Search
Close this search box.

Άθως Καζαντζής: «Η Μεταρρύθιση ήρθε για να μείνει και μέσω αυτής θα προοδεύσουν οι Δήμοι και οι Κοινότητες»

Λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου ο Άθως Καζαντζής, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ, εξηγεί στο SkalaTimes γιατί επαναδιεκδικεί τη θέση του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας και γιατί η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα βοηθήσει το Δημοτικό Διαμέρισμα Λάρνακας.

Της Γιώτας Δημητρίου

Αγαπητέ Άθω μπαίνουμε στην τελική ευθεία, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, πώς ήταν για σένα αυτό το προεκλογικό ταξίδι;
Ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι μπορώ να πω, επειδή μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε συζητήσεις με τον κόσμο, να δούμε κάποια θέματα που αφορούν την Μεταρρύθμιση, να λύσουμε απορίες που είχαν αρκετοί συνδημότες μας, να μοιραστούμε ανησυχίες, μπήκαμε μέσα στην κοινωνία και είδαμε από κοντά καταστάσεις, είδαμε πόσο επηρεάζει η ακρίβεια τον κάθε συνδημότη μας, κουβεντιάσαμε για το θέμα της στέγης που όπως γνωρίζετε αρκετά νέα ζευγάρια κι όχι μόνο νέα, δυσκολεύονται να αποκτήσουν τη δική τους στέγη, γενικά ήταν ένα προεκλογικό ταξίδι που μας έφερε πιο κοντά στη κοινωνία και αφουγκραστήκαμε τι λέει ο κόσμος, όχι μέσω μιας οθόνης στο διαδίκτυο, αλλά κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια.
Όταν σου λέει ο βιοπαλεστής ότι δεν μπορεί να πληρώνει τα σκύβαλα και σου εξηγεί το γιατί, τότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει το νέο δημοτικό συμβούλιο να το δει σοβαρά….

Δηλαδή;
Επιβάλλεται να γίνει ακόμη περισσότερη κοινωνική πολιτική έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες.

Ανέφερες και το θέμα της Στέγης…
Ναι, αυτό ήταν ένα ζήτημα που απασχόλεισε τον Δήμαρχο Βύρα και το νυν δημοτικό συμβούλιο, το θέμα των δημοτικών κατοικιών. Έγινε μια προσπάθεια για να μπορέσουμε να κάνουμε δημοτικές κατοικίες, διαμερίσματα, για να βοηθηθούν οι πιο ευάλωτες ομάδες.
Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί έτσι ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα και να αντλήσουμε και Ευρωπαϊκή Κονδύλια γι αυτό το θέμα. Για να βοηθηθεί ο κόσμος.

Βέβαια να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη προεκλογική περίοδος που βιώνεις ως υποψήφιος, αφού αυτή είναι η τρίτη φορά που είσαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος (έχεις διατελέσει δημοτικός σύμβουλος για δύο θητείες) και κάποια στιγμή ήσουν και υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας.
Πολύ σωστά, ναι. Αλλά κάθε φορά βιώνεις διαφορετικά την κάθε προεκλογική περίοδο, ανάλογα και με τις συνθήκες που υπάρχουν. Τώρα πχ έχουμε την Μεταρρύθιση που είναι κάτι νέο, αλλά και μία πρόκληση.

Ήσουν επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας και ήσουν εκεί όταν γίνονταν οι προσπάθειες και συζητήσεις για τη Μεταρρύθιση. Πιστεύεις ότι μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να υπάρχουν άτομα που έχουν βιώσει την διαδικασία της Μεταρρύθισης, έτσι ώστε με εμπειρία να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις όποιες προκλήσεις;
Είναι σημαντικό αν υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν βιώσει πως λειτουργούσαν οι Δήμοι μέχρι σήμερα, που έχουν ασχοληθεί με τη Μεταρρύθιση και που γνωρίζουν με ποιο τρόπο πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα, διότι πρέπει οποσδήποτε να αλλάξουν.
Η Μεταρρύθιση ήρθε για να μείνει και μέσω αυτής θα προοδεύσουν οι Δήμοι και οι Κοινότητες. Ιδιαίτερα οι λίγο πιο μεγάλοι Δήμοι που μπορούν να έχουν σημαντικά έσοδα, διότι αυτό που θα τους δοθεί ως κίνητρο για να μπορέσουν να κάνουν εξοικονομήσεις κλίμακας, είναι ότι θα μπορουν να βοηθήσουν και το κόσμο για διάφορα άλλα θέματα, τα οποία μπορούν να προωθήσουν.
Για να είμαστε όμως δίκαιο, χρειάζεται και νέο αίμα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άτομα τα οποία ήδη ασχολούνταν με τα της Λάρνακας και τα κοινά. Πρέπει να εκλεγούν άτομα τα οποία θα μπορούν να προσφέρουν, αλλά και με θετική διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν έτσι ώστε να λειτουργήσει ομαλά και σωστά η Μεταρρύθιση.

