Search
Close this search box.

Γιώργος Γεωργίου (Βίσσης): “Μπορούμε να καταφέρουμε να πάρουμε τη Λάρνακα ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο μπροστά”

Με μια απλή και αμοντάριστη κουβέντα, τα είπαμε με τον Γιωργο Γεωργίου (Βίσση) μία βδομάδα πριν τις εκλογές. Ο Γιώργος λίγο πριν τελική ευθεία των εκλογών μοιράζεται με το SkalaTimes την εμπειρία του από αυτό το προεκλογικό ταξίδι, μας ξανασυστήνεται και μας αναφέρει τους λόγους που διεκδικεί μία θέση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

Της Γιώτας Δημητρίου

Γιώργο φτάνουμε στο τέλος μιας προεκλογικής περιόδου, πώς βιώσες εσύ αυτό το ταξίδι;
Γιώτα μου σε χαιρετώ, σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου δίνεις, να τα πούμε από κοντά. Θεωρώ ότι ήταν ένα δύσκολος κουραστικός μεν αγώνας από την άλλη όμως θεωρώ ότι ήταν ένα ταξίδι που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκα για το σκοπό αυτό, γνωρισα συμπολίτες μου με τους οποίους συζητήσαμε για τις ανησυχίες τους για τη Λάρνακα, τις εισηγήσεις τους, τα προβλήματα που μπορεί κάποιοι να αντιμετωπίζουν.
Θεωρώ ότι είναι ένα ταξίδι το οποίο όποιος δεν το έχει κάνει δεν μπορεί τόσο εύκολα να καταλάβει. Θεωρώ όμως ότι ο στόχος αυτού του ταξιδιού είναι και το πιο σημαντικό…

Είναι αυτό που λέμε η διαδρομή μετρά και όχι ο προορισμός. Άρα θεωρείς ότι ήταν ένα θετικό ταξίδι.
Σίγουρα.



Γιώργο ποιοι ήταν οι λόγοι που σε κάνουν να θέλεις να είσαι δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας;
Θεωρώ ότι δεν είναι ένας και δύο οι λόγοι, είναι αρκετοί οι λόγοι που με ώθησαν να πάρω αυτή την απόφαση και να θέσω τον εαυτό μου στην υποψηφιότητα αυτή. Ανέκαθε εγώ ως άτομο ασχολούμουν με τα κοινά στη Λάρνακα, μπορεί να μην ήταν τόσο ανοικτές οι προθέσεις και οι διαθέσεις μου και τα πράγματα τα οποία έκανα στη Λάρνακα….

Να πούμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια είσαι στη Παιδική Στέγη…
Είμαι σχεδόν δεκαπέντε χρόνια στη Παιδική Στέγη Λάρνακας ως μέλος, τα τελευταία 12 χρόνια είμαι Πρόεδρος του Συνδέσμου της Παιδικής Στέγης. Ήταν ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι το προφίλ το δικό μου ίσως μπορεί να διαφέρει σε κάποια θέματα λεπτής σημασίας.
Η Παιδική Στέγη για μένα είναι ένα δεύτερο σπίτι. Ασχολούμαι μαζί με τα παιδιά της Στέγης αρκετά, η προσφορά και η σημασία που πρέπει να δίνουμε (σε εθελοντική βάση πάντα) μας έκανε να δημιουργήσουμε αυτό το Σύνδεσμο για να μπορούμε να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια παιδιά, τα οποία δεν θα πω “ενός κατώτερου Θεού”, αλλά που έτυχε να βρεθούν σε αυτή τη θέση.

Για να επανέλθω στην ερώτηση μου, ένας από τους λόγους που σε έκανε να θέσεις υποψηφιότητα ήταν η ανέκαθεν εμπλοκή σου με τα κοινά;
Ναι και ο εθελοντισμός.

