Search
Close this search box.

Σε καλά χέρια η “Κυρία Αγγέλα με τους παπαγάλους”

Με μία ανάρτηση του, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας κ. Μάριος Κουκουμάς μας ενημέρωσε που βρίσκεται και πως είναι σήμερα η αγαπητή και γνωστή στη Λάρνακα Αγγέλα, που όλοι την μάθαμε μέσα στη πόλη ως “η γιαγιά με τους παπαγάλους”.

Η ανάρτηση του κ. Κουκουμά:

Ευδιάθετη, Χαμογελαστή & Υγιής.
“Εκαταφέραμεν τα;” Η κα. Αγγέλα, “η Γιαγιά με τους Παπαγάλους” όπως είναι γνωστή στην Λάρνακα σήμερα στον οίκο φροντίδας τον οποίο πλέον διαμένει.
Παρότι οι γνωστές και αδιάκοπες βόλτες στο κέντρο της Λάρνακας αποτελούν παρελθόν η διάθεση της για χωραττόν και αστείο παραμένει ακμαία.
Σήμερα είχαμε και καλά νέα να μοιραστούμε εφόσον μετά από πολλές προσπάθειες διευθετήσαμε την μόνιμη διαμονή της στον οίκο φροντίδας όπου λαμβάνει όλες τις βοήθειες και υπηρεσίες για μια αξιοπρεπή διαβίωση όπως αρμόζει σε καθένα από εμάς.

“Είμαι πολλά καλά γιέ μου, μεν έσιης έννοια, έσιη κόσμον πον σιηρρότερα” μόνιμη κουβέντα στα χείλη της. Λόγια βαθείας επίγνωσης του τι επικράτει έξω από μια γυναίκα που έφαεν την ζωή με το κουτάλι, σε μια δύσκολη ζωή, γεμάτη αντιξοότητες και εκμετάλλευση.

Η “απουσία” της “Αγγέλας με τους παπαγάλους” από το κέντρο της Λάρνακας πέραν απο εμφανής συχνά αποτελεί και σημείο σύζητησης και εγνοιας. Η κα. Αγγέλα μετά από ένα ατύχημα που είχε έχει εισαχθεί στον οίκο φροντίδας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι προσπάθειες του παρελθόντος να εισήχθει σε ένα χώρο φροντίδας συναντούσαν την άρνηση της και συχνά την “απόδραση” της από τους χώρους αυτούς. Στα τόσα χρόνια που γνωρίζω την κα. Αγγέλα είναι η πρώτη φορά που όχι μόνο παρέμεινε στον χώρο αλλά “βολεύτηκε” και της άρεσε. Έκανε φίλες με τις οποίες μοιράζονται ιστορίες και περνά η μέρα τους. Το χαμόγελο και το χωράττον όση ώρα ήμασταν μαζί δεν έλειψε από το πρόσωπο της και η αλήθεια είναι ότι φώτισε το πρόσωπο της όπως ποτέ ξανά. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (οι οποίες συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο κυρίως λόγω υποστελέχωσης) έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά και σε αυτό πρέπει να δωθούν ανεπιφύλακτα “Συγχαρητήρια”.

Νοιώθω υπόχρεως να ευχαριστήσω τόσο το Γραφείο Ευημερίας όσο και την λειτουργό του Γραφείου κ. Άννα Νεοφύτου για τις άοκνες προσπάθειες, υπομονή και επιμονή της αλλά και το προσωπικό και την διεύθυνση του χώρου φροντίδας.

Υ.γ: Στην έξοδο μας κράτησα μια κουβέντα απο μια κυρία που βρίσκεται στον χώρο “να ρκεστε γιέ μου να μας θωρείτε, τζαι εν η χαρά μας”.

Όλοι εχουμε οικείους ή έστω γνωστούς σε τέτοιους χώρους.
Με μια βόλτα, ένα χωραττό, λίγα λεπτά από το πρόγραμμα τους δίνουμε ζωή.
Ενδεχομένως να το χουμε εμείς περισσότερη ανάγκη από αυτούς.
Να μην το ξεχνάμε. Να μην τους ξεχνάμε.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!