία, το Ελ Σαλβαδόρ και η Νικαράγουα, ενώ την ίδια περίοδο 54 χώρες του κόσμου έχουν επεκτείνει το δικαίωμα των γυναικών να δώσουν τέλος στην εγκυμοσύνη τους, αν το επιθυμούν.

Το θέμα δεν είναι αν πρέπει ή όχι να γίνονται εκτρώσεις, αν είναι σωστό ή λάθος, άλλωστε κάθε περίπτωση στην οποία η κάθε γυναίκα αποφασίζει να προχωρήσει σε έκτρωση είναι διαφορετική.
Το θέμα είναι ότι o κάθε άνθρωπος θα πρέπει να αποφασίζει ο ίδιος τι θέλει να κάνει στο σώμα του και αυτό δεν πρέπει να αφορά κανέναν άλλον, ούτε τις κυβερνήσεις.

Προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ έκτρωση για δικούς μου λόγους ιδεολογίας και πεποιθήσεων, θα υπερασπίζομαι όμως με κάθε τρόπο το δικαίωμα κάθε γυναίκας να κάνει ότι αυτή επιθυμεί στο σώμα της.

Και αν νομίζουμε ότι τα όσα συμβαίνουν «στην μακρινή Αμερική» δεν μας αφορούν, είμαστε οικτρά γελασμένοι. Όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να ανατρέψει απόφαση του 1973 με την οποία είχε κατοχυρωθεί νομικά – συνταγματικά το δικαίωμα κάθε γυναίκας στην άμβλωση, όταν ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα αναδιαμορφώνει το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ και ξεσηκώνει τον κόσμο, τότε μας αφορά όλους.

Πρόσφατα η συντηρητική Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, της οποίας η χώρα (Μάλτα) απαγορεύει τις αμβλώσεις, σε συνέντευξη της στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, είπε: «Μπορούμε να συζητήσουμε τη θέση των ΗΠΑ. Αλλά εδώ στην Ευρώπη, δεν υπάρχει συζήτηση».

Δεν υπάρχει συζήτηση όταν στην Μάλτα (επαναλαμβάνω, η Μάλτα είναι η χώρα της Metsola) απαγορεύονται οι εκτρώσεις;
Δεν υπάρχει συζήτηση όταν στη Πολωνία, «το Συνταγματικό Δικαστήριο απέσυρε το δικαίωμα των γυναικών να διακόψουν την εγκυμοσύνη το 2020, αποφασίζοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν σε έκτρωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή εάν η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο»;

Υπάρχει συζήτηση και είναι μια παγκόσμια συζήτηση: Έχει δικαίωμα η κάθε γυναίκα να κάνει ότι θέλει στο σώμα της, ναι ή όχι; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε ας μας ενημερώσει κάποιος επίσημα ότι έχουμε γυρίσει πίσω στο Μεσαίωνα και ας αναμένουμε και κάψιμο μαγισσών.

Σε σημερινή συνέντευξη της στους New York Times η Gloria Steimem είπε «Μέχρι κάθε ανεξάρτητο άτομο θα έχει το δικαίωμα και την δύναμη να αποφασίσει τι θα κάνει στο σώμα του, άντρες και γυναίκες, μέχρι τότε, δεν έχουμε δημοκρατία».

Μα έχουμε Δημοκρατία;
Τι μας έδειξε η πανδημία; Έχουμε δημοκρατία; Έχουμε μια παγκόσμια δημοκρατία;
Έχουμε Δημοκρατία;

Η Δημοκρατία στραγγαλίζεται αργά και σταθερά μέσα από αποφάσεις που για κάποιους φαντάζουν ασήμαντες και ίσως ξυπνήσουμε ένα πρωί και συνειδητοποιήσουμε πως ενώ η Δημοκρατία στραγγαλιζόταν εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομου Αλαμπρίτη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη

Σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Αλαμπρίτης ενημέρωσε πως πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Παρουσίαση Βιβλίου: Λάρνακα, Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με πέρα από 4000 χρόνια συνεχούς ζωής και πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη με τίτλο “Λάρνακα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα

error: Content is protected !!