Search
Close this search box.

Υπενθύμιση για την προκήρυξη του διαγωνισμού για σχεδιασμό λογοτύπου του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού


Το Υφυπουργείο Πολιτισμού υπενθυμίζει τους ενδιαφερόμενους ότι συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις αναφορικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία λογοτύπου για το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού μέχρι τις 30 Απριλίου 2024.

Οι προδιαγραφές, οι όροι και τα κριτήρια είναι τα εξής:

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα δοθεί Α’ βραβείο, ύψους €2.000 (δύο χιλιάδες ευρώ).

Α. Όροι Εντολής

Το λογότυπο πρέπει να χαρακτηρίζει το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, τον ρόλο και την αποστολή του. Η πρωτοτυπία, η έμπνευση, η διαχρονικότητα, η καλλιτεχνική αρτιότητα και ο συμβολισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποτυπώνονται στο λογότυπο, το οποίο θα αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ταυτότητας του Τμήματος. Το λογότυπο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Τμήματος, τα επιστολόχαρτα και άλλα έντυπά του.

Β. Δικαίωμα Συμμετοχής:

  1. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε γραφίστες/στριες και εικαστικούς καλλιτέχνες/ιδες.
  2. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό πρόσωπα που συνδέονται με συγγένεια πρώτου ή δεύτερου βαθμού (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας) με μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

Γ. Προδιαγραφές:

  1. Το λογότυπο να ενσωματώνει τον τίτλο: Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού, Υφυπουργείο Πολιτισμού.
  2. Το λογότυπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γραμμική μαυρόασπρη και έγχρωμη εκτύπωση (CMYK ή PANTONE). Επίσης, να μπορεί να εφαρμοστεί σε σκούρο ή ανοικτόχρωμο φόντο (reverse). Να δοθεί ακριβής περιγραφή των χρωμάτων που θα προταθούν σε τετραχρωμία και σε PANTONE. Το λογότυπο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα χρώματα PANTONE ή τα τέσσερα χρώματα της τετραχρωμίας.
  3. Η γραμματοσειρά (font) που θα χρησιμοποιηθεί να μπορεί να αγοραστεί (αν χρειαστεί).
  4. Το λογότυπo θα πρέπει να δημιουργηθεί σε γραμμική μορφή vector-eps ή σε υψηλής ανάλυσης εικόνα tiff ή jpeg (τουλάχιστον 300 dpi σε 210 x 297 χιλ.). Εκτός αυτού, το λογότυπο θα πρέπει να είναι εκτυπώσιμο και ευανάγνωστο σε μικρό μέγεθος, ώστε να είναι δυνατή η χρήση του σε μικρή διάσταση (1,5 εκ.).
  5. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να δοθούν τόσο στη μικρότερη διάσταση (1,5 εκ) όσο και σε διάσταση 15 εκ σε έντυπη μορφή, έγχρωμο και μαυρόασπρο, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) σε CD ή DVD.
  6. Το λογότυπο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόνομο χωρίς την ονομασία Υφυπουργείο Πολιτισμού, Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού.
  7. Το λογότυπο δεν πρέπει να είναι ή να περιέχει εικόνες, φωτογραφίες, πρόσωπα, εμπορικά σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φραστικά μηνύματα ή άλλα στοιχεία, για τα οποία ο διαγωνιζόμενος δεν έχει άδεια χρήσης και δεν μπορεί να παραχωρήσει άδεια δημοσίευσης, χρήσης, αναπαραγωγής, έκδοσης και εκμετάλλευσης.
  8. Να είναι δυνατή η αποτύπωση του λογοτύπου σε οποιοδήποτε υλικό και η χρήση του σε οποιοδήποτε μέσο (συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων, περιοδικών, εφημερίδων, ταινιών, τηλεόρασης, συσκευασίας σε δυσδιάστατη και τρισδιάστατη απόδοση)
  9. Ο/Η βραβευθείς/είσα υποχρεούται να παραδώσει το λογότυπο σε αγγλικό (Department of Contemporary Culture – Deputy Ministry of Culture) και ελληνικό δείγμα, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (σε USB, CD ή DVD) σε όλες τις πιο πάνω εφαρμογές.

Δ. Κριτήρια:

  1. Το λογότυπο να παραπέμπει στον ρόλο και στην αποστολή τoυ Τμήματος.
  2. Να είναι πρωτότυπο (να μην έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε/αδήποτε ή για οποιοδήποτε σκοπό), αυθεντικό και δημιουργικό.
  3. Να είναι ευδιάκριτο, λιτό και να απομνημονεύεται εύκολα από το κοινό.
  4. Να διακρίνεται για την καλλιτεχνική, σχεδιαστική και τεχνική του αρτιότητα.
  5. Να είναι διαχρονικό.

