Search
Close this search box.

Κωστάκη Κωνσταντίνου για αντιδήμαρχο Λάρνακας έδειξε η δημοσκόπηση του ΔΗΣΥ

Κωστάκη Κωνσταντίνου έδειξε η δημοσκόπηση του ΔΗΣY για τη θέση υποψήφιου Αντιδήμάρχου Λάρνακας, αλλά φαίνεται πως ο άνθρωπος που έχει άρρηκτα συνδεδεμένο το όνομα του με τη Λάρνακα, τη πόλη του, δεν είναι “ο αγαπημένος” της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.

Και ενώ τα όργανα της προεκλογικής έχουν αρχίσει, κάποιοι επιμένουν να βάζουν τα κομματικά και τα “περί κλίκκας”, πάνω από το καλό του τόπου και της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό βεβαίως δεν συμβαίνει μόνο στον ΔΗΣΥ.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, όμως, θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά το όνομα του υποψηφίου που θα επιλέξεουν για τη θέση του αντιδημάρχου, αν θέλουν να έχουν μία παρουσία στα της Λάρνακας. Γιατί; Γιατί όπως φαίνεται ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Βύρας με στήριξη του ΔΗΚΟ πάει για δεύτερη θητεία, ενώ τη θέση του Υποψηφίου Προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου φαίνεται να έχουν αποφασίσει όλοι (ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ) πως θα την χαρίσουν στον Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, τον Διευθυντή του ΣΑΛ. Έχει ο κ. Χατζηχαραλάμπος τις γνώσεις και την εμπειρία για μια τόσο σημαντική για τη πόλη θέση;
Μήπως τη θέση έπρεπε να πάρει κάποιος τεχνοκράτης;
Το SkalaTimes θα ασχοληθεί σε άλλο άρθρο με το θέμα αυτό.

Πίσω στον ΔΗΣΥ και στην θέση του υποψηφίου Αντιδημάρχου. Φαίνεται λοιπόν, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πως ο κόσμος του ΔΗΣΥ παρουσιάζεται (και σε κλειστά γραφεία και στα ΜΚΔ) δυσαρεστημένος με την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μην κατέβει με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου ως υποψήφιο Αντιδήμαρχο, ιδιαίτερα μετά την δημοσκόπηση του κόμματος που έχει κατατάξει τον Κωστάκη στην πρώτη θέση, ως τον ιδανικότερο για την υποψηφιότητα αυτή.

Ενδεικτικά, στα ΜΚΔ, μέλος του ΔΗΣΥ, έγραψε:

“Στη δημοσκόπηση του ΔηΣυ για το θέμα του αντιδημάρχου Λάρνακας, πρώτος στην προτίμηση του κόσμου είναι ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, Ξενύχτης. Όμως φαίνεται η ηγεσία μας κάνει δεύτερες σκέψεις και κάλεσε τον Κωστάκη να μην υποβάλει υποψηφιότητα Αντιδημάρχου, αλλά υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου, ώστε υποψηφιότητα Αντιδημάρχου να βάλει ο δεύτερος. Αυτό έρχεται ως συνέχεια του θέματος του Περιφερειάρχη.
Πρέπει να ξέρει η ηγεσία μας πως όταν η ίδια παρακάμπτει τις διαδικασίες που αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα, το μόνο που πετυχαίνει είναι να ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου.
Εξάλλου η ίδια η Πρόεδρός μας υπήρξε θύμα μιας τέτοιας παράκαμψης το 2016 και όλοι αναμένουμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο χειρισμό των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων. Μάλιστα το 2016 ήταν η πρώτη φορά που παρακάμφθηκαν οι διαδικασίες μας, και αυτή την πληγή την κουβαλάμε ως σήμερα.
Όποτε παραμερίστηκαν οι διαδικασίες τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για το κόμμα.
Ως συναγερμικός του 1976 ήμουν πάντα περήφανος για τις διαδικασίες μας. Τώρα όμως με λύπη βλέπω μια προσπάθεια παράκαμψης τους. Σκοπός μας ως το μεγαλύτερο κόμμα είναι να διεκδικούμε δημόσια αξιώματα με δικούς μας υποψήφιους, έστω κι αν χάσουμε εκλογές. Ας μην ξεχνάμε ότι το 1976 δεν εκλέγηκε βουλευτής ούτε ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης. Όμως το κόμμα συνέχισε, δυνάμωσε και στη συνέχεια μας έδωσε 2 δεκαετείς κυβερνήσεις. Σκοπός μας δεν είναι η με κάθε κόστος εκλογή, αλλά η υπηρεσία προς τον τόπο. Αν αυτός συνδυαστεί και με εκλογή των υποψηφίων μας είναι ό,τι καλύτερο”.

Περσινή συνέντευξη του Κωστάκη στο SkalaTimes εδώ

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!