Search
Close this search box.

Άκης Ζαννέτου: “Οποιοδήποτε καθήκον μου αναθεσει ο νέος δήμαρχος δηλώνω έτοιμος και μπορώ να το υπηρετήσω σωστά”

Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λάρνακας Άκης Ζαννέτου δίνει μια εφ΄όλης της ύλης
συνέντευξη στο SkalaTimes και μιλάει για όλα όσα αφορούν την υποψηφιότητα του, αλλά και τη
Λάρνακα. Σε μια όχι εύκολη συνέντευξη, αφού οι ερωτήσεις ήταν σε πολλά σημεία αυτά που του
προσάπτουν οι “απέναντι”, ο Άκης απαντά σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς κανένα δισταγμό. Ακόμη,
απαντά και στην ερώτηση “γιατί όχι Ανδρέα Βύρα για μια δεύτερη θητεία;” αφού όπως ο ίδιος
παραδέχεται μαζί με τον Δήμαρχο είχαν μια αγαστή συνεργασία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία επτά μισή χρόνια.
Μια συνέντευξη με ξεκάθαρες προεκλογικές ερωτήσεις, αλλά και με ξεκάθαρες απαντήσεις!

Της Γιώτας Δημητρίου

Είσαι ο τρίτος υποψήφιος αντιδήμαρχος Λάρνακας που κάνουμε συνέντευξη εδώ στο SkalaTimes, οι Άγγλοι λένε last but not least. Εσένα Άκη τι είναι αυτό που σε ώθησε να θέσεις υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιδημάρχου στον νέο πλέον (λόγω μεταρρύθμισης) Δήμο Λάρνακας;
Να σου πω Γιώτα μου, θεωρώ ότι η εμπειρία μου 7 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας, αλλά και τα δύο τελευταία χρόνια ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΔΗΣΥ, με κάνουν να νιώθω έτοιμος να διεκδικήσω της νέα θέση του Αντιδημάρχου, όπως αυτή προκύπτει από την Μεταρρύθμιση. Θεωρώ και πιστεύω πως έχω και την εμπειρία και τις γνώσεις πλέον, να διεκδικήσω αυτή την νέα θέση που έχει σοβαρό και ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει για την πόλης μας.
Νιώθω ότι, αυτά τα σημαντικά αξιώματα ο άνθρωπος τα διεκδικεί στην “καλή του ηλικία” στην παραγωγική του ηλικία, στην ηλικία που έχει την όρεξη και το όραμα και τις δυνάμεις τελοσπάντων να προσφέρει. Γι’ αυτό λοιπόν θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα να διεκδικήσω αυτή τη θέση.

Άρα θεωρείς ότι η παραγωγική ηλικία είναι τα 30, 40, 45 άρα κάποιος ο οποίος ενδεχομένως είναι 55 ή 60 ή 65 ή μεγαλύτερος μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να προσφέρει; Αυτή είναι μια σημαντική τοποθέτηση, διότι αν πιστεύεις ότι ισχύει αυτό στην τοπική αυτοδιοίκηση τότε θα θεωρείς ότι ισχύει και σε άλλα αξιώματα της πολιτικής ευρύτερα….
Εγώ το λέω με την απλή λογική. Ο άνθρωπος πότε δουλεύει τα “καλά του χρόνια” στη δουλειά του και είναι παραγωγικός;

Ε, κοίταξε, αν είναι χτίστης ή εργάζεται ως γεωργός στα χωράφια, ίσως τα 20 και 25 να είναι μια καλή ηλικία, αν όμως εργάζεται στην πολιτική σκακιέρα ή στο Λευκό Οίκο των ΗΠΑ ή είναι ακαδημαϊκός, τότε, ίσως, όσο μεγαλύτερος τόσο περισσότερο να μπορεί να προσφέρει…..Θέλω να πω ότι αλλιώς είναι να μιλάμε για σωματική εργασία και αλλιώς αν μιλάμε για πνευματική εργασία…Τουλάχιστον στη δική μου αντίληψη.
Ό,τι και να πούμε, το πνεύμα του ανθρώπου δεν είναι καλύτερο στα 30 ή 35 ή στα 40 ή στα 45 από μια μεγαλύτερη ηλικία; Δεν λέω, ίσως να υπάρχουν άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία που να έχουν διαπρέψει ως πρόεδροι χωρών κτλ. Αλλά, θεωρώ ότι στην πιο νεαρή σου ηλικία έχεις παραπάνω όρεξη, αντοχές, φυσικές δυνάμεις και πνευματικές δυνάμεις, για να παράξεις το όραμα σου.

