Search
Close this search box.

Σχολική Εφορεία: Η δημιουργία ενός ανθρώπινου και σύγχρονου σχολείου και η επόμενη μέρα των εκλογών

Γράφει η Βαλεντίνα Γεωργίου
* Η Βαλεντίνα είναι υποψήφια για τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας-Λιβαδιών- Ορόκλινης
με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ

Οι συνεχείς αλλαγές σε θέματα κοινωνίας και οικονομίας, φέρνουν το εκπαιδευτικό σύστημα μπροστά σε νέες προκλήσεις καθιστώντας το ρόλο της Σχολικής Εφορείας καθοριστικόκαθώς συμβάλει σημαντικά ως θεσμός στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. 

Μια από τις πολλές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Σχολική Εφορεία είναι η διασφάλιση ενός ανθρώπινου σχολείουτο οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της αποδοχής, ενσυναίσθησηςκαι σεβασμού. Γνωρίζοντας ότι τα σχολεία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση θετικών στάσεων, θα πρέπει η Σχολική Εφορεία να είναι συνοδοιπόρος και συνεργάτης με τις Διευθύνσεις των σχολείων, τους Συνδέσμους Γονέων και με άλλους Εκπαιδευτικούς Φορείς. Σημείο αναφοράς των πιο πάνω είναι το παιδί και η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του.

Η εκάστοτε Σχολική Εφορεία μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία ενός λειτουργικού μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα από την ισότιμη παροχή κατάλληλων εργαλειών και κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής. Με αυτό το τρόπο παρέχονται εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, με στόχο την δημιουργία όλο και περισσότερων συμπεριληπτικών δρόμων για μια ποιοτική και βιώσιμη εκπαίδευση. 

Η δημιουργία ενός ανθρώπινου σχολείου όπου θα ακούγονται οι φωνές των παιδιών και θα διασφαλίζονται τα δικαιώματά τους θα επιτευχθεί μέσα από ένα όραμα οργάνωσης, συνεργασίας, ομαδικότητας όπου οι μαθητές θα μπορούν να αναπτυχθούν στο γνωστικό, συναισθηματικό και ψυχοκινητικό τομέα.  

Στόχος μου είναι η δημιουργία ενός θεσμού «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης» με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς,όπου ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, γονείς, σχολικοί έφοροι και άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μέσα από θεματικές που αφορούν στο γνωστικό, συναισθηματικό και ψυχοκινητικό τομέα του παιδιού. Με αυτό τον τρόπο οι σχολικοί έφοροι θα μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!