Search
Close this search box.

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα πέτυχε μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, αλλά και τα όσα έρχονται για τη Λάρνακα, προκλήσεις και προοπτικές.
Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Άθως Καζαντζής, Πρόεδρος της επιτροπής πολτισμού του Δήμου Λάρνακας, μιλά για όλα και τονίζει: “Εμείς που έχουμε συνεργαστεί με τον Ανδρέα Βύρα, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με Ανδρέα Βύρα, ακριβώς για να συνεχιστεί ομαλά και σωστά αυτή η πορεία ανάπτυξης στην οποία καταφέραμε να μπούμε. Ξέρετε, είναι καλά να γνωρίζει ο κόσμος πως καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο! Εμείς τα είχαμε και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε! Δεν είναι ώρα για πειράματα, όχι τώρα που η Λάρνακα βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης και προόδου”.

Της Γιώτας Δημητρίου

Μετά από δύο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας (πρώτη θητεία με Ανδρέα Λουρουτζιάτη, μια σημαδιακή θητεία και δεύτερη με Ανδρέα Βύρα) επαναδιεκδικείς τη θέση. Γιατί;
Θεωρώ ότι όσα έγιναν επί θητείας Ανδρέα Βύρα ήταν πολλά και σημαντικά και μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα για τα οποία εργαστήκαμε και έχουν ξεκινήσει. Παράλληλα, πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε μια νέα δυναμική για τη πόλη και να πάμε ακόμη πιο μπροστά. Έγιναν έργα που έφεραν την Λάρνακα σε μια πολύ πιο ψηλή θέση από αυτή που βρισκόταν και γι αυτό η επόμενη πενταετία θα είναι κρίσιμη καμπή για τη πόλη.

Γιατί;

Επειδή έγιναν έργα τα οποία ανέβασαν τον πήχη ψηλά, έγιναν σχεδιασμοί που πρέπει να υλοποιηθούν, η Λάρνακα μπήκε σε μια νέα εποχή και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, σε αυτή τη νέα εποχή μας οδήγησε ο Ανδρέας Βύρας, έχοντας βέβαια αγαστή συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο. Άρα, η επόμενη πενταετία είναι σημαντική όχι για μόνο για να συνεχίσουμε την ίδια πετυχημένη πορεία, αλλά για να γίνουν ακόμη περισσότερα.
Από την άλλη είναι κρίσιμη πενταετία και λόγω της μεταρρύθμισης. Η συνένωση Λάρνακας-Λιβαδιών – Ορόκλινης έχει προοπτικές, αλλά θα έχει και πολλές απαιτήσεις, ως εκ τούτου πιστεύω πως χρειάζονται και άτομα που έχουν την εμπειρία από προηγούμενες θητείες.

Ποιες είναι οι διαφορές που εντόπισες να έχει η πρώτη θητεία που έκανες επί Λουρουτζιάτη με τη δεύτερη σου επί Βύρα;
Η πρώτη θητεία ήταν σημαδιακή, όπως την έχεις χαρακτηρίσει κι εσύ, ήταν επίσης και τραυματική για τη πόλη μας γιατί είχαμε ένα Δήμαρχο που όπως φάνηκε δεν λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης αλλά το δικό του. Βιώσαμε εξαιτίας του μέρες που λάβωσαν τη πόλη σε πολλά επίπεδα και σίγουρα το να είμαστε μέρος εκείνου του δημοτικού συμβουλίου ήταν τραυματικό και για εμάς.
Από την άλλη με τον Ανδρέα Βύρα είχαμε μια θητεία με ένα δήμαρχο που ήταν ξεκάθαρο μέσα από τις πράξεις του ότι πάνω από όλα έβαζε το καλό της πόλης, με διαφάνεια, εντιμότητα, πυγμή. Με την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου, κατάφερε με επιτυχία να αποκαταστήσει το όνομα της πόλης μας που είχε λαβωθεί. Διότι ας μη ξεχνάμε πως ο Βύρας αναλάμβανε τη δημαρχία μιας πόλης της οποίας πρώην δήμαρχος και πρώην δημοτικός γραμματέας βρίσκονταν στη φυλακή. Και κατάφερε μέσα σε 7 χρόνια να αντιστρέψει το κλίμα το οποίο επικρατούσε. Η Λάρνακα της διαφθοράς έγινε η Λάρνακα πόλη πρότυπο σε πολλά.
Σήμερα κοιτάμε μόνο μπροστά στις καλύτερες μέρες που έρχονται για τη πόλη μας.