‘Ήσουν επτά μισή χρόνια δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας. Ως δημοτικός σύμβουλος θεωρείς ότι είχες μια ενεργή δράση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας;
Θεωρώ ότι ήταν ενεργή η δράση μου. Όμως αυτό που λέω πάντα είναι ότι ο δημοτικός σύμβουλος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Ο δημοτικός σύμβουλος έχει υποχρέωση την ώρα της συνεδρίας, την ώρα των αποφάσεων, να λαμβάνει στις σωστές αποφάσεις. Επίσης, μέσω δικών του πρωτοβουλιών, είτε της δημοτικής ομάδας που ανήκει, να μπαίνουν κάτω εισηγήσεις, απόψεις, θέσεις σωστές, έτσι ώστε να προσφέρει ουσιαστικά και έμπρακτα στο Δήμο του.

Ήσουν όμως και δύο μισή χρόνια επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ, μετά τον κ.
Πάμπο Γαβριήλ. Είχες μεγαλύτερη ευθύνη ως επικεφαλής; Ήταν μεγαλύτερη η δράση σου ως
επικεφαλής; Ή θεωρείς ότι θα μπορούσε να ήταν και πιο έντονη και δεν ήταν; Μιλάμε βέβαια για τη δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα που είναι η μεγαλύτερη δημοτική ομάδα, με 11
άτομα.

Καταρχήν να πούμε ότι ο επικεφαλής δεν έχει περισσότερα αξιώματα από τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μεγαλύτερη ευθύνη σίγουρα υπήρχε αφού έπρεπε να εκπροσωπώ την Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ σε σοβαρές και σημαντικές συναντήσεις όπως με τον ΠτΔ, Υπουργούς κτλ., προσπαθώντας πάντα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των συναδέλφων μου αλλά και όλων των δημοτών της πόλης. Η ουσία του να είσαι επικεφαλής είναι να μπορείς να λειτουργάς συλλογικά, ομαδικά και αποτελεσματικά.

Μα δεν έχει περισσότερο λόγο στις αποφάσεις ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας;
Η ψήφος του είναι ισάξια με τους υπόλοιπους.

Μπορεί να κατευθύνει αποφάσεις;
Φυσικά. Αλλά τουλάχιστον η δική μας δημοτική ομάδα πριν τις λήψεις αποφάσεων είχαμε συνεδρία και αποφασίζαμε από κοινού.

Πώς ήταν αυτά τα επτάμιση χρόνια για σένα και πως βίωσες την ανάπτυξη της Λάρνακας αυτά τα χρόνια;
Θεωρώ ότι ήταν μια σημαντική επταετία για τη Λάρνακα. Το νυν δημοτικό συμβούλιο εκλέγηκε μετά από μια σειρά γεγονότων για το Δήμο Λάρνακας….

Τα γνωστά γεγονότα με τον Λουρουτζιάτη και τον Δημοτικό Γραμματέα στη φυλακή, σκάνδαλα, κτλ…
Τα γνωστά γεγονότα τα οποία για το κόσμο της δικής μας παράταξης, κακά τα ψέματα, άφησαν ένα μούδιασμα και μια απογοήτευση. Όταν εκλεγήκαμε, η δημοτική μας ομάδα, αυθόρμητα πήρε μια απόφαση η οποία βγήκε σωστή στην πορεία, θεωρώ. Η απόφαση ήταν να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε σοβαροί, υπεύθυνοι και ότι λειτουργούμε για το καλό της πόλης μας. Αυτό στη πορεία φάνηκε. Σε οποιαδήποτε σημαντική απόφαση λειτουργήσαμε υπεύθυνα και σοβαρά. Αυτό είναι ικανότητα και δύναμη και αυτό είναι το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα ως δημοτική ομάδα. Εγώ ένιωθα ικανοποιημένος και κάποιες στιγμές περήφανος που υπηρέτησα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνεργασία με το Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα πώς ήταν;
Με όλους ήταν άψογη!

