Search
Close this search box.

Περί Λόγου και Τέχνης Συναπαντήματα, με το νέο βιβλίο του Λούη Περεντού “Λίγο πριν, πολύ μετά”

Έχει χαρακτηριστεί ως “ο πολυμήχανος ποιητής της Λάρνακας”, αγάπησε τη Λάρνακα όσο λίγοι, αν και είχε δηλώσει: “Με ρωτούν πολλές φορές εάν είμαι Σκαλιώτης ή Λεμεσιανός. Απαντώ πως είμαι πολίτης της χώρας. Όταν ανοίξει η Αμμόχωστος, θέλω να ζήσω και στην Αμμόχωστο. Αγαπώ και πονώ τον τόπο μου. Έρχονται τόσα εκατομμύρια τουρίστες για να δουν αυτή τη θάλασσα και ν’ αναπνεύσουν αυτόν τον αέρα. Είμαστε ευλογημένοι που γεννηθήκαμε σ’ αυτόν τον τόπο και πρέπει να δίνουμε πίσω ό,τι μας προσφέρει”. 

“Οι ιδιότητές του είναι πολλές και όλες άρρηκτα συνδεδεμένες με την προσφορά του στα κοινά. Είναι ποιητής και συγγραφέας, ως ιστοριοδίφης βρίσκεται πίσω από πολλές ιστορικές έρευνες για τη Λάρνακα, ενώ ως φωτογράφος αποτύπωσε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές των φλαμίνγκο στην Αλυκή, δίδοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή τους. Ο ίδιος, πάντως, προτιμά να του αποδίδουν την ιδιότητα του ενεργού πολίτη”, έγραφε ο Φιλελεύθερος πριν κάποιους μήνες.

Ο λόγος; Για τον Λούη Περεντό, φυσικά, μια πολύ γνωστή συγγραφική, και όχι μόνο, προσωπικότητα της Λάρνακας.

Στα “Περί Λόγου και Τέχνης” Συναπαντήματα, το 1ο Συναπάντημα, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στη Λάρνακα, θα είναι αφιερωμένο στο νέο βιβλίο του Λούη Περεντού με τίτλο “Λίγο πριν, πολύ μετά”.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας φιλοξενεί το Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας Δελτίο Τύπου ΔιεθνέςΠρωτάθλημα Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024 Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, σε συνεργασία με την Tennis

error: Content is protected !!