Σήμερα στη Λάρνακα η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Δούκα, ‘’Με το παράξενο όνομα Κοραμά’’, η ώρα 16.00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας.
Μετά την μεγάλη επιτυχία του μυθιστορήματος του και τις παρουσιάσεις που έγιναν στην Αθήνα, με επίσης μεγάλη επιτυχία, ο Γιώργος Δούκας ετοίμασε τις βαλίτσες του για παρουσίαση του βιβλίου του στην ιδιαίτερα του πατρίδα και συγκεκριμένα στην πόλη του τη Λάρνακα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
Ο Γιώργος Δούκας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1974 στη Λάρνακα εν τω μέσω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 18 ετών και λόγω των μουσικών του σπουδών, ασχολήθηκε αμέσως επαγγελματικά με το τραγούδι, ολοκληρώνοντας 5 προσωπικά άλμπουμ στη δισκογραφία μέχρι και το 2008, γνωρίζοντας ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση. Άρχισε να γράφει μικρά πεζογραφήματα και διηγήματα από νεαρή ηλικία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο, γράφοντας το πρώτο του μουσικοθεατρικό έργο ‘’Τριπλοπενιές-Πρόβα Φονικού’’ που παρουσιάστηκε το 2015, δίνοντας του το βάπτισμα του πυρός στο χώρο του θεάτρου. Ακολούθησε το παιδικό θεατρικό του έργο, ‘’Οι περιπέτειες του Μίνι-Μίου’’ το 2016. Έκτοτε έχει μεταφράσει στα ελληνικά, τα παιδικά έργα διεθνούς φήμης, ‘’Τα Στρουμφάκια σώζουν την Άνοιξη’’ και λίγο αργότερα το ‘’WINX-Το πάρτυ του φωτός’’. Το 2020 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, έγραψε το παιδικό βιβλίο ‘’Μια περιπέτεια ανακύκλωσης‘’ με θέμα την κυκλική οικονομία στα δημοτικά σχολεία. Παράλληλα έχει γράψει στην ελληνική τηλεόραση, κάποια επεισόδια. Το βιβλίο ‘’Με το παράξενο όνομα Κοραμά’’, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μυθιστόρημα ” Με το παράξενο όνομα Κοραμά”.
Ο Γιώργος Δούκας γράφει το πρώτο του μυθιστόρημα και σας προτρέπει να κοιτάξετε βαθιά, πολύ βαθιά μέσα στη ψυχή σας πριν πάρετε στα χέρια σας και ανοίξετε το μυθιστόρημα, με το παράξενο όνομα Κοραμά! Ο συγγραφέας δηλώνει ότι δεν έχει να κάνει με το γεγονόςότι είναι ένα πολύπλοκο έργο ως δομή και χρειάζεται την απρόσκοπτη προσοχή στην ανάγνωση του λόγο των πολλών χαρακτήρων αλλά και μυστικών που θα σας αποκαλύψει. Ούτε όμως και για την σύγκρουσησυναισθημάτων των ηρώων που θα σας σοκάρουν ως αναγνώστες μπροστά στα αποτρόπαια εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομα του δικαίου ή του θεού που πιστεύει ο καθένας τους. Σας εφιστά ωστόσο, αλλά καιεπιδιώκει να διεγείρει την προσοχή σας, ως προς ταερωτήματα που γεννάει το εν λόγο βιβλίο από τις πρώτες του σελίδες κιόλας, προσπαθώντας να ταυτίσει τον καθένα μας με έναν από τους ήρωες του βιβλίου και τον λόγο ύπαρξης τους σε μια άνιση κοινωνία, γεμάτη ταξικές και σεξουαλικές διακρίσεις, μίσος προς το άγνωστο, αλλά και ρατσισμό. Γιατί μόλις διαβάσετε τις τελευταίες σελίδες, πραγματικά θα έρθει σε σύγκρουση το νόμιμο και το ηθικό μέσα σας!
Όλα ξεκίνησαν μέσα στο μυαλό του συγγραφέα, όταν τρείς φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους απάγονται και κρατούνται αιχμάλωτοι μαζί με τη γυναίκα με το παράξενο όνομα Κοραμά. Μόνη τους ελπίδα να σωθούν είναι να ανακαλύψουν τον κοινό τους παρονομαστή, που δεν ενώνει μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά και του ψυχασθενούς απαγωγέα τους, που δείχνει έτοιμος να σκοτώσει για να φτάσει στην αλήθεια, και να αποκαλύψει μαζί και ένα πανάρχαιο και σκοτεινό μυστικό που κρατήθηκε κρυφό βαθιά μέσα στους κόλπους της χριστιανικής Εκκλησίας εδώ και αιώνες! Όλα αυτά όμως καταγράφηκαν ως μυθιστόρημα, που στις διάχυτες σελίδες του βιβλίου θα αλλοιωθεί η πραγματικότητα από την πένα του συγγραφέα που δεν είναι ούτε και ο ίδιος αυτός που δηλώνει ότι είναι. Όπως και κανείς τους δεν είναι! Η πίστη τότε στο Θείο θα έρθει αντιμέτωπη με την τεχνολογία και την προηγμένηιατρική, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, κάνοντάς τους να χάσουν τον εαυτό τους και να βρεθούν ενοχοποιημένοι για τα εν λόγω εγκλήματα, όπως αναγράφονται επακριβώς και στο βιβλίο με το παράξενο όνομα Κοραμά. Με κίνδυνο να χαράξει τον ανθρώπινο νου της ηρωίδας με το αιώνιο ερώτημα του εστί ψυχή και πώς σώζεται, σας παραθέτειτο ερώτημά της, λίγο πριν σβήσει το φως και βυθιστεί ξανά στα σκοτεινά μονοπάτια του ταραγμένου της μυαλού και αρχίσει πάλι από την αρχή! «Μυθιστόρημα ήταν όλο αυτό τελικά;»