Search
Close this search box.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η καρδιά της Λάρνακας και της Κύπρου χτυπά σε ρυθμούς πολιτισμού, σε ρυθμούς Μπιενάλε!

Τρίτη έκδοση Μπιενάλε Λάρνακας με τίτλο Home Away from Home, τελετή έναρξης την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας γύρω στις 19:30

SkalaTimes Team


Η νέα βδομάδα θα είναι ορόσημο για τα πολιτιστικά της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου, αφού θα έχουμε την έναρξη της Τρίτης Μπιενάλε Λάρνακας.
Κάθε φορά η Μπιενάλε Λάρνακας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο.
Σε αυτή την τρίτη έκδοση της η Μπιενάλε Λάρνακας φέρει το τίτλο “Home away from Home” και φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον πλανήτη, καθώς ο πήχης ανεβαίνει κάθε φορά.

«Με την ημέρα των εγκαινίων της Μπιενάλε Λάρνακας να πλησιάζει,» επισημάνει ο Βασίλης Βασιλειάδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Μπιενάλε Λάρνακας, «τα εκατοντάδες κομμάτια που συνθέτουν αυτή την εκδήλωση, αρχίζουν να παίρνουν τη θέση τους στο μεγάλο καλειδοσκοπικό μωσαϊκό που ολοκληρώνεται αργά καθώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσθέτουν σ’ αυτό, τη δικιά τους ξεχωριστή καλλιτεχνική ματιά.
«Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, μέσα από αναμενόμενες δυσκολίες και αναπάντεχες, ευχάριστες εκπλήξεις, η Μπιενάλε Λάρνακας κουρδίζεται για τη μεγάλη πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου, ενώ η προσήλωση στο στόχο με ανιδιοτέλεια, παραμένει η χρυσή συνταγή της ανοδικής της πορείας.»

Τελετή έναρξης
Η έναρξη της Μπιενάλε Λάρνακας 2023 θα λάβει χώρα την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου
και στο πνεύμα αυτής της νέας αρχής, μια τελετουργία θα πάρει σάρκα και οστά. Το κοινό καλείται να παρακολουθήσει και να λάβει μέρος στην παράσταση της Beth Krensky, μια εκ των επιλεγμένων καλλιτεχνών της κεντρικής έκθεσης.

H Krensky, οι διοργανωτές και το κοινό θα συναντηθούν στην Λίμνη Αλυκής στις 18:00 και θα περπατήσουν σιωπηλά στα δρομάκια της Λάρνακας σαν μια ιεροτελεστία που ευλογεί την έναρξη της Μπιενάλε. Ο συμβολικός περίπατος-περφόρμανς της Beth Krensky ονομάζεται «Make Me a Sanctuary» και καλεί το κοινό να θυμηθεί τα σπίτια του παρελθόντος και του τώρα, ως φόρο τιμής προς τη θεματική του 2023.

«Η παράσταση της Beth Krensky περιστρέφεται γύρω από τη διάσχιση ενός μονοπατιού με άγνωστη διαδρομή ή προορισμό,” σημειώνει ο κατάλογος της έκθεσης. “Το έργο λειτουργεί ταυτόχρονα ως τελετουργία και μεταφορικό μέσο, ανακαλώντας την παρουσία ευμενών πνευμάτων και ανοίγοντας τις πύλες του σπιτιού.»

Ο συμβολικός περίπατος θα περάσει από τους εκθεσιακούς χώρους της Μπιενάλε και θα ολοκληρωθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας γύρω στις 19:30, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης. Εκεί η επιτροπή της Μπιενάλε καθώς και επίσημοι καλεσμένοι θα καλωσορίσουν το κοινό, λίγο πριν την τελετή απονομής βραβείων.

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, η καρδιά της Λάρνακας χτυπά σε ρυθμούς πολιτισμού, σε ρυθμούς Μπιενάλε!




Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας φιλοξενεί το Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024, από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου 2024

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας Δελτίο Τύπου ΔιεθνέςΠρωτάθλημα Tennis Europe U12 Larnaka Tennis Club – Petrolina G2 2024 Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας, σε συνεργασία με την Tennis

error: Content is protected !!