Ναι, αλλά ο Δήμαρχος ένας ήταν.
Φυσικά.

Με το Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα πως ήταν η σχέση σας;
Θεωρώ ότι είχαμε μια ειλικρινή και καλή συνεργασία, που πάντα είχε αποτέλεσμα και κίνητρο το καλό της πόλης.



Εσένα Άκη ποιο είναι το δικό σου όραμα σε περίπτωση εκλογής σου;
Θεωρώ ότι προβλήματα υπάρχουν κι εκείνος που θα πει ότι δεν υπάρχουν νομίζω πως λέει ψέματα. Γι’ αυτό εκλεγόμαστε, για να βελτιώσουμε αυτό που βρίσκουμε μπροστά μας, είτε είναι πολύ καλό είτε είναι καλό. Ο εφησυχασμός είναι κακός εχθρός του ανθρώπου γενικότερα.
Εγώ αυτό που θέλω για τη Λάρνακα, πέρα από τα μικρά και καθημερινά προβλήματα, θέλω η
Λάρνακα να καταστεί μια Τουριστική πόλη. Δεν δέχομαι το να μην μπορούμε να κρατήσουμε τους επισκέπτες μας. Μια πόλη με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, με λιμάνι, να μην μπορεί να κρατήσει τους τουρίστες! Είτε είναι για διακοπές, είτε είναι για θρησκευτικό ή αθλητικό ή άλλο τουρισμό. Με τον τουρισμό ανοίγονται ορίζοντες για πολλά άλλα, όπως είναι η βελτίωση υποδομών, ανάδειξη των χώρων μας τουριστικού ενδιαφέροντος, το εμπορικό κέντρο της πόλης θα ξαναζωντανέψει.
Ξέρετε, όλες οι γνωστές πόλεις του κόσμου έχουν το κέντρο τους με την πλατεία και τα καταστήματα του που ελκύουν τους επισκέπτες. Το δικό μας εμπορικό κέντρο μπορεί να γίνει όπως αυτά, φτάνει να θέσουμε κάτω την σωστή Στρατηγική προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφέρθηκες στο αεροδρόμιο. Το Αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το μοναδικό, αν δεν κάνω
λάθος, που δεν δίνει αντισταθμιστικά στη πόλη που το φιλοξενεί. Γι’ αυτό βεβαίως ευθύνεται το κράτος. Η εκάστοτε κυβέρνηση που δεν επιβάλλει αντισταθμιστικά μέτρα. Σε περίπτωση
εκλογής σου θα είσαι έτοιμος ως Αντιδήμαρχος να συγκρουστείς, είτε με την κυβέρνηση, είτε με το κόμμα σου, έτσι ώστε να αποκτήσει η Λάρνακα αντισταθμιστικά μέτρα από το αεροδρόμιο;

