Search
Close this search box.

Μαρία Κυριάκου: “Η απόφαση να συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές στο Ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ήταν μια απόφαση ζωής”

Η Μαρία Κυριάκου, υποψήφια σχολική έφορος για Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη μιλά στο SkalaTimes μία μόνο βδομάδα πριν από τις εκλογές και τονίζει πως “η απόφαση να συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές στο Ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ήταν μια απόφαση ζωής, αφού αυτό προέκυψε μετά από την επαγγελματική μου πορεία ως Εκπαιδευτική Ψυχολόγος αλλά ταυτόχρονα προς την ανιδιοτελή προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο”.

SkalaTimes

Μαρία λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, πώς ήταν αυτό το προεκλογικό ταξίδι για σένα;
Όντως αγαπητή μου, ενώ στην αρχή ο δρόμος της εκστρατείας ενημέρωσης περί της Υποψηφιότητας μου, μου φαινόταν μακρύς φθάνει σιγά σιγά στην τελική ευθεία. Το ταξίδι αυτό για μένα θα το χαρακτήριζα ΜΑΓΙΚΟ, αφού ανακάλυψα νέες πτυχές του εαυτού μου, όπως για παράδειγμα το πόσο τελικά ΑΓΑΠΩ αυτό που πρεσβεύω τόσο χρόνια, που δεν είναι άλλο από την απέραντη ΑΓΑΠΗ για το ΠΑΙΔΙ και γενικότερα τον ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ μου.

Τι κρατάς από αυτό το ταξίδι;
Από αυτό το ταξίδι θα κρατήσω την ΑΠΟΔΟΧΗ που δέχθηκα από τους συμπολίτες μου στην Λάρνακα, Λιβάδια και Ορόκλινη, αλλά ταυτόχρονα και το ενδιάφερο που έδειξαν ως προς την ενημέρωση που επέλεξα να κάνω προς όλους για τον σκοπό της δικιάς μου Υποψηφιότητας.

Ποια θεωρείς ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα που πρέπει να δει η νέα σχολική εφορεία ΛΑΡΝΑΚΑΣ-ΛΙΒΑΔΙΩΝ-ΟΡΟΚΛΙΝΗΣ;
Κατά την παρούσα φάση, δηλαδή λίγες μέρες πριν την εκλογική διαδικασία θεωρώ δεν είναι πρέπον να αναφερθούμε σε προβλήματα τα οποία πρέπει να δει η νέα σχολική εφορία καθαρά για ΣΕΒΑΣΜΟ προς το προηγούμενο συμβούλιο και για το έργο που έπραξαν κατά την θητεία τους.
Ωστόσο σωστό θα ήταν να αναφερθούμε και να ξεκαθαρίσουμε τις αρμοδιότητες της Εκάστοτε Σχολικής Εφορίας :

  • Αναλαμβάνει οικονομική διαχείριση των σχολείων του Δήμου (Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη),εποπτεύει το προσωπικό, συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων
  • Ανέγερση, επέκταση, συντήρηση σχολικών κτιρίων
  • Εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών της εκάστοτε σχολικής μονάδας
  • Συντήρηση εξοπλισμού
  • Ευημερία και ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των επαγγελματιών που εμπλέκονται εντός σχολικού πλαισίου.
  • Αύξηση του πράσινου στο χώρο του σχολείου με φύτευση θάμνων και δέντρων καλλωπιστικά φυτά και λαχανικά ή οπωροφόρα δέντρα, με γλάστρες και ανθώνες. Σε όλο αυτό σημαντική θα είναι και η στήριξη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακα-Λιβάδια- Ορόκλινη αλλά και από το Τμήμα Δασών.
  • Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας:
  • Η μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας στα σχολικά πλαίσια μπορεί να γίνει με αλλαγή των λαμπτήρων και τοποθέτηση λαμπτήρων με χαμηλή κατανάλωση. Επίσης η τοποθέτηση σκιάστρων, μονώσεις και αλλαγές στα κτίρια μπορούν να μειώσουν την θερμότητα . Σημαντική είναι και η τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων ή μικρής ανεμογεννήτριας στο σχολείο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορεί να αυτοκαταναλώνεται.
  • Βελτίωση υγιεινής εσωτερικών χώρων:

Η μεγάλη χρήση θρανίων, εδρών , πάγκων, καρεκλών από όσους εμπλέκονται εντός σχολικού πλαισίου οι επιφάνειες αυτές απορροφούν διάφορες ουσίες άρα σημαντικό οι χώροι να αερίζονται συστηματικά με τοποθέτηση εξαερισμού σε όλες τις αίθουσες αλλά και να τοποθετηθούν γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να απορροφούν τις τοξικές αυτές ουσίες.

  • Διαχείριση στερεών απορριμμάτων:

Στα περισσότερα σχολεία εκτελούνται διάφορες δράσεις ανακύκλωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης και βελτίωσης

Για το θέμα της ανακύκλωσης πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον τοπικό δήμο ή άλλους σχετικούς φορείς.

Πώς η μεταρρύθμιση και η ενοποίησης της σχολικής εφορείας Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης θα βοηθήσει την Σχολική Εφορεία;
Ο εκσυγχρονισμός και η μεταρρύθμιση αλλά και η ενοποίηση της σχολικής εφορίας Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη γίνεται ώστε οι εκάστοτε Σχολικές Εφορίες να ενισχυθούν με σκοπό να επιτελέσουν το έργο τους στο μέγιστο δυνατόν.

Ποιο το δικό σου όραμα για τα σχολεία της πόλης μας;
Στόχος δικός και όραμα μου εφόσον εκλεγώ ως Σχολικής Έφορος να αναλάβω με αίσθημα ευθύνης, με υπευθυνότητα το χρίσμα αυτό με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων και την ευημερία του ίδιου του μαθητή, του εκπαιδευτικού και όσους εμπλέκονται στις Σχολικές Μονάδες.
Η δημιουργία σύγχρονων σχολείων που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες όλων των παιδιών και επαγγελματιών, ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων. Επίσης είναι σημαντικό τα σχολεία να είναι προσαρμοσμένα στην κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα, με σκοπό την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ίδιων των παιδιών και επαγγελματιών.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσένα;
Η απόφαση να συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές στο Ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ ήταν μια απόφαση ζωής, αφού αυτό προέκυψε μετά από την επαγγελματική μου πορεία ως Εκπαιδευτική Ψυχολόγος αλλά ταυτόχρονα προς την ανιδιοτελή προσφορά μου στο κοινωνικό σύνολο.

Ποιο το μήνυμα σου στους αναγνώστες του SkalaTimes;
Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω προς όλους του αναγνώστες του SkalaTimes είναι ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, είναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ που μας έδωσε η δημοκρατία και ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ…….
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ…..
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ……
Προτού κλείσω αυτή την συνέντευξη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημοκρατικό Συναγερμό που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο των Σχολικών Εφόρων αλλά επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την διαχρονική στήριξη, στους στόχους ζωής που βάζω. Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που μου με ακούσατε, που με γνωρίσατε, που με διαβάσατε και με την αποδοχή σας συνέχισα το ταξίδι όπως το άρχισα με το ίδιο πάθος και αφοσίωση προς το καλό και συμφέρον των ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!