Search
Close this search box.

Mαθήματα βιολιού και μπουζουκιού στο Ωδείο Ανδρέας Γερολέμου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ωδείο Γερολέμου.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και για βιολί και μπουζούκι. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 24652964 και 99634319.

Πολλά τα οφέλη από την εκμάθηση βιολιού.

Θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά μουσικά όργανα, όμως τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος είναι πολλά. 

Πέρα από τον καταπληκτικό ήχο και την ρομαντική χροιά του βιολιού, το όργανο αυτό προσφέρει πολλά οφέλη και αποτελεί ευεργετική δραστηριότητα.

Με το βιολί κερδίζουμε:

 1. Ψυχικά οφέλη

2. Ενδυνάμωση μνήμης

3.Καλύτερη συγκέντρωση προσοχής

4. Ανάπτυξη φυσικών δεξιοτήτων

5.Κοινωνικές δεξιότητες

Επίσης, με την εκμάθηση του βιολιού διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Αποκτούμε γνώσεις γύρω από τη μουσική, ερχόμαστε σε επαφή με ξένους πολιτισμούς και αποκομίζουμε νέες εμπειρίες.

Πολλά τα οφέλη και από την εκμάθηση μπουζουκιού.

Σχετικά με την ιστορία του μπουζουκιού:

«Η καταγωγή του μπουζουκιού (εκ του τουρκικού μποζούκ, που θα πει “σπασμένο” ή “χαλασμένο”) σαν όργανο είναι ελληνική, ενώ θεωρείται όπως κι όλα τα λαούτα, σαν ένα είδος μετεξέλιξης της αρχαιοελληνικής πανδούρας.

Η καταγωγή του μπουζουκιού, ως απόγονος της αρχαίας ελληνικής μουσικής, τοποθετείται στην αρχαία Ελλάδα,όπου υπήρχε το αντίστοιχο αρχαιοελληνικό όργανο γνωστό κι ως “Πανδουρίδιον” ή αλλιώς “τρίχορδο” επειδή είχε τρεις χορδές.

Έντονος υποστηρικτής της πηγής αυτής είναι τα γλυπτά τής εποχής, με γνωστότερο αυτό της Μαντινείας (4ος αιώνας π.Χ.), που σήμερα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, κι απεικονίζει το μυθικό αγώνα, μεταξύ Απόλλωνος και Μαρσύα, όπου η αρχαιοελληνική πανδούρα παίζεται από μια μούσα κάθισμένη πάνω σε έναν βράχο».


Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

Έναρξη Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για γονείς και παιδιά στα Κέντρα του Κρατικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) (Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη – ΕΠΑΑ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολή Γονέων,

Παράνομη η συγκρότηση της Σχολικής Εφορείας Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Αποκαλυπτήρια της ευκαιριακής συμμαχίας κομμάτων στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με αποκλειστικό γνώμονα τον αποκλεισμό του ΑΚΕΛ, έρχονται μέσα από τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας

error: Content is protected !!