Search
Close this search box.

Προκήρυξη Διαγωνισμού για εξεύρεση ανάδοχου εργολάβου για τη πλατεία Ακρόπολης και Αλκής στη Λάρνακα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ» (ΑΡ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 62/2023)


Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί στην υλοποίηση ακόμα ενός έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη για βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λάρνακας προκηρύσσει Διαγωνισμό για εξεύρεση αναδόχου – εργολάβου για το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Ακροπόλεως και Αλκής και δρόμων στη γύρω περιοχή» (Αρ. Διαγωνισμού 62/2023).

Το έργο αφορά στη βελτίωση και ανακατασκευή των υφιστάμενων δρόμων με αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και τοποθέτηση κυβόλιθων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αναβάθμιση συστήματος ομβρίων υδάτων, αναβάθμιση και υπογειοποίηση υποδομών και δικτύων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας, καθώς και τον εξωραϊσμό και βελτιστοποίηση της περιοχής με την αύξηση του πρασίνου, την εγκατάσταση υδάτινου στοιχείου και τοποθέτηση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Το Έργο αποτελεί συνέχεια του Έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ  – Φάση Β’» που σε συνδυασμό τα δυο αυτά έργα θα επιλύσουν σοβαρότατα θέματα στην ομαλή και ασφαλή διακίνηση πεζών και οχημάτων και ιδιαίτερα στη εφαρμογή όλων των διευκολύνσεων για ΑΜΕΑ. Παράλληλος στόχος του Έργου είναι και η  αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση του χώρου και της περιοχής.

Στο πιο πάνω Έργο περιλαμβάνονται οι οδοί Λουκή Ακρίτα, Ορφέως Γλάδστωνος (τμήμα), Έρμού (τμήμα), Κωνσταντίνου Καλογερά (τμήμα) και Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου (τμήμα).

Ø  Η Μελέτη του Έργου έγινε από το Γραφείο A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers

Ø  Αναμένεται να αρχίσει αρχές 2024 και θα διαρκέσει 18 μήνες

Ø  Το κόστος αναμένεται να ανέλθει στα € 3.1 εκ. + ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027»  με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 8 Νοεμβρίου 2023

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!