Η ενοποίηση Λάρνακας -Λιβαδιών -Ορόκλινης πως θα βοηθήσει το δημοτικό διαμέρισμα Λάρνακας;
Πραγματικά πιστεύω πως είναι μια πολύ θετική εξέλιξη που έγινε αυτή η ενοποίηση. Το πρώτο που θέλω να αναφέρω είναι ότι δημιουργείται ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά το Δήμο να αναπτυχθεί και τουριστικά, αλλά και σε άλλα θέματα.
Η Λάρνακα πλέον επεκτείνεται και μεγαλώνει, υπάρχει το σχέδιο περιοχής το οποίο θα αναπτύξει και τις τρεις περιοχές Λάρνακα -Λιβάδια -Ορόκλινη.

Πόσο σημαντική είναι η νέα θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας; Και γιατί το δικό σας κόμμα στηρίζει τον κ. Άγγελο Χατζηχαραλάμπους;
Πραγματικά, χωρίς καμία υπερβολή, ένα από τα πιο σηµαντικά στοιχεία που εισάγονται στο θεσµικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η δηµιουργία Επαρχιακών Οργανισµών Αυτοδιοίκησης. Γι αυτό και μέσα από τη συνέντευξη αυτή θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό να ψηφίσουμε για τη θέση αυτή. Ο Οργανισμος αυτός θα έχει την ευθύνη για την έκδοση πολεοδοµικών και οικοδοµικών αδειών, την υδατοπροµήθεια, την αποχέτευση και τη διαχείριση αστικών αποβλήτων.
Έχει τεράστια σημασία ποιος θα είναι Πρόεδρος, να στηθεί από την αρχή σωστά. Γι αυτή τη θέση κρίναμε εμείς ως κόμμα (όπως και το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ και η ΔΗΠΑ) πως ιδανικός για την Προεδρία αυτή είναι ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους ο οποίος απέδειξε στην πράξη την εντιμότητα του, ότι είναι τεχνοκράτης, ακούραστος. Μπήκε στο τιμόνι του ΣΑΛ (Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας) όταν ήταν σε μια πολύ άσχημη κατάσταση ο ΣΑΛ και τον έκανε οργανισμό πρότυπο. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως η μόνη επιλογή γι αυτή τη σημαντική θέση, για πόλη και επαρχία Λάρνακας, είναι ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους.

Πριν πάμε στο μήνυμα σου στον κόσμο, θα ήθελα να μας πείς λίγα λόγια για σένα, για όσους ενδεχωμένως δεν σε γνωρίζουν ή έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο Άθως Καζαντζής.
Είμαι στη Λάρνακα εδώ και 40 χρόνια (με καταγωγή από Πάφο), είμαι 60 ετών, σπούδασα στην Σόφια, Πολιτικός Μηχανικός, έχω δικό μου γραφείο στη Λάρνακα.
Εργάζομαι ως Πολιτικός Μηχανικός.
Έκανα δύο θητείες ως δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας. Στη δεύτερη θητεία ήμουν ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ.
Ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος ήμουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού. Μέσα από την επιτροπή αυτή κάναμε αρκετές προσπάθειες για αναβάθμιση όλων των πολιτιστικών θεσμών της πόλης. Με την ευκαιρία να πω ότι με την ενοποίηση Λάρνακας, Λιβαδιών, Ορόκλινης, αλλά και με τον Οργανισμό ΛΑΡΝΑΚΑ 2030 είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουν πολλά για περαιτέρω αναβάθμιση του πολιτισμού στο δημοτικό μας διαμέρισμα. Θα μπουν νέες στρατηγικές και θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και τους καλλιτέχνες της πόλης μας, αλλά και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία, έχουμε ένα γιο τον Γιώργο ο οποίος είναι αρχιτέκτονας.
Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου και εκπροσωπώ τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο στο κεντρικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Το μήνυμα σου στο κόσμο;
Να πάει ο κόσμος να ψηφίσει για όλες τις θέσεις! Για Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, δημοτικούς συμβούλους, σχολικούς εφόρους και βεβαίως και για ευρωβουλευτές.
Να μελετήσει ο κόσμος και να ξέρει ποιον ψηφίζει και τι εκπροσωπεί ο υποψήφιος που επέλεξε.
Θα ήθελα όμως να κλείσω με αυτό: Ο Δήμαρχος μας, Ανδρεάς Βύρας, κατάφερε να πάρει μια λαβωμένη Λάρνακα και με έργα και εντιμότητα να την πάρει μπροστά. Συνεχίζουμε με Ανδρέα Βύρα!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!