Search
Close this search box.

Δημοτικό Καθαρής Δημήτρη Λιπέρτη Λάρνακα: Τα παιδιά κέρασαν ένα αλλιώτικο παγωτό

16 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων

Τα παιδιά των Στ τάξεων Δημοτικού Σχολείου Καθαρής Δημήτρη –Λιπέρτη κερνάνε ένα αλλιώτικο παγωτό….

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής καθιερώθηκε το 1945 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, ο οποίος ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Δημοτικό Σχολείο Καθαρής Δημήτρη Λιπέρτη μέσα από διάφορες δράσεις, έδωσε το μήνυμα για υγιεινή διατροφή και ορθή διαχείριση τροφίμων. Μέσα από τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα η υγιεινή διατροφή ζωντάνεψε διαθεματικά: γραφικές παραστάσεις στα Mαθηματικά, κόμικς και διαφημίσεις στα Eλληνικά , εργαστήρια μαγειρικής στην Αγωγή Υγείας,  τραγούδια στη Μουσική και παιχνίδια στα Αγγλικά, γνωμικά, παροιμίες και παιχνίδια στην αυλή με την Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής!

Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων ενημερώθηκαν από την Κλινική Διαιτολόγο και Διατροφολόγο κυρία Μαρία Αντρέουγια την αξία της υγιεινής διατροφής  στη ζωή τους. Επιπλέον, η Σχολιατρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας ενημέρωσε τα μικρά παιδιά για όλα όσα αφορούν την υγιεινή διατροφή.

Τα εργαστήρια μαγειρικής άνοιξαν για όλα τα παιδιά του σχολείου, όπου παρασκεύασαν και απόλαυσαν υγιεινά εδέσματα με γιαούρτι, φρούτα, μέλι και smoothies. Σημαντική η δράση των παιδιών των Στ τάξεων, τα οποία για να καλωσορίσουν τα πρωτάκια στο σχολείο τους, γέμισαν χωνάκια με διάφορα φρούτα και κέρασαν τους/τις μικρούς/έςτους φίλους/ες. Τα μικρά παιδιά απόλαυσαν το αλλιώτικό τους παγωτό στην αυλή του σχολείου.

Σκοπός των πιο πάνω δράσεων είναι τα παιδιά να βιώνουν υγιείς συμπεριφορές στον σχολικό χώρο, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στη σωματική πτυχή της διατροφικής αγωγής αλλά και στη συναισθηματική και κοινωνική πτυχή του φαγητού!

Ας δώσουμε λοιπόν στα παιδιά πινέλα και έχουν τα χρώματα να δημιουργήσουν και να απολαύσουν την κάθε στιγμή στον σχολικό τους χώρο!

Από τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καθαρής Δημήτρη Λιπέρτη

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!