Κατά τη δεύτερη σου θητεία ήσουν προεδρος της επιτροπής πολιτισμού. Να σταθούμε λίγο σε αυτό, θεωρείς ότι έγιναν πράγματα όσον αφορά στα πολιτιστικά;
Ναι, ήμουν πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού αλλά ήμουν και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ. Στην επιτροπή πολτισμού όταν ανέλαβα ως πρόεδρος ένας βασικός μας στόχος ήταν να επαναφέρουμε κάποιους θεσμούς που είχαν λαβωθεί κατά την προηγούμενη θητεία λόγω διάφορων καταστάσεων, οικονομική κρίση, επαμβάσεις από άτομα, κτλ. Δυστυχώς η πανδημία του Covid μας επηρέασε αρνητικά σε κάποιο βαθμό, δυσκόλεψε το έργο μας, αλλά στη συνέχεια με σωστή δουλειά και προγραμματισμό καταφέραμε να επαναφέρουμε θεσμούς, να ενισχύσουμε θεσμούς και επίσης μέσα σε όλα αυτά έχει προστεθεί το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030 μια βαρυσήμαντη πολιτιστική προσπάθεια η οποία θεωρούμε ότι θα δώσει μια άλλη δυναμική για τη πόλη, θα δώσει μια νέα στρατηγική. Ήδη άρχισε να φαίνεται η διαφορά με την εμπλοκή καλλιτεχνών και κόσμου σε διάφορες δράσεις και σίγουρα ένας τέτοιος τίτλος θα αλλάξει τον πολιτιστικό και όχι μόνο χάρτη της Λάρνακας.
Ως Δήμος προσπαθούμε να διατηρησουμε σε ένα σημαντικό επίπεδο τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, διότι το φάσμα των εκδηλώσεων είναι μεγάλο. Έγινε μια προοσπάθεια ενίσχυσης ιδιωτικών πρωτοβουλιών, αλλά και ντόπιων καλλιτεχνών.

Γνωρίζω ότι είχες συχνά συναντήσεις με καλλιτέχνες της πόλης. Πιστεύεις πως η Λάρνακα έχει αρκετούς local καλλιτέχνες σε σημείο που δεν χρεάζεται να φέρνει από το εξωτερικό;
Πιστεύω ακράδαντα πως η Λάρνακα διαθέτει πολλούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες σε όλα τα είδη τέχνης (μουσικής, ζωγραφικής, υποκριτικής, χορού, κ.α) και γενικότερα στη Κύπρο μπορούμε να παράγουμε πολιτισμό και να μην εισάγουμε από το εξωτερικό.
Πιστεύω πως η νέα στρατηγική που γίνεται μέσω του ΛΑΡΝΑΚΑ 2030 έχει ακριβώς αυτό το σκοπό, να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν οι ντόπιοι καλλιτέχνες. Να παράγουμε πολιτισμό αντί να εισάγουμε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί θα βοηθήσει και τους νέους καλλιτέχνες της πόλης μας. Μαζί με το Δήμο, το ΛΑΡΝΑΚΑ 2030 βοηθά και προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποια θεωρείς ότι θα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει το νέο δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας;

