Search
Close this search box.

Πως επιδρά η αγάπη στον εγκέφαλο των παιδιών

Παιδοψυχολόγοι συμπεραίνουν ότι αν ένα μωρό δεν αντιμετωπίζεται σωστά κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, αυτό μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η ψυχολόγος Τερψιχόρη Σαββαΐδου.

Επισημαίνουν ότι τα γονίδια για διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών, δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Και, δυστυχώς, υπάρχει μια πιθανότητα να μην μπορέσουν να αναπτυχθούν ποτέ. Φαίνεται, επίσης, ότι όσο πιο σοβαρή η αμέλεια της μητέρας, τόσο πιο έντονη είναι η ζημιά που μπορεί να γίνει.

Οι συνέπειες για τον κύκλο της παραμέλησης στην παιδική ηλικία είναι σημαντικές καθώς συχνά οι γονείς, οι οποίοι είχαν παραμεληθεί από τους δικούς τους γονείς, δεν έχουν αναπτύξει επαρκώς τον εγκέφαλό τους με αποτέλεσμα να παραμελούν κι εκείνοι με τη σειρά τους τα δικά τους παιδιά. Αλλά ο κύκλος αυτός μπορεί να σπάσει με επιτυχία αν υπάρξει πρώιμη παρέμβαση και υποστήριξη σε αυτές τις οικογένειες.

Επίσης μια μελέτη που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος, διαπίστωνε ότι τα παιδιά που έχουν λάβει αγάπη και στοργή από τις μητέρες τους νωρίς στη ζωή είναι πιο έξυπνα και μαθαίνουν πιο εύκολα.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η παιδοψυχολόγος Αλ. Καππάτου μιλά στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη δημοφιλή σειρά «Εφηβεία», την υποκουλτούρα «Incel» και την «ανδρόσφαιρα»

Στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, βρέθηκε σήμερα καλεσμένη η παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου, σχολιάζοντας

Κάρμα: Ό,τι Κάνουμε, Το Βρίσκουμε

Το κάρμα είναι μια έννοια που συναντάται σε πολλές φιλοσοφίες και θρησκείες, όπως ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός και ο Ταοϊσμός. Στη σύγχρονη εποχή, έχει υιοθετηθεί

error: Content is protected !!