Search
Close this search box.

Δελτίο Τύπου για την έναρξη του έργου ISOTITA

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ
Δελτίο Τύπου για την έναρξη του έργου ISOTITA

Inclusion- Solidarity- Openness- Trust– Independence- Teamwork- Achievement

Το μεταναστευτικό φαίνεται να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που ταλανίζει την ανθρωπότητα.

·        “Το 2022, 108.4 εκατομμύρια άνθρωποι ανά το παγκόσμιο αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.” (UNCHR, 2022)

·        “Tην 1η Ιανουαρίου 2022 ζούσαν στην ΕΕ 446.7 εκατομμύρια μετανάστες/τριες.” (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2022)

·        “Tο 50% του μεταναστευτικού/προσφυγικού πληθυσμού είναι γυναίκες και κορίτσια.” (UNCHR, 2022)

·        “Πολλές γυναίκες γίνονται θύματα σεξουαλικής βίας στα κέντρα υποδοχής προσφύγων ενώ όσες είναι μητέρες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες προκλήσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους.” (WHO 2022, Amnesty International 2016, European Parliament 2021).

Η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι καλύτερη. Μετανάστριες/προσφύγισσες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με πολλές προκλήσεις. Η καταγωγή, το χρώμα, η γλώσσα, η θρησκεία, η οικονομική κατάσταση, η εμφάνιση η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η μαντήλα είναι παράγοντες κοινωνικού αποκλεισμού αυτών των γυναικών, ενώ αποτελούν και εμπόδια στην ένταξη τους, στην αγορά εργασίας και την συμπερίληψη τους στην κυπριακή κοινωνία.

Στόχος του προγράμματος «ISOTITA», το οποίο εφαρμόζεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας (ΣΥΚΕΣΟ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), είναι να συντείνει στην κοινωνική ένταξη μεταναστριών/προσφύγισσων στην Κυπριακή κοινωνία και να ταρακουνήσει στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Για την επίτευξη των στόχων, στο πλαίσιο του έργου θα διοργανωθούν πολυπολιτισμικές συναντήσεις που θα απευθύνονται σε μετανάστριες/προσφύγισσες και Κύπριες, με στόχο να ενδυναμωθούν δια μέσω του πολιτισμού και να εκφράσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις και συναισθήματα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Οι πολυπολιτισμικές αυτές δράσεις θα περιλαμβάνουν παραδοσιακά φαγητά, χορούς και τραγούδια, καθώς και εκμάθηση βασικών λέξεων/φράσεων σε κάθε γλώσσα, δίνοντας τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Με αυτό τον τρόπο, οι γυναίκες θα συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη και τη συμπερίληψη των γυναικών με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά στην τοπική κοινωνία.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση ενός Multicultural Mini Festival.

Το πρόγραμμα «ISOTITA» θα πραγματοποιηθεί Απρίλη 2024- Μάρτη 2025.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!