Εσύ ποια Λάρνακα ονειρεύεσαι και για ποια Λάρνακα θα αγωνιστείς μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Εγώ έζησα μια εντελώς….όχι διαφορετική, μαι πιο ξέγνοιαστη μια…

Εγώ θα το πω Γιώργο, γιατί είμαστε της ίδιας ηλικίας, εμείς ζήσαμε μια διαφορετική Λάρνακα! Χωρίς να κάνουμε συγκρίσεις, ήταν όμως διαφορετική από τη Λάρνακα που είναι σήμερα.
Ναι….Ζήσαμε μια πιο ανέμελη, πιο ξέγνοιαστη, πιο αληθινή, πιο…..

Τότε που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πιο ανθρώπινη ενδεχωμένως…
Είμαι πιο πολλή δράση στη πόλη μας. Με τη πάροδο του χρόνου κάποια πράγματα σίγουρα αλλάζουν, θεωρώ ότι η Λάρνακα δεν έχει κάτι να ζηλέψει από οποιαδήποτε άλλη πόλη, η Λάρνακα ανέκαθεν ήταν για μένα η πιο όμορφη πόλη, για μένα, στη Κύπρο, Θεωρώ ότι χρεάζεται να αναδείξει αυτό το πλούτο τον οποίο διαθέτει η πόλη μου.
Νιώθω ότι χρειάζεται βοήθεια και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά γενικότερα και ο κόσμος να μπορέσει να βοηθήσει ο καθένας ξεχωριστά έτσι ώστε να αγαπήσουμε τούτη τη πόλη και να της δώσουμε μια άλλη οπτική την οποία παράλληλα θα βοηθήσει και η ίδια η πόλη από μόνη της τους κατοίκους της.

Ανέφερες τη Λάρνακα όπως την γνωρίζαμε εμείς πριν χρόνια, αν το αντιλαμβάνομαι σωστά λες ότι θέλεις να δεις μια Λάρνακα που να αποκτά ένα πιο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα;
Ακριβώς ναι.

Ποια η άποψη σου για τη Μεταρρύθμιση; Θα μας βοηθήσει;
Θεωρώ ότι με την ένωση αυτών των τριών κοινοτήτων, Λάρνακας-Λιβαδιών-Ορόκλινης, θα είναι ένας μεγάλος στόχος ο οποίος πρέπει από την αρχή να επιτευχθεί στο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια πιο ομαδική προετοιμασία, ένα πιο ομαδικό όραμα, με τη συνεργασία των τριών η εξέλιξη θα είναι ακόμη πιο θετική.

Θα σου κάνω μια δύσκολη ερώτηση…Γιατί να σε ψηφίσει κάποιος;

Όπως προανέφερα δεν είμαι άνθρωπος ο οποίος ήρθε από το πουθενά. Θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα να ενδιαφέρομαι για τη πόλη μου, να ενδιαφέρομαι για τη Λάρνακα, να συμμετέχω στα κοινά, να προσφέρω. Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος στην ηλικία, μέσα από την οποία έχω εμπειρία την οποία απέκτησα μέσα από το χρόνο και μπορώ να κάνω κάποια έργα πράξεις και μαζί με τα υπόλοιπα άτομα τα οποία θα απαρτίζουν αυτή τη δημοτική ομάδα θεωρώ ότι μπορούμε να καταφέρουμε να πάρουμε τη Λάρνακα ακόμη πιο ψηλά, ακόμη πιο μπροστά, εκεί που θεωρώ ότι της ανήκει και πρέπει να πάει.

Χρειαζόμαστε νέο κόσμο μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο; Νέο κόσμο ηλικιακά, αλλά και ως προσωπικότητες. Τι νομίζεις;
Επειδή συχνά πυκνά ακούμε το κομμάτι της ηλικίας, “να φεύγουν οι πιο παλιοί να έρχονται οι πιο νέοι”, “πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να αλλάξουμε” κτλ, θεωρώ ότι δεν είναι μονόδρομος. Δεν είναι μια ομάδα. Είναι πολυμορφικά. Δηλαδή, χρειάζεται η εμπειρία του πιο παλιού, χρειάζεται και η γρηγοράδα του νέου, χρειάζεσαι το νεο με τις καινούριες ιδέες, η τεχνολογία προχωρά, χρειάζεται κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουν κάποια πράγματα να υπάρξει ένας παράλληλος συνδυασμός, μια παράλληλη σχέση και θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό.