Σίγουρα ένα ζήτημα θα είναι το Λιμάνι-Μαρίνα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δει το νέο δημοτικό συμβούλιο διότι έχουμε εγκλωβιστεί μεταξύ των επενδυτών και του Υπουργείου με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά και εύλογες ανησυχίες. Παρακολουθούμε μια συζήτηση μεταξύ των δύο (εταιρείας και υπουργείου) που αφήνει ερωτηματικά. Αν κάτι πάει στραβά και δεν προχωρήσει το έργο θα είναι μεγάλο πλήγμα για την πόλη. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω και να τονίσω πως δεν ευθύνεται ο Δήμος, αφού η συμφωνία έχει γίνει μεταξύ εταιρείας και υπουργείου. Ο Δήμος δεν συμμετέχει. Ότι μπορούσε να κάνει ο Δήμος το έκανε.
Γι αυτό θεωρώ πως όποιοι εκλεγούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να είναι γνώστες των καταστάσεων, να γνωρίζουν τι γίνεται, ποιες είναι οι νομοθεσίες, πως έγιναν κάποιες συμφωνίες και γιατί.
Επίσης ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να δει το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι η προοπτική της ανάπτυξης της περιοχής που βρίσκονταν οι πετρελαιοδεξαμενές. Υπάρχουν αρκετές υποδομές που πρέπει να γίνουν. Θα πρέπει το νέο δημοτικό συμβούλιο να ασκήσει πιέσεις διότι υπάρχουν και κυβερνητικά έργα, αλλά και από ιδιώτες. Πρέπει να γίνουν οι υποδομές, χωρίς τις υποδομές ένα έργο δεν μπορεί να δουλέψει όπως πρέπει. Το ίδιο ισχύει και στο Λιμάνι-Μαρίνα. Για εμάς το σημαντικό ήταν να γίνουν οι υποδομές. Αυτές θα βοηθήσουν την πόλη. Οι υπόλοιπες αναπτύξεις είναι άλλο θέμα. Για το καλό της πόλη οι υποδομές είναι προτεραιότητα και γι αυτό δεν δεχόμαστε να γίνουν εκπτώσεις στις υποδομές που έχουμε συμφωνήσει, αλλά ούτε και στις χρήσεις του λιμανιού θα δεχθούμε εκπτώσεις.
Φυσικά υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που θα πρέπει να δει σοβαρά το νέο δημοτικό συμβούλιο, όπως είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου, ποδηλατόδρομοι, προσβάσεις σε ΑΜΕΑ κ.α . Έγινα πολλά αλλά υπάρχουν κι αρκετά που πρέπει να γίνουν.
Η καθαριότητα και η παραδοσιακή συλλογή σκυβάλων θα πρέπει να περάσει σε ένα άλλο σύστημα, “πληρώνω όσο πετώ”, κάτι που θα βοηθήσει και στην καλλιέργεια μίας φιλικής προς το περιβάλλον κουλτούρας. Το 2025 είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε σε αυτό το σύστημα.
Επίσης, με την σημαντική αυτή μεταρρύθμιση πρέπει να εργαστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο με τέτοιο τρόπο ώστε η ενοποίηση με Λιβάδια και Ορόκλινη να μην επιβαρύνει το δημότη με φόρους, αλλά αντιθέτως να βοηθήσουμε το κόσμο, να τον “ελαφρύνουμε” από φόρους. Ο δημότης ήδη υποφέρει από την ακρίβεια και ο Δήμος πρέπει να κάνει τέτοιες ενέργειες έτσι ώστε να μπορεί να μειώσει φόρους για να βοηθήσει τα νοικοκυριά.

Η Λάρνακα έχει έλλειψη από μεγάλες εταιρείες με αποτέλεσμα αρκετοί Λαρνακείς να αναγκάζονται να εργάζονται σε άλλες πόλεις. Τι θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση;
Δεν έχουμε μεγάλα γραφεία ή κυβερνητικές υπηρεσίες έτσι ώστε να προσελκύσουμε τέτοιες εταιρείες. Όμως ο Δήμος κάνει ήδη πολλές ενέργειες έτσι ώστε να ανέβει το βιοτικό επίπεδο και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Όπως;
Όπως είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει για να έρθουν στην Λάρνακα γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όπως είναι η σχολή θαλάσσιων σπουδών του ΤΕΠΑΚ που θα έρθει στη Λάρνακα, μια προσπάθεια που όπως γνωρίζετε βρίσκεται ήδη σε προχωρήμένο στάδιο. Μαζί με το CMMI που ήρθε στη Λάρνακα και έφερε μια επιστημονική ομάδα αρκετών ατόμων, τα οποία εργάζονται στη Λάρνακα. Σιγά σιγά μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη Λάρνακα.
Ακόμη και στη νέα περιοχή, (εκεί που έγινε η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών), θα πρέπει να δούμε πως θα κερδίσει η πόλη μέσα από τα έργα που θα γίνουν. Μέσα σε αυτές τις αναπτύξεις των ιδιωτών να υπάρχει και μια κοινωνική πολιτική και να μπορεί να ξέρει ο κάθε ένας (επιχειρηματίας, φοιτητής, κ.α) ότι στη Λάρνακα μπορείς και να διαμένεις και να έχεις μια καλή δουλειά.
Θεωρώ πως ένας από τους στόχους του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι κι αυτό που έχεις αναφέρει, να μην αναγκάζεται ο κόσμος να πηγαινοέρχεται σε άλλες πόλεις για εργασία. Με όραμα, στόχους, στρατηγική, είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί, ιδιαίτερα τώρα που η Λάρνακα έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης, κάτι που, επαναλαμβάνω, πετύχαμε ως δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια “έχοντας στο τιμόνι” τον Δήμαρχο μας Ανδρέα Βύρα. Εμείς που έχουμε συνεργαστεί με τον Ανδρέα Βύρα, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με Ανδρέα Βύρα, ακριβώς για να συνεχιστεί ομαλά και σωστά αυτή η πορεία ανάπτυξης στην οποία καταφέραμε να μπούμε. Ξέρετε, είναι καλά να γνωρίζει ο κόσμος πως καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο! Εμείς τα είχαμε και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε! Δεν είναι ώρα για πειράματα, όχι τώρα που η Λάρνακα βρίσκεται σε μια πορεία ανάπτυξης και προόδου!

