Search
Close this search box.

Πρόδρομος Αλαμπρίτης “Τα ασφαλτικά δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην συγκεκριμενη περιοχη γιατί θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής όλων μας”

Τις επόμενές τους κινήσεις που φτάνουν μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάσισαν οι δήμαρχοι, κοινοτάρχες και Βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου, προκειμένου να βρεθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα της εγκατάστασης της μονάδας ασφαλτικού στην Κόσιη.

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 στο Δημαρχείο Αραδίππου, έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, τα όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό δεν ικανοποίησαν τα αιτήματα που κατατέθηκαν και πλέον απαιτούνται δραστικές κινήσεις, ώστε να βρεθεί λύση προς όφελος της επαρχίας.

Κοινή συνισταμένη όλων των τοποθετήσεων ήταν ότι το ζήτημα είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής απόφασης και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλες οι συντονισμένες κινήσεις που πρόκειται να γίνουν στο επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε δέσμη έξι βημάτων, τα οποία θα αποτελέσουν την τελευταία προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση, η οποία πλέον έχει στα χέρια της την ευθύνη της λήψης πολιτικής απόφασης να αναιρεθεί η μεταφορά της μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μετά τη χθεσινή σύσκεψη ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Αλαμπρίτης προέβη σε δηλώσεις.

Η δήλωση του Βουλευτή:

Η εγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου θα επιβαρύνει την επαρχία Λάρνακας και ειδικά τη Κόσιη η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη λόγω του ότι το ΧΥΤΥ έχει να διαχειριστεί τα απόβλητα της μισής Κύπρου.
Επίσης, θα επηρεάσει δυσμενώς την περιοχή και την υγεία των κατοίκων αφού υπάρχουν κοντά οικίες. Κάτι άλλο το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη για να μην εγκατασταθούν σε αυτήν την περιοχή τα ασφαλτικά είναι ότι πολύ κοντά υπάρχουν σχολεία και αναμένεται να προχωρήσει η οικοδόμηση της νέας Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου, η οποία θα φιλοξενεί εκατοντάδες μαθητές. Κοντά υπάρχει επίσης το στρατόπεδο Κόσιης, καθώς και μεγάλα φράγματα, τα οποία βρίσκονται σε πορεία κατασκευής, θα κινδυνεύσουν από επιμόλυνση, με συνέπεια να υπάρξει άμεση και σοβαρή απειλή της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.
Για τους πιο πάνω λόγους μπορεί ο καθένας μας να συμπεραίνει ότι τα ασφαλτικά δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην συγκεκριμενη περιοχη γιατί θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής όλων μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιώργος Κουκουμάς: “Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση για την ακρίβεια μέχρι να ανοίξει τα αυτιά της στην κοινωνία”

Η επερχόμενη συνάντηση του Προέδρου με τις 13 οργανώσεις για το ζήτημα της ακρίβειας καθώς και οι απεγνωσμένες πιέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων για αλλαγή πολιτικής

error: Content is protected !!