Search
Close this search box.

ΠτΔ, Πρόεδρος ΔΗΣΥ, ΓΓ ΑΚΕΛ, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προσήλθε σήμερα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Στ’, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σχολικών Εφορειών.
Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Σε παρατήρηση ότι ψήφισε γρήγορα, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε: «Ξέρω τι θέλω.»
Ερωτηθείς αν ψήφισε υποψήφιους για όλες τις θέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Ψήφισα για όλους, είχα συγκεκριμένη άποψη.»
Και πρόσθεσε: «Θέλω να καλέσω τον κυπριακό λαό να συμμετάσχει μαζικά στις εκλογές, σε αυτή τη διπλή εκλογική διαδικασία. Πρόκειται για πολύ σημαντικές εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό θέματα που άπτονται της καθημερινότητας μας από τη μια –και αναφέρομαι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρώτη φορά γίνονται μετά τη μεταρρύθμιση– αλλά και ποιοι θα εκπροσωπούν την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ευρώπη για εμάς είναι ο πιο σημαντικός χώρος. Θέλουμε και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχουμε έναν ισχυρό λόγο και ρόλο για όλα αυτά που συζητούνται, για όλα αυτά που αποφασίζονται  και που επηρεάζουν άμεσα και τη χώρα μας. Άρα, ελπίζω να υπάρξει μια μαζική συμμετοχή –οι συνθήκες υπάρχουν, για να υπάρξει αυτή η μαζική συμμετοχή– ειδικότερα οι νέοι μας να συμμετάσχουν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Μιλάμε για μια γιορτή της δημοκρατίας, τα αποτελέσματα θα είναι απόλυτα σεβαστά και από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα.»
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως το νέο σύστημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έχει διαμορφωθεί, μπορεί να μην λειτουργήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε ενώπιον μας μια μεταρρύθμιση που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων», προσθέτοντας πως «έχουν δίκαιο αυτοί που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν προκλήσεις και ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα, ναι, να τα βρούμε μπροστά μας». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι αυτό που έχει σημασία «είναι ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ενδεχόμενες προκλήσεις και, αν χρειαστεί, να προχωρήσουμε και σε αλλαγές».
«Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις πολύ πιο αυξημένες αρμοδιότητες έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει. Άρα, επηρεάζει τον κάθε ένα και την κάθε μια από μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να συμμετάσχουμε μαζικά στην εκλογική διαδικασία», κατέληξε.   

Εκλογές 2024 – Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα

Η Πρόεδροςτης Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) κα Αννίτα Δημητρίου προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του Δημοτικού Σχολείου Τρούλλων, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. 
Ακολούθως, η κα Δημητρίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σας ευχαριστώ καταρχάς όλους που είστε εδώ, στο χωριό μου. Χαίρομαι ιδιαιτέρως. Θέλω να πω ότι σήμερα είναι μια μέρα δημοκρατίας. Είναι μια μέρα που οι πολίτες θα εκφράσουν μέσω της ψήφου τους τη δημοκρατική τους βούληση. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, ότι θα δικαιώσει τις πολιτικές μας. Πρέπει οι συναγερμικοί αλλά και όλοι οι πολίτες να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να στηρίξουν μια δυνατή Κύπρο στην Ευρώπη. Καλή ψήφο σε όλους, καλές αντοχές. Θα τα πούμε το απόγευμα.»
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία βρίσκεται στο πηδάλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού και ερωτηθείσα κατά πόσον είναι ένα στοίχημα αυτές οι εκλογές, η κα Δημητρίου απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό για τα πολιτικά διακυβεύματα που έχουμε συζητήσει όλο αυτό το διάστημα κυρίως όσον αφορά στη δικαίωση των πολιτικών, αλλά και μια σωστή πορεία, την οποία θέλουμε να διασφαλίσουμε και για την Κύπρο μας και συγκεκριμένα για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως για τις καθοριστικές μάχες στην Ευρώπη. Και εκεί πρέπει, ναι, να έχουμε την πιο δυνατή ομάδα».
Σε αναφορά δημοσιογράφου πως φαίνεται η προσέλευση ψηφοφόρων να είναι ικανοποιητική, η κα Δημητρίου απάντησε: «Φαίνεται ότι είναι ικανοποιητική. Αυτό μας ικανοποιεί. Βεβαίως θα είναι μια μεγάλη μέρα για όλους μας, οπόταν θα είμαστε επί ποδός. Ο κόσμος πρέπει να προσέλθει. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν άλλο να πάρει απόφαση για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, της πατρίδας μας, παρά εμείς. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Χρειάζεται το αποτέλεσμα ακριβώς να είναι τέτοιο, που να διασφαλίσει το μέλλον που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.» 

Εκλογές 2024 – Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο  Γενικός Γραμματέας του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού (ΑΚΕΛ) κ. Στέφανος Στεφάνου προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Γυμνασίου Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση», όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 
Ακολούθως, ο κ. Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα δεν χωρούν προεκλογικές δηλώσεις. Άλλωστε ό,τι είχαμε να το πούμε το είπαμε στην προεκλογική περίοδο, και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τις ευρωεκλογές. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Αυτοί καλούνται να στείλουν τα δικά τους μηνύματα για την Κύπρο και την Ευρώπη. Αυτοί καλούνται να στείλουν μηνύματα για το τι θα διεκδικήσουν για την Κύπρο και την Ευρώπη. Δύναμη των πολιτών είναι η ψήφος τους. Καλούμε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δύναμη με λογισμό και συνείδηση. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν, έτσι ώστε να μην αφήσουν άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτούς. Να ευχηθώ καλή ψήφο σε όλους, καλή δουλειά σε αυτούς που είναι στα εκλογικά κέντρα. Θα είναι μακρά η ημέρα. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά.»
Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία, καθώς είναι μια καινούργια διαδικασία για όλους με τις διπλές εκλογές, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ναι, είναι γεγονός. Βέβαια αυτό θα το αξιολογήσουμε στο τέλος της ημέρας, να δούμε τι προβλήματα δημιουργούνται, αν δημιουργούνται προβλήματα. Όταν είσαι ενημερωμένος νομίζω ότι αφιερώνεις λίγη ώρα και ψηφίζεις.»

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!