Θα σε ρωτήσω κάτι που έχει σχέση και με το επάγγελμα σου (Πολιτικός Μηχανικός). Γίνεται λόγος για τα ψηλά κτήρια και για τον κίνδυνο να χάσει η Λάρνακα την ταυτότητα της με όλη αυτή την ανάπτυξη που έρχεται. Ποια η άποψη σου;
Σίγουρα θέλουμε η Λάρνακα να διατηρήσει την ταυτότητα και χαρακτήρα της. Σήμερα όπως έχει ήδη αναπτυχθεί η πόλη μας δεν βλέπω κανένα ορατό πρόβλημα, δείτε γύρω σας, τα περισσότερα κτήρια είναι είναι μέσα σε επιτρεπόμενα και αποδεκτά επίπεδα αριθμού ορόφων.
Τι θα γίνει; Θα τα ρίξουμε κάτω να κτίσουμε πύργους; Δεν βλέπω ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, από την άλλη πιστεύω πως τόσο εγώ όσο και οι περισσότερος κόσμος, αλλά και ο Δήμαρχος και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης συμφωνούμε πως δεν θέλουμε να δούμε πύργους και κτήρια τα οποία θα θυμίζουν Dubai και θα σκοτώνουν τον χαρακτήρα της Λάρνακας. Η Λάρνακα έχει ιστορία, έχει παράδοση, είναι μια αρχαία πόλη με χαρακτήρα και όσοι την αγαπάμε θεωρώ ότι τα σεβόμαστε αυτά και δεν τα διαπραγματευόμαστε.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κάποια θέματα, ότι δεν υπάρχουν ήδη 6-7 τέτοια κτήρια, αλλά δεν είναι σε βαθμό που ρισκάρουν τον χαρακτήρα της πόλης μας. Επίσης δεν υπάρχει η τάση να μπορεί να δεχθεί η Λάρνακα κάτι τέτοιο.
Άρα, δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά από την άλλη οφείλουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.
Επίσης όσον αφορά στο κέντρο της πόλης, τώρα με τα νέα έργα έχουμε πει ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα το να αναδείξουμε τον χαρακτήρα της πόλης.

Με τη σύζυγο του Μαρία

Εσύ Άθω σήμερα διεκδικείς την τρίτη σου θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποιο είναι το όραμα σου για τη Λάρνακα;
Καταρχάς νιώθω ικανοποίηση γιατί πολλοί από τους στόχους που είχαμε θέσει προεκλογικά το 2016 έχουν επιτευχθεί. Αν όχι όλοι, σχεδόν όλοι. Και για να είμαι σωστός και δίκαιος, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κατάφερε να υλοποιήσει το 90% των στόχων που είχε θέσει προεκλογικά. Το μόνο έργο που δεν έγινε, αλλά θα αρχίσει σύντομα, είναι η ανάπλαση της ενορίας του Άη Γιάννη. Οι λόγοι καθυστέρησεις είναι γνωστοί (αρχαία, αποχετευτικό).
Υπάρχουν συνεχώς ανάγκες για νέα έργα διότι η Λάρνακα πρέπει να γίνει όσο πιο φιλική γίνεται προς τους δημότες της και να νιώθει ο κάθε κάτοικος πως εδώ μπορεί να έχει τα πάντα.
Δε σου κρύβω πως εγώ θεωρώ πως η Λάρνακα είναι η καλύτερη πόλη και θα γίνει ακόμη καλύτερη και το λέω εγώ που έχω καταγωγή από την Πάφο (γέλια). Ζω στη Λάρνακα τα τελευταία 35 χρόνια, είναι πλέον η πόλη μου, εδώ έκανα την οικογένεια μου, τη δουλειά μου, εδώ είναι η ζωή μου. Αλήθεια πιστεύω πως η Λάρνακα είναι η ωραιότερη πόλη της Κύπρου και θα γίνει ακόμη καλύτερη σε πολλά επίπεδα.

