Search
Close this search box.

Η Λάρνακα αποχαιρετά τον Αλέκο της

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με την ιστορία της Λάρνακας, ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε πολύ, από εκατοντάδες νέους, μαθητές, κ.α.
“Ο Αλέκος του Ambiance”, δεν ζει πλέον ανάμεσα μας.
“Έφυγε”, σε ηλικία 77 χρόνων.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη στις 15:30 στην εκκλησία Αγίου Νικολάου.
Η οικογένεια θα δέχεται συλληπητήρια από τις 2:30-3:15.
Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές στον ΠΑΣΥΚΑΦ.

Είναι δύσκολο να γράφεις για έναν άνθρωπο που αγάπησες και εσύ και εκατοντάδες κόσμου.
Τα λόγια μοιάζουν φτωχά, περιττά και προπάντων λίγα.
Όσοι γνωρίζαμε τον Αλέκο, όσοι “μεγαλώσαμε” μέσα στο Ambiance, ξέρουμε πως ναι, είναι αδύνατο σε λίγες λέξεις να περιγράψεις τι ήταν ο Αλέκος.

Ο Αλέκος ήταν η Λάρνακα.
Το Ambiance είναι κομμάτι της ιστορίας της Λάρνακας.

Όταν γεννήθηκε το SkalaTimes, τον Φεβρουάριο του 2012, η πρώτη συνέντευξη ήταν “ο Αλέκος του Ambiance”. Ο Αλέκος της Λάρνακας.

Σε εκείνη τη συνέντευξη μου είχε πει ανάμεσα σε άλλα:
“Ήμασταν μια πολυμελής οικογένεια και ο μακαρίτης ο πατέρας μας είχε καφενείο και ταβέρνα, εδώ δίπλα από το Ambiance. Αποφάσισε να κάνει κάτι πιο σύγχρονο και να το παραδώσει στα παιδιά του, μ’ αυτή λοιπόν την σκέψη αγόρασε τον χώρο αυτό, το Ambiance. Εγώ το ανέλαβα, ως υπεύθυνος του κέντρου”.
“Από το 1975 – 1976 αυξήθηκε ο κόσμος της πόλης λόγω και της εισβολής (προσφύγων), είχαμε και απογευματινή και βραδινή σχολή και από τότε άρχισαν να έρχονται πολλοί μαθητές και νέοι και σιγά σιγά έγινε το στέκκι της πόλης. Άλλωστε, τότε δεν υπήρχαν άλλα στέκια για τους νέους σε αυτό το στυλ, δηλαδή της καφετέριας”.
“Εμένα έτσι ήταν η προσωπικότητα μου. Τι να σου πω; Μπορεί να είναι και ταλέντο! (Χαμογελά). Δεν έβλεπα όλους τους πελάτες μου το ίδιο. Ήξερα τι ήταν ο καθένας, πως θα του μιλούσα, είχαμε φιλική σχέση. Ήξερα τον καθένα ξεχωριστά και πολύ καλά”.

Σε μια δεύτερη συνέντευξη μας το 2021 (πάλι για το SkalaTimes) :
Όταν γυρίζεις πίσω και βλέπεις εκείνα τα χρόνια….τι σκέφτεσαι;
Δεν γυρίζω πίσω. Ούτε έχω κανένα παράπονο. Ήταν καλή η ζωή….Πέρασα την καλύτερη ζωή, δούλεψα καθαρά, τίμια, γνώρισα κόσμο και κοσμάκη, έκανα τα ταξίδια μου, την ζωή μου ωραία….

-Νομίζω ήταν ωραία η ζωή σου διότι ήσουν καθημερινά με νέο κόσμο, δεν υπήρχε άλλη καφετέρια σαν το Ambiance, είχες το μονοπώλιο, ήσουν ο “μουκτάρης” της πόλης….
Ήταν ωραία η ζωή, δόξα σοι ο Θεός, δούλεψα σκληρά, ταξίδεψα πολλά, δόξα σοι ο Θεός.
Δούλεψα σκληρά, στερήθηκα την οικογένεια μου, έβαζα πρώτα τη δουλειά και μετά την οικογένεια μου, αλλά δόξα σοι ο Θεός, περάσαμε….

Από τα ταξίδια που πήγες ποια χώρα ξεχωρίζεις;
Όλες οι χώρες και όλες οι πόλεις ήταν ωραίες μάνα μου….Άμαν πηγαίνεις holiday έχει κανένα που δεν του αρέσει; Όταν πηγαίνεις holiday εν όλα ωραία. Τωρά, ξέχασε τα! Ούτε θέλω να πάω πουθενά. Προτιμώ να κάθομαι εδώ, να ακούω το ράδιο μου…..

Διάσημοι, “άσημοι”, όλοι είχαν περάσει από το Ambiance και ο Αλέκος τους αντιμετώπιζε όλους το ίδιο με τον μοναδικό αυθεντικό του χαρακτήρα. Στη φωτογραφία εδώ, με την Άννα Βίσση

-Έχεις κάποιο παράπονο από τη ζωή;
Δόξα σοι ο Θεός. Πρώτα απ’ όλα είμαι ένας από τους πιο τυχερούς της Λάρνακας που πέτυχα μια γυναίκα να με καταλαβαίνει και να την καταλαβαίνω, αυτός είναι ένας λαχνός ανεκτίμητης αξίας, που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις, λίγοι άνθρωποι το πετυχαίνουν.

Φαντάζομαι και οι δυο το δουλεύατε αυτό, δεν τα παραιτούσατε με την πρώτη ευκαιρία…
Το δουλεύαμε και ακόμα το δουλεύουμε! Δόξα οι ο Θεός! Διότι το να βρεις ένα καλό ταίρι είναι ο μεγαλύτερος λαχνός. Και δεν θέλω τίποτα άλλο, ούτε ριάλλια, ούτε πλούτη, ούτε τίποτα! Ότι θα πάρω μαζί μου είτε φτωχός, είτε πλούσιος, είναι το ίδιο.
Φάνηκα πολύ τυχερός με τη γυναίκα μου…..

————————————————————–

Το SkalaTimes στέλνει τα ειλικρινή του συλληπητήρια στην οικογένεια.

Η Λάρνακα έχασε ένα αγαπημένο της άνθρωπο….Αλλά στις όμορφες αναμνήσεις εκατοντάδων ανθρώπων θα βρίσκεται για πάντα ο Αλέκος. Στις καρδιές εκατοντάδων ανθρώπων θα βρίσκεται για πάντα ο Αλέκος.

Αιωνία σου η μνήμη Αλέκο μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!