Search
Close this search box.

Έξι λόγοι για να αγαπά κανείς το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί να το αγαπά κανείς.Μερικοί από τους λόγους λοιπόν γιατί το καλοκαίρι είναι καλό για τη ψυχολογία και το σώμα μας:

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του και μια αφθονία νόστιμων και θρεπτικών τροφίμων, όπως τα μούρα (φορτωμένα με αντιοξειδωτικά), τις ντομάτες, τις γλυκές πιπεριές (καλή πηγή βιταμίνης C) και τα γεμάτα με πρωτεΐνες ψάρια.

Το καλοκαίρι σου δίνει την ευκαιρία να περπατήσεις χωρίς παπούτσια. “Η απομάκρυνση από τη φύση πιθανόν να σε έχει κάνει να μην έρχεσαι καθόλου σε επαφή με τη γη, κάτι που πλέον κάποιοι επιστήμονες φαίνεται να αποδοκιμάζουνΔιαπίστωσαν ότι η έκθεση σε φιλικά βακτήρια, που βρίσκονται στο έδαφος, μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι ένας τρόπος διατήρησης της ψυχικής υγείας. Θα μπορούσε κανείς ακόμη να πει ότι το να περπατάει κάποιος ξυπόλυτος είναι και ένα είδος μασάζ και ρεφλεξολογίας, ειδικά σε ανώμαλες επιφάνειες, όπου ασκείται πιο έντονη πίεση. Σίγουρα επιτρέπει και να λάβει χώρα και η φυσική γείωση, που για κάποιους θεωρείται σημαντική παράμετρος για μια εξισορροπημένη, καλή κατάσταση του οργανισμού”.

Περισσότερη διάθεση για διάβασμα, μη ξεχνάμε πως οι ώρες στην παραλία προσφέρονται για ένα βιβλίο, καθώς και οι ελεύθερες ώρες λόγω διακοπών.

Πιο θετική ψυχολογία
Η ηλιοφάνεια, οι ευκαιρίες να ατενίσεις τον ορίζοντα και τη θάλασσα ή τον έναστρο ουρανό, αλλά και η ανεμελιά μικρών ή μεγάλων αποδράσεων δημιουργούν ένα αίσθημα ευεξίας και ηρεμίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η αισιοδοξία και η τάση να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων είναι πιο έντονα το καλοκαίρι.

Πιο επιρρεπείς για έρωτα.
Το καλοκαίρι προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή για να ερωτευτούμε.

Η απόλαυση της θάλασσας και η ευκαιρία να απολαύσουμε όλα τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα και ψυχολογία μας.

Καλό μήνα! Καλό Ιούνιο!

Πληροφορίες από: stories.thriveglobal.gr

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!