Ποιο είναι το νέο προεκλογικό πρόγραμμα του ΑΚΕΛ για τη νέα θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο;
Έχουμε θέσει δέκα νέους στόχους και μπορεί κανείς να τους διαβάσει στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που κυκλοφορεί:
1. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να θυσιάζεται στο βωμό των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων αλλά να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προωθώντας την κοινωνική συνοχή και διασφαλίζοντας ότι όλοι οι δημότες και όλες οι περιοχές απολαμβάνουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
2. Θέλουμε αυτοδιοικητικούς οργανισμούς που να διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών τους και να σέβονται πλήρως τις εργασιακές σχέσεις.
3. Οι δημότες πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στα δημοτικά δρώμενα. Προωθούμε τη συμμετοχή τους με καθιέρωση ανοιχτών και δημοκρατικών διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης, θεσμοθέτηση των Συνοικιακών Συνελεύσεων, αξιοποίηση των τοπικών δημοψηφισμάτων.
4. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η έλλειψη χώρων στάθμευσης εξελίσσεται σε γάγγραινα για τα αστικά κέντρα. Βιώσιμη κινητικότητα προϋποθέτει σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό, κατασκευή πεζοδρομίων, μέτρα προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ, ποδηλατόδρομους και διευκόλυνση της χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς.
5. Θέλουμε τους Δήμους να πρωταγωνιστήσουν σε μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική με προγράμματα για τη φροντίδα των παιδιών και των ηλικιωμένων, τη δημιουργική απασχόληση των νέων, την στήριξη των εργαζόμενων γονιών και της σύγχρονης οικογένειας, την ένταξη των μεταναστών.
6. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός πρέπει να είναι καθημερινές προτεραιότητες για τους Δήμους. Καθοριστικής σημασίας χαρακτηριστικά αυτών των δράσεων είναι η προσβασιμότητα, η συμπερίληψη, η αποκέντρωση των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, η προσφορά δυνατοτήτων έκφρασης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας σε όλους.
7. Οι Δήμοι μπορεί και πρέπει να γίνουν υποδείγματα αειφόρου ανάπτυξης και πράσινων πολιτικών, με δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, προώθησης των ΑΠΕ, ανάπτυξης αστικού πρασίνου και πάρκων αλλά και με εκσυγχρονισμό στη διαχείριση απορριμμάτων και περισυλλογή σκυβάλων.
8. Η ανθεκτικότητα των πόλεων μας θέλει τις τοπικές αρχές να μεριμνούν διαρκώς για αντιπλημμυρικά έργα, ετοιμότητα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, αντιμετώπιση των επικίνδυνων οικοδομών, κατάλληλο φωτισμό στο οδικό δίκτυο και τους δημόσιους χώρους και όλα όσα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας του δημότη. 
9. Χρειαζόμαστε «Έξυπνες Πόλεις». Η ψηφιακή αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αρκείται στην ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων αλλά να επιδιώκει την πλήρη ηλεκτρονική διεκπεραίωση μεριμνώντας ταυτόχρονα να μην αφήνονται στο περιθώριο τα άτομα που δεν έχουν ψηφιακή παιδεία ή πρόσβαση στα εργαλεία αυτά.
10. Η οικονομική ενδυνάμωση των τοπικών αρχών απαιτεί ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων αλλά και αξιοποίηση των νέων αρμοδιοτήτων τους. Ταυτόχρονα, χρειάζονται υποστηρικτικοί μηχανισμοί για πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Παρόλο που τον Ανδρέα Βύρα τον έχει στηρίξει το ΑΚΕΛ εντούτοις σας έχουμε δει ως δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ να διαφωνείτε σε κάποια θέματα μαζί του όπως ήταν πχ τα παρκόμετρα στις Φοινικούδες. Να μου το σχολιάσεις λίγο αυτό;
Ναι, εμείς ως δημοτική ομάδα είχαμε πάντα τη δική μας θέση χωρίς να επηρεαζόμαστε από τη δική του Δημάρχου, το ίδιο κι ο Δήμαρχος είχε τη δική του θέση χωρίς να επηρεάζεται από εμάς ή οποιαδήποτε άλλη δημοτική ομάδα. Και σε αυτό έγκειται και η επιτυχία του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, ότι κάθε δημοτική ομάδα, όπως και ο Δήμαρχος, είχαμε την άποψη μας την οποία αναλύαμε τεκμηριωμένα, είχαμε όλοι μεταξύ μας μια αγαστή συνεργασία και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες επιδιώκαμε το καλύτερο για τη πόλη μας.
Η Δημοτική Ομάδα όμως του ΑΚΕΛ εργάζεται συλλογικά, αποφασίζει συλλογικά και τις αποφασεις μας τις παίρναμε στον Δήμαρχο και προς τιμή του έχει υλοποιήσει πολλές προτάσεις μας, που ήταν βεβαίως προς όφελος της πόλης.

