Search
Close this search box.

Οι προβληματισμοί του ΔΗΣΥ για τον Ανδρέα Βύρα

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” γράφει:
“Στην περίπτωση της Λάρνακας ο προβληματισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος, ιδιαίτερα μετά και τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ηγεσίας του κόμματος. Το θέμα όπως πληροφορούμαστε απασχόλησε έντονα και τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ την περασμένη Πέμπτη κατά την οποία τα μέλη του ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που παρουσιάστηκε στην ηγεσία για τη Λάρνακα, τη Λευκωσία και το Δάλι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε έντονα ο προβληματισμός κατά πόσο θα πρέπει το κόμμα να κατεβάσει δικό του υποψήφιο στο Δήμο Λάρνακας καθώς ο Ανδρέας Βύρας παρουσιάζεται ως το απόλυτο και αδιαφιλονίκητο φαβορί και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από πιθανούς αντιπάλους του. Από την, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ακούστηκε η άποψη ότι δεν μπορεί να μην έχει το κόμμα υποψήφιο στην Λάρνακα, ιδιαίτερα απέναντι σε ένα υποψήφιο του ΑΚΕΛ με το οποίο ο ΔΗΣΥ απέκλεισε την οποιαδήποτε συνεργασία. Από την άλλη, ακούστηκε και η άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να μπει σε μια προεκλογική το κόμμα για ένα Δήμο που φαίνεται να μην μπορεί να κερδίσει και με κίνδυνο ο αντίπαλος να πάρει ποσοστά «εθνάρχη»”.

Πονοκέφαλός υπάρχει και για την περίπτωση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Λάρνακας. Θέση για την οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τρία άτομα και συγκεκριμένα οι Χάρης Μίλλας, ο επαρχιακός του ΔΗΣΥ Λάρνακας Θεολόγος Μανώλη και νυν Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης. Ο τελευταίος σύμφωνα με πληροφορίες, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε, προηγείτο σε δημοφιλία έναντι των άλλων δύο”.

Ενοχλημένη με Προεδρικό: Η Πινδάρου είναι ενοχλημένη με το Προεδρικό διότι πολλά στελέχη θεωρούν πώς πίσω από την επιμονή της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να θέλει να συζητήσει και την περίπτωση του νυν Δημάρχου Ανδρέα Παπαχαράμπους, βρίσκεται η πίεση που ασκείται από το Λόφο. Η περίπτωση Παπαχαράμπους φαίνεται να δημιουργεί και εσωτερικές αντιδράσεις στο ΔΗΚΟ. Πέραν από την επιστολή των τοπικών επιτροπών προς τον πρόεδρο του κόμματος, φαίνεται ότι και στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει πρόθεση στήριξης υποψηφίου από το ΔΗΚΟ τόσο σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΔΗΣΥ, όσο και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΑΚΕΛ κάποιοι βάζουν στη μέση το όνομα του νυν Δημάρχου, ο οποίος δεν προέρχεται από το ΔΗΚΟ και αποτρέπει, όπως φαίνεται και την επίτευξη συνεργασίας”.

“Ο ΔΗΣΥ απέκλεισε την οποιαδήποτε συνεργασία. Από την άλλη, ακούστηκε και η άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να μπει σε μια προεκλογική το κόμμα για ένα Δήμο που φαίνεται να μην μπορεί να κερδίσει και με κίνδυνο ο αντίπαλος να πάρει ποσοστά «εθνάρχη»”

Ολόκληρο το ρεπορτάζ: https://www.philenews.com/politiki/article/1403688/anakatema-trapoulas-se-lemeso-ke-larnaka-gia-ipopsifious/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!