Θεωρώ ότι το δικαιούμαστε 100%, Επιπλέον, μέσω αυτών των εσόδων, η πόλη θα βοηθηθεί σε τομείς που έχουμε αναφέρει και προηγουμένως. Να δημιουργηθούν υποδομές, να βελτιωθεί το τουριστικό μας προϊόν και κατ’ επέκταση η ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Θα σου πω κάτι με πολλή σεβασμό προς όλους τους υποψηφίους, δυστυχώς κάποιοι υποψήφιοι χρησιμοποιούν το θέμα “Κέντρο Πόλης” για την προεκλογική τους καμπάνια. Μας λένε νυχθημερόν ότι υποφέρει το κέντρο, ότι δεν έκανε πολλά ο Δήμος, κτλ. Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο κόσμο, τότε είναι καλά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Οι άδειες για το Mall δόθηκαν επί θητείας Δημάρχου ΔΗΣΥ κ. Λουρουτζιάτη και όταν ο νυν υποψηφιος δήμαρχος κ.Ππεκρής του ΔΗΣΥ ήταν δημοτικός σύμβουλος. Μήπως αγαπητέ Άκη αντί να λέμε σήμερα για το κέντρο και τα προβλήματα του, θα ήταν καλύτερο να είχαν παρθεί αποφάσεις τότε που ήταν ο κ. Λουρουτζιάτης και ο κ.Ππεκρής μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αποφάσεις για το πως θα ενισχύαμε το κέντρο της Λάρνακας όταν θα χτιζόταν το Mall; Να ήμασταν Προμηθείς και όχι Επιμηθείς;
Εντάξει, να σας πω κάτι, εγώ δεν το βλέπω πως είναι αποκλειστικά ευθύνη κάποιου αυτό το πράγμα. Ευθύνη του οποιουδήποτε δημοτικού συμβουλίου, είτε προηγούμενου, είτε νυν, είτε του επόμενου, είναι να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Στα δικά μου τα μάτια, το Mall έγινε, το να συγκρίνουμε το Εμπορικό Κέντρο της Λάρνακας με το Mall είναι σαν να συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα.
Για μένα η μόνη λύση για να βοηθήσουμε το εμπορικό κέντρο της πόλης μας είναι να διαφοροποιηθεί από αυτό που είναι σήμερα. Να γίνει ελκυστικό προς τους τουρίστες και ξένους επισκέπτες πρώτα. Δεν είναι εύκολο το ξέρω. Πρέπει να πείσεις επιχειρηματίες να αλλάξουν την επιχείρηση τους, πρέπει να πείσεις κόσμο να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει σήμερα, δεν είναι εύκολο. Όμως, αν ο Δήμος δώσει την παρότρυνση, μέσω κάποιων δράσεων, μέσω υποδομών, μέσω εκπαίδευσης ακόμη, να πάει σε εκείνο το κομμάτι, τότε θεωρώ ότι το κέντρο της Λάρνακας σε κάποια φάση μπορεί να γίνει ίσως το καλύτερο σημείο της πόλης και να το επισκέπτονται καθημερινά όχι μόνο οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι.

Έγιναν όμως έργα μέσα στο κέντρο της πόλης μας όπως είναι η Πλατεία Ζουχούρι, η δημοτική
αγορά, κτλ.

Συμφωνώ. Οι χώροι υπάρχουν, το θέμα είναι να πείσεις το κόσμο να πάει εκεί. Αλλά και οι
επιχειρηματίες, που έχουν καταστήματα στο κέντρο, όσο δύσκολα κι αν περνούν (και το καταλαβαίνω και το σέβομαι) θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουν κάτι το διαφορετικό από ότι κάνουν σήμερα.
Δεν μπορεί μόνος του ο Δήμος να βοηθήσει το κέντρο.

Μπήκαμε στα βαθιά από την αρχή της συνέντευξης και ξέχασα να ρωτήσω τα απλά και βασικά για να γνωρίζει ο κόσμος. Πές μας λίγα λόγια για σένα Άκη.
Γεννήθηκα το 1980, είμαι 43 χρονών, έχω σπουδάσει στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Essex,
Λογιστική και Χρηματοοικονομικά (Accounting and Finance). Με την επιστροφή μου στη Κύπρο
απέκτησα το τίτλο του Εγκεκριμένου Λογιστή. Εργάστηκα 8 χρόνια σε ελεγκτικό οίκο, όπου απέκτησα την απαιτούμενη πείρα. Το 2009 μπήκα στον Συνεργατισμό και από το 2017 μέχρι σήμερα εργάζομαι σε εταιρεία διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων.
Είμαι παντρεμένος με τη Μαρίνα Σταυρή, έχουμε δύο παιδιά, το Φώτη και τη Μαρύλια, 12 και 10
χρονών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λάρνακα, ο πατέρας μου είναι από τη Λάρνακα, η μητέρα μου είναι πρόσφυγας, από την Αμμόχωστο.

