Search
Close this search box.

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ Μάριος Πελεκάνος: “Ανεπαρκής η νέα στεγαστική πολιτική”

Ανεπαρκής η νέα στεγαστική πολιτική“, Δήλωση Αντιπροέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Μάριου Πελεκάνου.

Η νέα στεγαστική πολιτική αξιολογήθηκε από την εξιδεικευμένη Ομάδα Παραγωγής Πολιτικής του ΔΗΣΥ και κρίνεται ως ανεπαρκής. Αν και στοχεύει ορθά τόσο στην αύξηση του αποθέματος οικιστικών μονάδων αλλά και στην αύξηση του αποθέματος των προς ενοικίαση μονάδων με στόχο τη σταδιακή ρύθμιση των τιμών των ενοικίων, εντούτοις, δύσκολα θα επιτύχει τους στόχους της.

Ως γενικό σχόλιο, η επιτυχία της νέας στεγαστικής πολιτικής θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα. Παρατηρούμε ότι οι νέες πολιτικές δεν έχουν λάβει υπόψη τους λογούς που πανομοιότυπα  σχέδια στο παρελθόν δεν κατάφεραν να πείσουν τον ιδιωτικό τομέα και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Την ίδια ώρα σημειώνουμε ότι οι σχεδιασμοί δεν αποδίδουν τη δέουσα σημασία στη στήριξη των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Με ικανοποίηση παρατηρούμε, ωστόσο, την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης η οποία ορθά αναθεώρησε την αρχική της θέση και αποφάσισε την προώθηση των σχεδιασμών του ΚΟΑΓ για άνοιγμα της αγοράς προσιτού ενοικίου. Ένας σχεδιασμός που αποτελούσε όραμα, προωθήθηκε και παραδόθηκε έτοιμο προς υλοποίηση από τη δική μας διακυβέρνηση. 

Οι αναλυτικές θέσεις και οι τεκμηριωμένες εισηγήσεις του ΔΗΣΥ για βελτιώσεις προς επίτευξη των βασικών στόχων της νέας στεγαστικής πολιτικής θα αποσταλούν γραπτώς στον Υπουργό Εσωτερικών.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!