Search
Close this search box.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Καστορία η Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών

Ο Μαέστρος της Χορωδίας Περβολιών Μιχάλης Παγώνης



Ο Μαέστρος της χορωδίας Μιχάλης Παγώνης σε δηλώσεις του στο SkalaTimes μας είπε:

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω για τη δράση μιας νεοσύστατης χορωδίας της επαρχίας μας. Η Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και έκανε την πρώτη της εμφάνιση τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβουλίο Περβολιών και ο Δήμος Λάρνακας.

Στο μικρό διάστημα λειτουργίας της, η χορωδία μας έχει λάβει μέρος σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα της κοινότητας. Σταθμός στο βιογραφικό της αποτελεί η παράσταση «Οδός Ονείρων», αφιέρωμα στους Θεοδωράκη-Χατζιδάκη και με σολίστες τον Πέτρο Κουλουμή και την Κατερίνα Ανδρέου. Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2022 η Χορωδία διοργανώσε το 1ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Χορωδιών Περβολιών, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023 το 2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Χορωδιών με μεγάλη επιτυχία, στο οποίο έλαβαν μέρος χορωδίες από όλη την Κύπρο. Φιλοδοξούμε ότι, η δράση αυτή, με τη στήριξη φυσικά του κοινοτικού συμβουλίου θα καταστεί ένας σημαντικός θεσμός στα χορωδιακά δρώμενα της Λάρνακας και όχι μόνο.

Τον Ιούνιο του 2023 η Χορωδία παρουσίασε την παράσταση «Λεωφόρος Αλεξάνδρας 1962» με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Τσβέτας Χριστοφόρου, Μάριο Ανδρέου και Μάριαμ Βενιζέλου. Την σκηνοθεσία και χορογραφίες ανέλαβε η Μαρία Καραπίττα. Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Χορωδία έλαβε μέρος στο 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χορωδιών και Μπαντών που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Όμιλο Λευκωσίας.

Σημαντικό βήμα στην πορεία της χορωδίας είναι η πρώτη της συμμετοχή σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών αναχωρεί για την Καστοριά, όπου και θα λάβει μέρος στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Ορεστίς» 2024 που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024.

Ως μαέστρος της χορωδίας οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών για την στήριξη που παρέχουν στην ομάδα μας, αλλά και για την όμορφη συνεργασία που αναπτύξαμε από την πρώτη μέρα. Επίσης, την κα Χρύσω Φωτίου και τον κ. Χριστόφορο Παντελή για την πολύτιμη βοήθεια στη λειτουργία χορωδίας, αλλά και όλα τα μέλη της ομάδας, που μέσα από την εθελοντική συμμετοχή τους και την ανιδιοτελή αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι εκπροσωπούν αξιοπρεπώς τη κοινότητα Περβολιών στην Κύπρο και στο εξωτερικό”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!