Έχεις εξαγγείλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα σου, αλλά στηρίζεσαι από το κόμμα σου, που
είναι ο ΔΗΣΥ και από ΔΗΠΑ. Πιστεύεις ότι στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ψηφίζουμε με
βάση το κόμμα ή ανθρώπους που μας πείθουν με τη προσωπικότητα τους;

Σίγουρα οι τοπικές εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, το λένε όλοι και εν μέρη συμφωνώ ότι, είναι πιο προσωπικές δεν είναι κομματικές. Την ίδια ώρα όμως θεωρώ ότι και η ύπαρξη των κομμάτων, το να είσαι μέρος κάποιους κόμματος, έχει πολλά θετικά. Το να ανήκεις σε μια κομματική ομάδα σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις συμμαχίες, αύριο στο δημοτικό συμβούλιο με μια κομματική ομάδα πίσω σου μπορείς να πάρεις από κοινού αποφάσεις και όχι μόνος σου, έτσι ώστε συλλογικά, μαζί με άλλους, να καταλήξεις σε μια σωστή απόφαση.

Σωστή, ανάλογα με τη κομματική κατεύθυνση, διότι κάθε κόμμα έχει ανάλογα με την ιδεολογία του και τις θέσεις του.
Εντάξει, οι ιδεολογίες είναι πάντα μέσα στη μέση, αλλά πιστεύω πως κάθε ένας που είναι εκεί έχει τη δική του προσωπικότητα και αντίληψη, η οποία ναι μεν είναι κάτω από το κόμμα που ανήκει, αλλά έχει τη κρίση και μπορεί να ξεχωρίσει αν κάτι είναι ή όχι για το καλό της πόλης του.

Άρα είναι σημαντικό να ψηφίσουμε με βάση το κόμμα ή όχι; Δεν κατάλαβα… (Γέλια).
Ο συνδυασμός των δυο, να είναι ναι μεν το κόμμα που σε εκφράζει, αλλά να είναι και ένα άτομο που σε εκφράζει. Αντί να επιλέξεις ένα άτομο που δεν ανήκει πουθενά, κομματικά. Ή να ανήκει σε κόμμα και να λειτουργεί μόνο κομματικά, ούτε αυτό είναι σωστό.

Εσύ ανήκεις στον ΔΗΣΥ.
Ναι, ανήκω στο ΔΗΣΥ αλλά πρώτα από όλα εκπροσωπείς τον εαυτό και τη προσωπικότητα σου και μετά το κόμμα σου.

Λέγεται από πολλούς ότι ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν
λειτουργούσε κομματικά αλλά με γνώμονα μόνο το καλό της Λάρνακας. Σε περίπτωση δικής σου εκλογής θα μπορείς να λειτουργήσεις χωρίς κομματικές αγκυλώσεις;

Φυσικά! Για μένα αυτό είναι προϋπόθεση και υπόσχεση στον εαυτό μου! Θεωρώ πως αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, ή αν δεν έχεις σκοπό να το κάνεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να διεκδικήσεις αυτή τη θέση.

Άρα δεν θα θεωρείς σε περίπτωση εκλογής σου ότι “χρωστάς” στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Αν το κόμμα σου σου ζητήσει να ακολουθήσεις την Α γραμμή, αλλά εσύ πιστεύεις πως το καλό για τη Λάρνακα είναι το Β, τι θα κάνεις;
Λέω ξανά πως ότι είναι καλό για τη κοινωνία και τη πόλη σου, είναι καλό και για το κόμμα σου. Σε καμιά περίπτωση εγώ δεν δέχομαι πως το καλό της παράταξης που εκπροσωπείς έρχεται σε
αντιπαράθεση με το καλό της κοινωνίας.

