Αυτό το χάος από βανδαλισμούς αντίκρυσαν τα παιδάκια του Δημοτικού Λιβαδιών, κύκλος Α.
Αυτό το χάος θα αντικρύζουν τα παιδάκια μέχρι να γίνουν οι επιδιορθώσεις και η αποκατάσταση.
Αυτό το χάος βανδαλισμών δεν γίνεται για πρώτη φορά!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Λιβαδιών γίνεται μάρτυρας μιας τέτοιας απαράδεκτης κατάσταση. Αυτό το χάος βανδαλισμών δεν είναι η πρώτη φορά που “χτυπά” το Δημοτικό Λιβαδιών. “Τα παιδιά ιδιαίτερα τα πρωτάκια, μας ρωτούν “γιατί” και πραγματικά δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε, θεωρώ πως το ίδιο πρωινό που τα είδαμε θα έπρεπε να καθαριστούν, άμεσα, όπως θα συνέβαινε, θεωρώ, σε κάθε πολιτισμένο κράτος” δήλωσε στο SkalaTimes άτομo από το περιβάλλον του σχολείου.
Απαράδεκτες εικόνες
Συγκεκριμένα το χάος των βανδαλισμών που αντίκρυσαν τα παιδιά: οι εξωτερικοί τοίχοι των τάξεων, των διαδρόμων, των γραφείων, ακόμα και της στέγης και των κλιμακοστασίων γέμισαν από συνθήματα και σύμβολα ντροπιαστικού και ανήθικου περιεχομένου.
Ντροπιαστικά σύμβολα έγιναν και πάνω σε τοιχογραφίες που πρόσφατα έφτιαξε το σχολείο, καθώς και πάνω σε παγκάκια που είχαν βαφτεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έκαψαν διάφορα σημεία μέσα στο σχολείο όπως τον πλαστικό τάπητα, κάτω από το υπόστεγο του κυλικείου, κάλαθοι και άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes ο Δήμος Λιβαδιών έσπευσε άμεσα και μπογιάτισε το εξωτερικό κομμάτι, αλλά το εσωτερικό είναι στις αρμοδιότητες και ευθύνες της Σχολικής Εφορίας Λιβαδιών.
Δηλώσεις Προέδρου Σχολικής Εφορίας Λιβαδιών κ. Λυσιώτη
Σε δηλώσεις του στο SkalaTimes ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λιβαδιών είπε πως : «Ο καθορισμός για το ποιες εργασίες έχουν προτεραιότητα είναι θέμα που το βλέπει ο Γραμματέας / Επιμελητής της Σχολικής Εφορίας κ. Πέτρος Σάββα.
Δεν γνωρίζω ποια εργασία έχει άμεση προτεραιότητα, σίγουρα αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να καθαριστούν αυτοί οι βανδαλισμοί, αν θα είναι σε μια μέρα ή μια βδομάδα ή περισσότερο, δεν το γνωρίζω, θα το κρίνει ο επιμελητής».
Το SkalaTimes επιχείρησε να μιλήσει με τον επιμελητή αλλά δεν κατέστη δυνατόν.
Πότε επιτέλους η πολιτεία θα λάβει μέτρα για πάταξη της νεανικής παραβατικότητας;
Μήπως είναι η ώρα η πολιτεία να ξανασκεφτεί το θέμα κλειστών κάμερων ασφαλείας στα σχολεία; Ποια μέτρα λαμβάνει η πολιτεία για τη διαφύλαξη των σχολειών και της νεανικής παραβατικότητας;
Για το πως πώς διασφαλίζεται ότι ένα σύστημα CCTV στα σχολεία μπορεί να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς απορρήτου και δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των μαθητών και προσωπικού,είχε μιλήσει πριν λίγους μήνες στην εφημερίδα “Σημερινή” ο Λευτέρης Κανέλλος, (επιχειρηματίας στον χώρο της ασφάλειας με πολύχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό λύσεων που αφορούν στις κρίσιμες υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τμήμα ανάπτυξης της SDC) και είχε αναφέρει: «Η μεγαλύτερη πρόκληση στην υλοποίηση ενός συστήματος παρακολούθησης είναι η διαχείριση των δεδομένων που προκύπτουν από τη λειτουργία του. Πέρα από προσωπικά, αποτελούν και ευαίσθητα δεδομένα. Σε συστημικό επίπεδο, πολλοί κατασκευαστές προϊόντων του Δυτικού κόσμου έχουν δικλίδες ασφαλείας που αποτρέπουν την αυθαίρετη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, ενώ ακολουθούν διεθνή πρότυπα για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Οι επιλογές στις ρυθμίσεις που αφορούν επαγγελματικά συστήματα τα οποία αποτείνονται σε οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις είναι πολλές και μπορούν να προσαρμοστούν στον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας».
Είναι οι κάμερες ασφαλείας ένα μέτρο προφύλαξης από τέτοια περιστατικά στα σχολεία; Πιστεύουμε πως είναι.
Και αφού όλοι μιλάμε για το ευ ζην των παιδιών αυτού του τόπου, πώς η πολιτεία δέχεται και καταδέχεται αυτά τα παιδάκια του Δημοτικού Λιβαδιών να αντικρύζουν αυτές τις θλιβερές εικόνες κάθε μέρα στο σχολείο τους μέχρι να αποφασιστεί να καθαριστούν;
“Η αποκατάσταση των βανδαλισμών είναι προτεραιότητα σε κάθε πολιτισμένο κράτος και συγκεκριμένα οι διεθνείς συστάσεις για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών προβλέπουν τον άμεσο καθαρισμό, επισκευή ή αφαίρεση των κατεστραμμένων αντικειμένων: «Μην τους αφήνετε να αισθάνονται την ευχαρίστηση να δουν το έργο τους. Βγάλτε το ή μετακινήστε το, το συντομότερο δυνατό»“.