Search
Close this search box.

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας φιλοξένησε μαθητές από το πρόγραμμα Erasmus από το Όλτο, Ισπανίας

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, συνεχίζει και φέτος την ενεργό συμμετοχή του, στο Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Harmonizing Wellness: Exploring the Intersection of Art, Exercise, and Nutrition» (Πώς μπορεί η Tέχνη, η Άσκηση και η Διατροφή να προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπου συμμετέχει η Κύπρος και η Ισπανία έχει διάρκεια ενός σχολικού έτους (2023 – 2024) και αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα των Ευρωπαϊκών πολιτισμών και γλωσσών έτσι ώστε να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες και ικανότητες. Παράλληλα, στοχεύει στο να αυξήσει την κινητικότητα των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της εκπαίδευσης, όπως και να ενθαρρύνει, επίσης, την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, φιλοξενήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου για μία εβδομάδα δέκα μαθητές και δύο καθηγητές από το Όλτο της Ισπανίας. Μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν σε αρκετά μέρη της Κύπρου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Αναλυτικότερα, στις 27 Οκτωβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η διευθύντρια του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου, κ. Ευγενία Θεμιστοκλέους Γεωργιάδη καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους μας στην Κύπρο και κήρυξε έτσι, την έναρξη του προγράμματος. Παρών στην εκδήλωση καλωσορίσματος ήταν και ο αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, όπως και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Γονέων/Κηδεμόνων του σχολείου μας. Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε προς το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο όπου παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας την επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου. Αργότερα το απόγευμα, η συντονίστρια του προγράμματος κ. Δανιήλ Πέτρη ξενάγησε τους φιλοξενούμενους στην πόλη του Ζήνωνα.

Τη δεύτερη μέρα του προγράμματος, οι μαθητές από την Ισπανία, συνοδευόμενοι από καθηγητές και μαθητές του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου, παρακολούθησαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και πέρασαν το απόγευμά τους με τις οικογένειες που τους φιλοξενούσαν. Την επόμενη μέρα, ολόκληρη η ομάδα βρέθηκε στον ηλιόλουστο Πρωταρά και απόλαυσε ολοήμερη βαρκάδα, βουτώντας και κολυμπώντας στα καταγάλανα νερά.

Τη Δευτέρα, στις 30 Οκτωβρίου, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας του Πεδουλά, αφού πρώτα διέσχισε από τις Πλάτρες για 3Km το μονοπάτι των Καληδονιών με συνοδεία ατόμων από τη «Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη». Στον Πεδουλά, μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στα στενά του χωριού και ξεναγήθηκαν στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, κτίσμα του 15ου αιώνα και μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Την πέμπτη μέρα, το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ακαδημία Lidl στη Λευκωσία, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την υγιεινή διατροφή και να παρασκευάσουν υγιεινά σνακ για το σχολείο. Η μέρα τελείωσε με περιδιάβαση στα στενά της Παλιάς Λευκωσίας.

Οι τελευταίες δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με Yoga και γυμναστική στην παραλία, όπως επίσης και με το εκπαιδευτικό εργαστήρι «Ζωγραφίζοντας θετικά μηνύματα σε πέτρες της θάλασσας», που αφέθηκαν, στη συνέχεια, στην παραλία. Η επίσκεψη των Ισπανών μαθητών και καθηγητών ολοκληρώθηκε με το αποχαιρετιστήριο πάρτι που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Ευρυβιάδειου Γυμνασίου εις τιμήν τους.

Η ολοκλήρωση της φιλοξενίας των Ισπανών φίλων μας ανέδειξε για ακόμη μια φορά τη σημασία της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων, το «μοίρασμα» μεταξύ των λαών. Οι στόχοι που τέθηκαν εξαρχής επιτεύχθηκαν στο έπακρο! Μαθητές και καθηγητές, σίγουρα αύξησαν την κινητικότητά τους, εξάσκησαν τις γνώσεις τους σε τρεις διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, ισπανικά και αγγλικά) αλλά κυρίως αντιλήφθηκαν τη διαφορετικότητα τους. Κάθε λαός είναι μοναδικός και συνάμα, διαφορετικός.

Συνοψίζοντας, μέχρι το πέρας του προγράμματος, με την επίσκεψη της κυπριακής ομάδας στην Ισπανία, να ασκήστε, να τρέφεστε σωστά και να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία!

Μπορείτε να απολαύσετε τη φιλοξενία μας και τις δράσεις μας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!