Πες μου τρεις καλούς λόγους γιατί κάποιος να ψηφίσει Άκη Ζαννέτου για Αντιδήμαρχο
Λάρνακας, είτε προέρχεται από ΔΗΣΥ είτε από ΔΗΠΑ είτε από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Με βάζεις σε δύσκολα γιατί δεν μου αρέσει να μιλώ για μένα…

Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να αναφέρουμε τρία θετικά μας χαρακτηριστικά. Αν με ρωτήσεις
εμένα ποιοι είναι οι τρεις λόγοι που θεωρώ ότι με κάνουν καλή δημοσιογράφο θα σου πω (γέλια).

Οκ…Πρώτα από όλα η εμπειρία μου ως δημοτικός σύμβουλος και η εμπλοκή μου στη λήψη
αποφάσεων σε μια περίοδο καλής θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, με κάνουν να είμαι έτοιμος.
Επίσης με κάνουν να ξέρω που ήμασταν, που είμαστε σήμερα και που μπορούμε να πάμε αύριο.
Δεύτερο είναι το ηλικιακό. Θεωρώ ότι η ηλικία μου είναι η παραγωγική ηλικία του ανθρώπου. Νιώθω έτοιμος και μπορώ και έχω όρεξη και όραμα να προσφέρω.
Και τρίτο, η στρατηγική που έχω για τη Λάρνακα, το όραμα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τη πόλη μας. Ένα όραμα ρεαλιστικό, πραγματικό και μετρήσιμο.

Μπορεί βεβαίως κάποιος να κάνει “αντιπολίτευση” σε αυτά και να σου απαντήσει πως εμπειρία έχει ο ένας ο ανθυποψήφιος σου και μάλιστα τρεις θητείες, ηλικιακά όντος είσαι ο νεαρότερος, αλλά στρατηγική και πλάνο όλοι έχουν.
Ο κάθε ψηφοφόρος θα διαλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καθενός.

Άκη λέγεται μέσα στη κοινωνία της Λάρνακας ότι ο λόγος που ο Ζαννέτου κατεβαίνει υποψήφιος Αντιδήμαρχος είναι επειδή σκοπεύει στις επόμενες εκλογές να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος. Ισχύει;
Θα ήταν λάθος αν σκεφτόμουν έτσι σήμερα. Αν εκλεγώ και νιώσω ότι ως Αντιδήμαρχος ήμουν
σωστός, ότι υπηρέτησα σωστά αυτή τη θέση τότε θα το δούμε, ποτέ μη λες ποτέ. Αλλά σήμερα ο
σκοπός μου είναι να εκλεγώ Αντιδήμαρχος Λάρνακας και να το υπηρετήσω όσο πιο σωστά γίνεται.
Τίποτα άλλο.

Άρα δεν υπήρξε μια τέτοια συζήτηση με το κόμμα σου; Για τις επόμενες εκλογές για τη θέση Δημάρχου…
Όχι δεν είχαμε μια τέτοια συζήτηση.

Κάτι άλλο που ακούγεται έντονα είναι ότι αν εκλεγείς θα εργάζεται και στην εταιρεία που είσαι σήμερα. Πως γίνεται να εργάζεσαι με ένα καλό μισθό σε ένα Δήμο που θα έχει πολλές ανάγκες λόγω μεταρρύθμισης και την ίδια ώρα να εργάζεσαι και σε ιδιωτική εταιρεία….
Ο νομοθέτης που έκανε την μεταρρύθμιση δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Αντιδήμαρχος δεν πρέπει να εργάζεται. Άρα για να το βάλει αυτό αντιλαμβάνεστε έχει λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους.
Από τη δική μου πλευρά θα ήταν ανεύθυνο και καθόλου σοβαρό να έμπαινα στη διαδικασία να
διεκδικήσω αυτή τη θέση και να μην γνωρίζω εκ των προτέρων αν μπορώ να την υπηρετήσω σωστά.
Το λέω ξεκάθαρα πως οποιοδήποτε καθήκον μου αναθέσει ο νέος δήμαρχος θα μπορώ να το
υπηρετήσω σωστά.