Ε. Ειδικοί Όροι-Δικαιώματα:

  1. Ο/Η δημιουργός του νικητήριου λογοτύπου εκχωρεί το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στο Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού (περιλαμβανομένης της δημοσίευσης, διαφήμισης, αντιγραφής, αλλαγής, τροποποίησης και αναπαραγωγής, με όλους τους πιθανούς τρόπους του λογοτύπου). Όλα τα αποκλειστικά και μεταβιβαζόμενα δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους του λογοτύπου που θα κερδηθεί ανατίθενται στο Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού. Κανένα άλλο άτομο ή οντότητα δεν θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το λογότυπο, συμπεριλαμβανομένου του διαγωνιζομένου (δικαιούται να το χρησιμοποιήσει στο προσωπικό του πορτοφόλιο).
  2. Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού έχει το δικαίωμα να τροποποιεί και να αλλάζει το λογότυπο, να διεξάγει επαγγελματικό ανασχεδιασμό, να δημιουργεί διαφορετικές εκδοχές του λογοτύπου σε σχέση με το χρώμα, το μέγεθος, τη μορφή, την ανάλυση και όλες τις άλλες ιδιότητες χωρίς κανέναν περιορισμό, σε συνεργασία ή με τη σύμφωνη γνώμη του/της δημιουργού της βραβευθείσας πρότασης.
  3. Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει το λογότυπο, εάν το κρίνει απαραίτητο ή θεωρήσει ότι δεν αντικατοπτρίζει πλέον την αποστολή του.

ΣΤ. Υποβολή Προτάσεων:

  1. Οι ενδιαφερόμενοι/ες δικαιούνται να υποβάλουν περισσότερες από μία προτάσεις.
  2. Κάθε πρόταση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλεται σε ξεχωριστό σφραγισμένο φάκελο, μεγέθους Α3.
  3. Πάνω στον φάκελο θα αναγράφεται «Διαγωνισμός για Επιλογή Λογοτύπου για το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού – Υφυπουργείο Πολιτισμού», καθώς και ένας επταψήφιος αριθμός της επιλογής των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό. Οποιαδήποτε στοιχεία του/της διαγωνιζομένου/ης δεν πρέπει να αναγράφονται στον φάκελο υποβολής της πρότασης.
  4. Με την υποβολή της κάθε πρότασης, ο/η διαγωνιζόμενος/η θα παραλαμβάνει βεβαίωση παραλαβής, στην οποία θα αναγράφεται ο επταψήφιος αριθμός του κάθε φακέλου/πρότασης που θα υποβάλλει.
  5. Κάθε διαγωνιζόμενος/η θα πρέπει να υποβάλει την πρόταση του/ης σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (σε USB, CD ή DVD).
  6. Η έντυπη πρόταση για το λογότυπο στις εφαρμογές, που αναφέρονται στην παράγραφο Όροι και Προδιάγραφες πρέπει να είναι κολλημένη/ες σε χαρτόνι/α μεγέθους Α4 (29,7 εκ. Χ 21 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε χαρτονίου να επικολληθεί φάκελος, μέσα στον οποίο να αναγράφονται τα στοιχεία του/ης διαγωνιζόμενου/ης (ονοματεπώνυμο, βιογραφικό σημείωμα, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση).
  7. Μπορεί επίσης να υποβληθεί σκεπτικό της υποβληθείσας πρότασης μέχρι 200 λέξεις.
  8. Με τη συμμετοχή/υποβολή προτάσεων του/ης διαγωνιζόμενου/ης θεωρείται ότι αποδέχεται χωρίς επιφύλαξη όλους τους όρους του διαγωνισμού.
  9. Στο νικητήριο λογότυπο μπορεί να γίνουν εισηγήσεις για μικρές τροποποιήσεις/βελτιώσεις πριν δοθεί η τελική του μορφή.

10. Οι αιτήσεις να παραδίδονται στην κα Έλενα Χριστοδουλίδου (Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού – Υφυπουργείο Πολιτισμού, Ιφιγενείας 27, Ακρόπολη, 3ος όροφος, τηλ. 22809946 και 22809812) σε κλειστό φάκελο με την αναφορά «Διαγωνισμός για Επιλογή Λογοτύπου για το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού – Υφυπουργείο Πολιτισμού» μέχρι την Tρίτη, 30 Απριλίου 2024.

11. Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού δεν είναι υποχρεωμένο να δεχθεί ή να εγκρίνει οποιαδήποτε πρόταση αν οι υποβληθείσες προτάσεις δεν ικανοποιήσουν.

Ζ. Κριτική Επιτροπή:

  1. Ο/Η διαγωνιζόμενος/η θα κριθούν από πενταμελή επιτροπή, απαρτιζόμενη από τη Διευθύντρια του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού (Πρόεδρος), την Ανώτερη Πολιτιστική Λειτουργό κα Νάντια Στυλιανού, την Ανώτερη Πολιτιστική Λειτουργό κα Έλενα Χριστοδουλίδου, την Πολιτιστική Λειτουργό Α’ (υπεύθυνη εικαστικών τεχνών) κα Λούλη Μιχαηλίδου και την κα Έλενα Ηλιάδου, καθηγήτρια Γραφικών Τεχνών στη Μέση Τεχνική Εκπαίδευση και Λειτουργό Υπηρεσίας Ανάπτυξης Προγραμμάτων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.
  2. Σκεπτικό θα συνταχθεί μόνο για το λογότυπο που θα επιλεγεί.
  3. Το βραβείο του διαγωνισμού ανέρχεται στις 2.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην κα Έλενα Χριστοδουλίδου στο τηλέφωνο 22809846 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο echristodoulidou@culture.gov.cy και στον κ. Μάριο Ψαρά στο τηλέφωνο 22809812 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο mpsaras@culture.gov.cy), μέχρι αύριο Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομου Αλαμπρίτη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη

Σε ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομος Αλαμπρίτης ενημέρωσε πως πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελλάδας, κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Παρουσίαση Βιβλίου: Λάρνακα, Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με πέρα από 4000 χρόνια συνεχούς ζωής και πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Λάρνακας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αλέξη Μιχαηλίδη με τίτλο “Λάρνακα: Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα

error: Content is protected !!