Search
Close this search box.

Αδικία, παράνοια και κράτος δικαίου σε αφάνεια!

SkalaTimes Team

Μια οικογένεια από τη Λάρνακα, η οποία δίνει καθημερινό αγώνα στην βιοπάλη για τα προς το ζην, επικοινώνησε με το SkalaTimes για να γνωστοποιήσει μια παράλογη κατάσταση, την οποία το Κυπριακό Κράτος την ανάγκασε να βιώνει. Η οικογένεια ελπίζει πως μέσα από την δημοσιοποίηση της υπόθεσης ίσως κάποιος υπεύθυνος αξιωματούχος αυτού του κράτους επέμβει και σταματήσει αυτή η άδικη παράνοια εις βάρος της.

“Εδώ και χρόνια μόνοι μας, ως ζευγάρι αγωνιζόμαστε με 3 και 4 δουλειές για να βγάλουμε τα προς το ζην, όπως και χιλιάδες άλλοι Κύπριοι. Με δικούς μας κόπους και χωρίς καμία βοήθεια από τους γονείς μας, καταφέραμε να σπουδάσουμε το ένα μας παιδί (το άλλο πάει δημοτικό σχολείο ακόμη) να αποκτήσουμε μια στέγη για εμάς και τα δύο μας παιδιά.

Πρόσφατα επικοινώνησαν μαζί μας από το Τμήμα Φορολογίας μέσω ημέηλ για να μας ενημερώσουν ότι τους οφείλουμε 20 χιλιάδες ευρώ επειδή φαίνεται ότι δεν χρησιμοποιούμε όσο πρέπει τη μόνιμη κατοικία μας. “Φαίνεται επειδή δεν καταναλώνεται αρκετό ρεύμα πως διαμένετε αλλού ή έχετε αποκτήσει άλλη οικία και ως εκ τούτου σύμφωνα με τους κανονισμούς οφείλεται 20 χιλιάδες στο κράτος αφού έχετε αξιοποιήσει την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α πέντε τοις εκατόν (5%) στη αγορά ή ανέγερση κατοικίας”.

“Το χειρότερο είναι πως πέρα από το παράλογο της υπόθεσης, αφού κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί, ο κύριος που επικοινωνεί μαζί μας μας μιλά με απέχθεια, δυσπιστία και με κανένα ίχνος διάθεσης να μας βοηθήσει”, δήλωσε στο SkalaTimes η σύζυγος, ενώ ο σύζυγος συνεχίζει “Η τελική τους απόφαση μας καταδικάζει και μας κατονομάζει κοινώς ως ψεύτες, αφού δεν μας ρώτησε ούτε ήθελε να ακούσει το οτιδήποτε σχετικά με την καθημερινότητα μας και κατ’ επέκταση την ηλεκτρική κατανάλωση που κάνουμε στο σπίτι μας.

Πιο συγκεκριμένα: η οικογένεια, βιοπαλαιστές, που εργάζονται όχι μόνο μέρα αλλά και με βάρδιες, τα βράδια, καλούνται, χωρίς να τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν : ή να πληρώσουν 20 χιλιάδες ευρώ ή να προχωρήσει η υπόθεση δικαστικώς.

Σε αυτή τη χώρα ζούμε, αν είσαι αδύνατος οικονομικά μπορεί το ψάρι της εξουσίας να σε στήσει στη γωνιά με τον πιο παράλογο και άδικο τρόπο. Και να σε φάει.

“Ακόμη και μετά τα αποδεικτικά στοιχεία ο αρμόδιος εξακολουθεί όχι μόνο να επιμένει, αλλά να μας τηλεφωνεί και να μας μιλά με τον πιο απαξιωτικό τρόπο λες και απευθύνεται σε κλέφτες”, τονίζει το ζευγάρι.

Το ζευγάρι είναι αποφασισμένο να πολεμήσει με κάθε τρόπο για να βρει το δίκιο του.

Αλλά αναρωτιέται και τονίζει στο SkalaTimes: “Γιατί να ζούμε σε μια χώρα που ενώ παλεύουμε να επιβιώσουμε, σε μια χώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη και οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, την ίδια ώρα να βιώνουμε αδικαιολόγητες και ψυχοφθόρες καταστάσεις από ένα κράτος που φαίνεται πως η μόνη του έγνοια είναι η τελική οικονομική εξαθλίωση του λαού”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διασχολική Διαλογική Συζήτηση (Debate) στα Αγγλικά, με θέμα τη Τεχνητή Νοημοσύνη με τη συμμετοχή δύο Γυμνασίων της Λάρνακας, του Γυμνασίου Δροσιάς και του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας, «Μίκης Θεοδωράκης»

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: ΕΥΛΟΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΑ;” Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον γεγονός στις ζωές μας. Τα δυνητικά οφέλη της

Αραδίππου και Απόστολος Λουκάς

ΕπετετειακόΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣΈνα σημείωμα του Καθηγητή Ζαννέτου Τοφαλλή (Κυπριακή Παροικία Λονδίνου)Ειδικά Αφιερωμένο στον εγκάρδιο Φίλο Νίκο Λύτρα και στους Απόδημους Αραδιππιώτες Με την ευκαιρία

Τροποποίηση στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για περιορισμό χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή Τροποποίησης στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης με

error: Content is protected !!