Στον ελεύθερο σου χρόνο τι κάνεις;
Προσπαθώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, ειδικά με τα παιδιά μας που μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Πηγαίνω γυμναστήριο, αγαπώ το ποδόσφαιρο και βλέπουμε την ΑΕΚ μαζί με τα παιδιά μου, διαβάζω βιβλία…

Τι αγαπάς στη Λάρνακα;
Η Λάρνακα έχει κάτι μοναδικό, την ποιότητα ζωής της, αυτό απολαμβάνω. Κι αυτό πρέπει να
διαφυλάξουμε τώρα με την ανάπτυξη, να το διατηρήσουμε.

Ποια Λάρνακα θέλεις να παραδώσεις στα παιδιά σου;
Μια Λάρνακα ιδανική για να ζεις αλλά και για να εργάζεσαι. Να μην αναγκάζονται τα παιδιά μας να εργάζονται σε άλλες πόλεις ή εκτός Κύπρου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό;
Ένα του Barack Obama που λέει : Δεν έχει σημασία το κοινωνικό, μορφωτικό ή οικονομικό σου
στάτους, σημασία έχει τι κάνεις για να παραδώσεις ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά σου.

Ήσουν 7 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο….γιατί όχι Ανδρέα Βύρα για Δήμαρχο για ακόμη μια
θητεία; Ήσασταν μαζί στο δημοτικό συμβούλιο και είχατε μια άριστη συνεργασία.

Νομίζω σήμερα που μιλούμε ο κόσμος έχει τόση πολλή πρόσβαση σε δεδομένα για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, οπόταν μπορεί μόνος του να αξιολογήσει και να αποφασίσει ποιο θέλει για δήμαρχο την επόμενη μέρα στη Λάρνακα. Τίποτα πλέον δεν μένει κρυφό, υπάρχουν τα ΜΚΔ, τόσες πληροφορίες για τον καθένα, οπόταν ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να αποφασίσει ποιο θεωρεί ιδανικότερο για τη πόλη του.

Να κλείσουμε με το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes που θα διαβάσουν τη
συνέντευξη μας;

Το SkalaTimes είναι ένα τοπικό μέσον κατά κύριο λόγο, το οποίο στηρίζει τη πόλη και επαρχία Λάρνακας πραγματικά και αληθινά. Η δική μου ευχή και παρότρυνση είναι να συνεχίσει τη δουλειά του, έτσι όπως την κάνει σήμερα, αξιοκρατικά, σωστά, ουδέτερα και ρεαλιστικά και ο κόσμος της Λάρνακας να το αγαπήσει ακόμη περισσότερο γιατί γίνεται πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει πάρει συνέντευξη και από τους τρεις υποψήφιους Αντιδημάρχους για να τους παρουσιάσει στο κόσμο ισάξια και αντικειμενικά. Συνεχίστε έτσι.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μουσική, χορός, Μαζορέτες, δωρεάν κρασί και ξυλοπόδαροι σήμερα στο κέντρο της Λάρνακας!

Τραγούδι με τις μοναδικές φωνές της Γεωργίας Καϊμακλιώτη και του Γιώργου Μιχαηλίδη. Δωρεάν κρασί και Ζιβανία.Κάθοδος Ξυλοπόδαρων με μαγευτικό show φωτιάς.Μαζορέτες της Αιμιλίας Σαλούτα.Τυμπανιστές Λάρνακας.Σχολή

Η Ιουλία Καλλιμάνη έρχεται στη Κύπρο, ποια είναι αυτή η Ελληνίδα τραγουδίστρια φαινόμενο, με την ξεχωριστή λαϊκή χροιά;

Οι εμφανίσεις της έχουν γίνει ο βασικός λόγος που πολλοί λάτρεις της νυχτερινής ζωής αποφασίζουν ξανά και ξανά να επισκέπτονται τα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζεται.

error: Content is protected !!