Search
Close this search box.

Μήνυμα του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης

Μήνυμα του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (World Peace Council – WPC), Pallab Sengupta με την ευκαιρία της απονομής του Βραβείο Ειρήνης 2022 | Barış Ödülü 2022  

——————————

Αγαπητοί σύντροφοι και συναγωνιστές 

για έναν κόσμο της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης,

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (WPC) χαιρετίζει θερμά την ηγεσία και τα μέλη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης με την ευκαιρία της διοργάνωσης, για πρώτη φορά, της εκδήλωσης απονομής του «Βραβείου Ειρήνης» στην Κύπρο. Με χαρά μεταφέρω στους συναγωνιστές της ειρήνης στην Κύπρο τους μαχητικούς και αδελφικούς χαιρετισμούς εκ μέρους των μελών και της ηγεσίας του WPC. 

Η σημερινή σας εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε περιόδους ταραχών για τη γειτονιά σας, την ευρύτερη περιοχή και ολόκληρο τον κόσμο. Η αυξανόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και οι αντιθέσεις μεταξύ ισχυρών κρατών και των συμφερόντων τους στην περιοχή για χάρη του ελέγχου των ενεργειακών πόρων, των αγορών και των σφαιρών επιρροής θέτουν νέους κινδύνους και απειλές για την ειρήνη και τους λαούς. Εν μέσω όλων αυτών, γνωρίζουμε και καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου για σχεδόν 49 χρόνια από την Τουρκία, η οποία στη συνέχεια επικυρώθηκε και υποστηρίχθηκε ξεκάθαρα από το ΝΑΤΟ.

Το WPC στάθηκε σταθερά από την πρώτη στιγμή ενάντια στην εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και οργάνωσε διεθνείς εκστρατείες για την καταγγελία των ενόχων και των δυνάμεων πίσω από αυτούς, απαιτώντας την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και την επανένωση του νησιού. Το WPC και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης αγωνίζονται μέχρι σήμερα πλάι-πλάι για τους δίκαιους λόγους του τέλους της κατοχής και της επανένωσης της γης και του λαού της Κύπρου, για μια Κυπριακή Δημοκρατία κοινή πατρίδα όλων των πολιτών της, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Λατίνων και Μαρωνιτών. Όπως εκφράζεται στα ψηφίσματα των Συνεδρίων και των οργάνων του, το WPC εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του λαού της Κύπρου για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και στη συμφωνημένη βάση της Δικοινοτικής, Διζωνικής Ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και διεθνή οντότητα, μια χώρα χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις, εγγυητές και προστάτες.

Η πρωτοβουλία σας να απονείμετε το «Βραβείο Ειρήνης» σε προσωπικότητες και αγωνιστές της ειρήνης που έχουν συνεισφέρει εξαιρετικά στην υπόθεση της ειρήνης και στις αξίες στις οποίες βασίζεται: ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία του περιβάλλοντος, είναι επίκαιρη και πολύτιμη. Αναδεικνύει την κοινή επιθυμία και προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κυπρίων για τον τερματισμό της ξένης στρατιωτικής παρουσίας και κατοχής καθώς και το κοινό ευημερούν μέλλον, απαλλαγμένο από κάθε ξένη παρέμβαση και διχασμό.

Η επιλογή σας για τα Bραβεία φέτος με τους Γιώργο Λιάση, Πέτρο Σουπούρη, Hüseyin Akansoy, Suat Kafadar που έχουν επιζήσει από σφαγές και εκτελέσεις υπογραμμίζει τις προθέσεις σας. Παρά τη βαρβαρότητα που έχουν βιώσει, δεν έχουν γλιστρήσει σto εθνοτικό μίσος, αλλά έχουν γίνει πρεσβευτές της ειρήνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης είναι ένα ιστορικό και αναγνωρισμένο μέλος της ηγεσίας του WPC και της Γραμματείας του, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς με τις θέσεις του WPC. Είμαστε περήφανοι για το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και δεν είναι τυχαίο ότι επανεξελέγη σε αυτή τη θέση κατά την πρόσφατη XXII Συνέλευση του WPC που έγινε τον Νοέμβριο στο Βιετνάμ.

Με αυτά τα λόγια σας συγχαίρουμε για άλλη μια φορά γι’ αυτήν σας την πρωτοβουλία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και σε πολλές άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον!

Ζήτω η διεθνιστική Αλληλεγγύη! Ζήτω η Φιλία των Λαών!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κοινή ανακοίνωση ΑΕΚ και Ανόρθωσης

Πραγματοποιήθηκε χθες, συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των ΔΣ των Σωματείων ΑΕΚ και Ανόρθωσης με θέμα συζήτησης την οπαδική βία και την ποικιλότροπη έκφραση της εντός της

Aυξάνονται οι ποινές για το αδίκημα της υποκίνησης βίας ή μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου με νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής

Αύξηση ποινών για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ, τι αλλάζει Την σχετική πρόταση νόμου του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού ψήφισαν 30 Βουλευτές

error: Content is protected !!