Γιώργο πριν κλείσουμε την κουβέντα μας, παρόλο που μιλήσαμε για σένα στην προηγούμενη μας συνέντευξη θα ήθελα να μας πεις ξανά λίγα λόγια για σένα για όσους ενδεχωμένως δεν σε γνωρίζουν
Είμαι ο Γιώργος Γεωργίου είμαι 45 χρονών κατάγομαι από Λιβάδια (πατέρας) και Τρούλου (μητέρα) διαμένω Λάρνακα τα τελευταία 25 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την Ελίνα, έχουμε δύο κόρες, την Άννα και την Θέα. Έχω τελειώσει graphic and advertising design στο Πανεπιστήμιο του Frederick, έχω δημιουργήσει μια γκάμα από πελάτες τους οποίους για ένα χρονικό διάστημα εξυπηρετούσε μέσα από δική μου εταιρεία. Τα τελευταία δύο χρόνια ανήκω στην οικογένεια του Πανεπιστημίου του UCLAN Cyprus στην Πύλα. Είμαι στο Τμήμα Marketing. Ένα εξαιρετικό κλίμα, με καταρτισμένους ανθρώπους ο καθένας στον τομέα του,

Βεβαίως, ήταν μια θετική εξέλιξη η δημιουργία του συγκεκριμένου πανεπιστημίου στην επαρχία Λάρνακας. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε θέλουμε πανεπιστημιακές μονάδες στη πόλη και επαρχία Λάρνακας.
Θεωρώ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα τα οποία έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα, το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένας πόλος έλξης όχι μόνο για Κύπριους φοιτητές αλλά και φοιτητές από το εξωτερικό. Έχουμε από αρκετές χώρες φοιτητές.

Θα ρωτήσω γιατί το “Βίσση”; Γιατί Γιώργος Γεωργίου “Βίσσης” κάποιοι νομίζουν ότι είναι το επίθετο σου. Εγώ γνωρίζω ότι δεν είναι αλλά να πούμε δυο λόγια γι αυτό;
Ανέκαθεν, χρόνια πριν, είχα και έχω μια αγάπη στην συγκεκριμένη τραγουδίστρια, συμπολίτισσα μας, η ‘Αννα Βίσση, η οποία θεωρώ ότι δικαίως είναι το νούμερο ένα τραγουδίστρια, πάντα μου άρεσε, μου κόλλησαν το παρατσούκλι, μου έμεινε και πλέον πραγματικά στη Λάρνακα αν ρωτήσεις για τον Γιώργο Γεωργίου, αν δεν πεις “Βίσση” δεν θα με βρεις.

Γιώργο μου θα ήθελα να κλείσουμε με το μήνυμα σου στον κόσμο της Λάρνακας.
Η Λάρνακα είναι για μένα το Α και το Ω. Είναι ο λόγος για τον οποίο μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία να αφιερώσω ακόμη περισσότερο χρόνο, να κάνω κάποιες δράσεις και κάποια λόγια μου πράξεις. Με την εμπειρία την οποία απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια και επαγγελματικά αλλά και με τη τρίβη μου με το κόσμο, με άτομα της πόλης μας, νομίζω είμαι αυτή τη στιγμή στο σημείο που θέλω να κάνω όλα αυτά πράξη, ενεργά, θέλω να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλω να είμαι μια από τις επιλογές του κόσμου που θα ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή. Είμαι έτοιμος να σηκώσω τα μανίκια μου, είμαι έτοιμος να αγωνιστώ, να παλέψω, να διεκδικήσω, για τη πόλη μου, για τη Λάρνακα γιατί στη τελική η Λάρνακα είναι το σπίτι μας.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!