Search
Close this search box.

Ο επόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου δεν είναι κομματικό στοίχημα,είναι πολιτικό και ανθρωπιστικό στοίχημα!

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Πολλές φορές με ρωτούν αν είμαι Αμμοχωστιανή. Δεν είμαι, αλλά αγαπώ την Αμμόχωστο σαν να είναι η πόλη μου. Ίσως γιατί η Αμμόχωστος είναι μια ιδιαίτερη πόλη, ίσως επειδή μοιάζει με μια ανώτερη ιδέα και ένα σύμβολο πίστης και επιστροφής ή ίσως πάλι επειδή είχα την τύχη να έχω καθηγήτρια ψυχολογίας στο Frederick την Δρ Νίκη Κατσαούνη, η οποία μας μυούσε έμμεσα στο μαγικό κόσμο της θαλλασοφίλητης πόλης, μέσα από ιστορίες, ντοκουμέντα και εικόνες από την λατρεμένη της Αμμόχωστο. Μας είχε πείσει ότι η “Βασιλεύουσά” ήταν διαφορετική από όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου, σε πνευματικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, από σήμερα, θα έχουμε δημοτικές εκλογές και ήδη το προεκλογικό παιχνίδι έχει αρχίσει να στήνεται και να πέφτουν ονόματα υποψηφίων σε κλειστά πολιτικά γραφεία, μέσα από επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις.

Ο επόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου δεν πρέπει να εκλεγεί με βάση κομματικά κριτήρια και προπάντων δεν πρέπει να διεκδικήσουν θέσεις άνθρωποι που στοχεύουν στην πολιτική τους καριέρα ή ανέλιξη χρησιμοποιώντας την ντεμέκ αγάπη για την Αμμόχωστο.

Ο επόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου θα πρέπει να μπορεί να επιδείξει μέσα από έργα και δράσεις (κι όχι κομματικούς ή άλλους τίτλους) τι έκανε για την Αμμόχωστο μέσα στα χρόνια και έτσι να μπορεί να αποδείξει τι μπορεί να κάνει και από τη θέση του Δημάρχου.

Έχουμε κουραστεί από τους ευνοούμενους κομμάτων, τους οποίους “το κόμμα” προωθεί να ανελιχθούν και να κάνουν πολιτική καριέρα. Και ναι, ισχύει σε όλα τα κόμματα η “τάση” αυτή.

Σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας, όχι μόνο της Αμμοχώστου αλλά και του Κυπριακού, η Αμμόχωστος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, (συγνώμη για τα κεφαλαία, είναι ανάγκη να τονιστεί), ένα Δήμαρχο που η μέχρι σήμερα πορεία του θα μπορεί να μας πείσει πως έκανε πολλούς αγώνες για την Αμμόχωστο και δη σε διπλωματικό επίπεδο, σε ξένα πολιτικά γραφεία, αφού όλοι γνωρίζουμε το ρόλο των ξένων στην όποια λύση. Από το 1974 και μετά τον πρώτο λόγο σε όλες τις εξελίξεις του τόπου τον είχε ο ξένος παράγοντας. Ανέκαθεν υπήρχε μια καθοδήγηση των εξελίξεων ανάλογα από τις θέσεις των ξένων (δυνάμεων).

Ο επόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στους αγώνες για την Αμμόχωστο, έχει εμπειρία και δράση πίσω του. Κι επαναλαμβάνω, οι κομματικοί και άλλοι τίτλοι με παχουλούς μισθούς δεν είναι δράση, ούτε αγώνας.

Ο επόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου δεν είναι κομματικό στοίχημα,είναι πολιτικό και ανθρωπιστικό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, από όλα τα κόμματα.

Αλλιώς, θα μας μείνουν τα κόμματα, αλλά θα χάσουμε πατρίδα!

Υ.Γ Το θέμα της Αμμοχώστου δεν αφορά μόνο στους δημότες της πόλης της Αμμοχώστου. Μας αφορά όλους. Η Αμμόχωστος δεν είναι πόλη, είναι ο φάρος της ελπίδας για λύση, ακόμη και μισό αιώνα μετά!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!