Όπως;
Το έργο της Ακρόπολης, Πλατεία ΑΛΚΗΣ, που αφορά τα ΑΜΕΑ και μπαίνει στη Πλατεία Ερμού, ήταν μια πρόταση της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ.
Η πρόταση για τη πολιτική αστέγων ήταν μια πρόταση ΑΚΕΛ. Και πολλά άλλα. Εμείς ως δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ δεν σταματήσαμε ποτέ να καταθέτουμε ιδέες.
Από την άλλη, ναι, έτυχε να διαφωνούμε με το Δήμαρχο και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο, αλλά έχουμε δημοκρατία και προς όφελος της πόλης ακούμε πάντα την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Σε έκθεση ζωγραφικής στη Λάρνακα, με τον επίσης υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά

Πριν πάω στην τελευταία ερώτηση θα ρωτήσω για το θέμα της Αντιδημαρχίας. Το ΑΚΕΛ στηρίζει Ιάσωνα Ιασωνίδη. Γιατί;
Σε αυτή τη θητεία εμείς ως ΑΚΕΛ στηρίξαμε τον Ιάσωνα να είναι Αντιδήμαρχος και στα 7 χρόνια που βρισκόταν σε αυτή τη θέση και εργαστήκαμε μαζί του είχαμε άριστες σχέσεις, ήταν πάντα συνεργάσιμος, θετικός, εργατικός και προπάντων άξιος εμπιστοσύνης. Οπόταν θεωρούμε ότι μπορούμε να τον εμπιστευούμε για ακόμη μια θητεία για να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης, καλής συνεργασίας και με πνεύμα ομαδικότητας.

Ας κλείσουμε με το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας
Καταρχήν θέλω να συγχαρώ το SkalaTimes και εσένα προσωπικά Γιώτα, γιατί εσύ είσαι η καρδιά του SkalaTimes, πρέπει να πούμε ότι το SkalaTimes στα 12 χρόνια πορείας του έδειξε έργο και δεν είναι μόνο ένα διαδικτυακό περιοδικό της πόλης, αλλά έχει κάνει κοινωνικό έργο το οποίο θα ζήλευαν πολλοί θεσμοί και φορείς και είναι σημαντικό να συνεχίσετε σε αυτή τη πορεία.
Τώρα όσον αφορά στους αναγνώστες σας, το μήνυμα μου είναι να πάνε όλοι να ψηφίσουν. Η κριτική δεν γίνεται με αναρτήσεις στα ΜΚΔ, αλλά με την ψήφο, με τις αποφάσεις και δράσεις μας. Το πιο εύκολο είναι να μην πας να ψηφίσεις, αλλά έτσι δεν θα αλλάξει τίποτα. Το μήνυμα μου στο κόσμο είναι να ψηφίσει αυτούς που τους εκφράζουν. Εμείς ως ΑΚΕΛ έχουμε τις δικές μας προτάσεις, τους καλώ λοιπόν να τις μελετήσουν και να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν ότι τους εκφράζουν οι θέσεις τους και που πιστεύουν ότι θα εργαστούν σωστά και θα οφελέσουν τη πόλη μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Κύπρος της ντροπής: Στέλνουν διαβητικά παιδιά στην τουαλέτα για να κάνουν την ινσουλίνη τους –  Καταγγελίες στη Βουλή και για μπούλινγκ

Έφηβοι καταλήγουν στις τουαλέτες των σχολείων για να κάνουν την ινσουλίνη τους, συνοδοί παιδιών με διαβήτη δεν διαθέτουν καμία απολύτως εκπαίδευση, γονείς υποχρεώνονται να πηγαίνουν

error: Content is protected !!