Search
Close this search box.

Δήλωση του Δημάρχου Αθηένου για τη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΟΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς, προέβη σε δήλωση σχετικά με τη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου, με αφορμή τις δηλώσεις Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων που ανέφεραν ότι είναι ανθρωπιστικό το έργο της κατασκευής του δρόμου Άρσου-Πύλας. 

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου είναι το πραγματικά ανθρωπιστικό θέμα και η μη διάνοιξή της για 50 σχεδόν χρόνια ταλαιπωρεί την Αθηένου και μια μεγάλη περιοχή της Νοτιοδυτικής Κύπρου δημιουργώντας πάρα πολλά προβλήματα στους κατοίκους.

Από το 1974 ο Δήμος  Αθηένου έχει απομονωθεί συγκοινωνιακά και ενώ με τη διάνοιξη της διόδουΑθηένου –  Λευκωσίας μέσω Πυροΐου η απόσταση Αθηένου – Λευκωσίας καλύπτεται σε 8 ως 10 λεπτά, σήμερα χρειάζονται 45 ως 60 λεπτά.  Αυτό συνεπάγεται πιο πολλά καύσιμα, πιο πολλές φθορές των οχημάτων και πιο πολύ χρόνο από και προς Λευκωσία.

Ακόμα οι σπουδαστές της Αθηένου αναγκάζονται να πληρώνουν δυσβάστακτα ενοίκια και να διαμένουν στη Λευκωσία, ενώ θα μπορούσαν σε ελάχιστο χρόνο να πηγαινοέρχονται από το σπίτι τους στα Πανεπιστήμια και οι οικογένειές τους να μην αναγκάζονται να πληρώνουν αυτά τα ενοίκια. 

Την ίδια ώρα, με τη διάνοιξη της διόδου  Πυροΐου, η είσοδος της Λευκωσίας θα αποσυμφορηθεί, αφού οι κάτοικοι της νότιας και ανατολικής ελεύθερης περιοχής της Κύπρου θα χρησιμοποιούν αυτό τον δρόμο, αποσυμφορώντας την υφιστάμενη είσοδο της Λευκωσίας, προσθέτει ο Δήμαρχος.  

Ακόμα δεν θα κινδυνεύουν ζωές κατοίκων που μεταφέρονται με νοσοκομειακά οχήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε 45 ως 60 λεπτά, αντί σε 8 ως 10 λεπτά μέσω της διόδου Πυροΐου.  

Ανθρωπιστικό είναι και το θέμα για τους κατοίκους του Τ/Κ χωριού Λουρουτζίνα, που κινδυνεύουν οι ζωές της από τον χρόνο που χρειάζονται να μεταβούν στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ με τη διάνοιξη της διόδου θα έχουν και αυτοί την εύκολη και σύντομη πρόσβαση. Παράλληλα Τ/Κ που επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές από τη Λευκωσία και καταλήγουν στο Τ/Κ χωριό Λουρουτζίνα χωρίς διέξοδο και που αναγκάζονται ταλαιπωρούμενοι να επιστρέψουν πίσω, θα μπορούν εύκολα να συνεχίζουν το ταξίδι τους και να μην υφίστανται την ταλαιπωρία.

Για όλους τους πιο πάνω ανθρωπιστικούς λόγους, ο Δήμαρχος Αθηένου αναφέρει ότι σ’ αυτό το ανθρωπιστικό θέμα θα πρέπει να συνεργασθεί η Τ/Κ πλευρά και να συναινέσει, επί τέλους, στη διάνοιξη της διόδου Πυροΐου. 

Παράλληλα καλεί την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη να εκμεταλλευτούν τις δηλώσεις των Τ/Κ αξιωματούχων, να ξαναθέσουν επιτακτικά το θέμα και να ζητήσουν την άμεση διάνοιξη της διόδου Πυροΐου.

Από τον Δήμο Αθηένου​​​​          
19 Αυγούστου 2023

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γραπτή δήλωση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτας Δημητρίου για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με ΠτΔ

Ενόψει των επικείμενων εξελίξεων στο Κυπριακό αλλά και της πολύ σημαντικής επίσκεψης που είχα ως επικεφαλής διακομματικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, επικοινώνησα χθες το βράδυ με

Δήμος Λάρνακας: Έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών που συμμετείχαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών που συμμετείχαν στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τα 50

Απτικός Σταθμός στο Μουσείο Πιερίδη – Νέα Εμπειρία Διαδραστικότητας και Προσβασιμότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΠ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Απτικός Σταθμός στο Μουσείο ΠιερίδηΝέα Εμπειρία Διαδραστικότητας και Προσβασιμότητας Το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, σε συνεργασία με την

error: Content is protected !!