Search
Close this search box.

Απόπειρα απαγωγής 8χρονης στη Λάρνακα

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του www.alphanews.live αγνωστος προσπάθησε να απαγάγει οκτάχρονο κορίτσι, στη Λάρνακα. Ήταν μεσημέρι όταν η ανήλικη βρισκόταν στο φροντιστήριο. Ο δράστης επιχειρεί να προσεγγίσει το παιδί.

Ο άγνωστος άνδρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα προσέγγισε οκτάχρονο κορίτσι το οποίο βρισκόταν στον προαύλιο χώρο σε περιφραγμένο χώρο και ισχυρίστηκε ότι τον είχε στείλει η μητέρα της για να την μεταφέρει στο σπίτι.”

Φέρεται να προσπάθησε να το δελεάσει και με άλλους τρόπους προκειμένου να πείσει την ανήλικη να τον ακολουθήσει, χωρίς ευτυχώς αποτέλεσμα.

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ – Κλάδος Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας
“Έγιναν εξετάσεις από την Αστυνομία, λήφθηκαν κλειστά κυκλώματα, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη κίνηση από την εξέταση τους”.
Την ίδια ώρα, καταγγέλλεται και δεύτερο περιστατικό. Διευθύντρια δημοτικού σχολείου κατήγγειλε ότι ηλικιωμένος στεκόταν έξω από το σχολείο και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ρωτούσε τα ονόματα μαθητών. Τα παιδιά δεν απάντησαν και ανέφεραν το συμβάν στην διευθύντρια. “Από την περιγραφή που δόθηκε στις δύο περιπτώσεις, δεν φαίνεται να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο”.

Παρά τις έρευνες τις αστυνομίας, ο ηλικιωμένος δεν έχει εντοπιστεί.
 
Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες για αυξημένες περιπολίες σε χώρους όπου συχνάζουν παιδιά και έχουν σταλεί ειδοποιήσεις σε παρατηρητές της γειτονιάς και σε γονείς.

Ένεκα των περιστατικών, καλό είναι οι  γονείς να μιλήσουν στα παιδιά ώστε να είναι υποψιασμένα και να μην υποκύπτουν σε αγνώστους.

Συμβουλές από τον εκπαιδευτικό ψυχολόγο Ανδρέα Δημητρίου από παλαιότερο δημοσίευμα του SkalaTimes:

– Μην μεταφέρετε τους δικούς σας φόβους, ανησυχίες και άγχος σας στα παιδιά σας για την σημερινή απαγωγή αλλά κάντε μια ήρεμη κουβέντα μαζί τους, χωρίς υπερέκθεση και χωρίς λεπτομέρειες, να ακούσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους. Ίσως χρειαστούν τη βοήθεια σας για να διαχειριστούν τις αρνητικές τους σκέψεις και άγχος.
Τρόποι διαχείρισης μπορεί να είναι να αποσπάσουμε τη προσοχή τους σε κάτι άλλο (σε μια δραστηριότητα που τους αρέσει, παιχνίδι με άλλα παιδιά, μια βόλτα, κτλ). Η ρουτίνα των παιιδιών θα πρέπει να παραμείνει η ίδια.

– Να εξηγήσουμε στο παιδί μας το τι συνέβηκε σήμερα (διότι αν δεν το μάθει από εμάς ενδέχεται να το μάθει από αλλού -σχολείο κτλ) αλλά χωρίς λεπτομέρειες και χωρίς να μεταφέρουμε το δικό μας άγχος για το θέμα.

– Να υπενθυμίσουμε στα παιδιά μας ότι δεν μιλούν σε αγνώστους, δεν πάνε πουθενά με αγνώστους, ακόμη και αν αυτός ο άγνωστος γνωρίζει το όνομα τους, ακόμα και αν τους πει πως είναι δάσκαλος, ακόμα και αν είναι έτοιμος να τους δώσει κάτι ή να τους δείξει κάτι (“έλα να δεις το σκυλάκι μου”) ή ακόμα και αν “φαίνεται καλός, να πάω μαζί του”. Σε τέτοιες περιπτώσεις που τα πλησιάζει άγνωστος να τρέξουν στους γονείς τους ή στη δασκάλα τους ή σε κάποιον που ήδη γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Σε περίπτωση που ο άγνωστος τρέξει κοντά τους να τρέξουν κι αυτά και να φωνάξουν “βοήθεια”.

– Σε παιδάκια νηπιακής και προσχολικής ηλικίας θα ήταν καλό να μεταδώσετε τις συγκεκριμένες συμβουλές με την χρήση κουκλοθεάτρου. Γιατί τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μαθαίνουν καλύτερα με την οπτικο-κινητική μέθοδο διδασκαλίας παρά την ακουστικογλωσική.

– Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας σας με τα παιδιά, να είστε ψύχραιμοι, ήρεμοι, για να μην νιώσει το παιδί άγχος και ανασφάλεια.

Σε περίπτωση που το παιδί τις επόμενες μέρες βιώνει σωματικά συμπτώματα άγχους και σχολική άρνηση θα ήταν ωφέλιμο να συμβουλευτείτε ένα ειδικό ψυχικής υγείας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προχωρεί στην πιλοτική εφαρμογή προγράμματος Προαιρετικού Ολοήμερου

error: Content is protected !!