Search
Close this search box.

Μια συγκλονιστική παράσταση από τη Λάρνακα στην Αθήνα, από το Θέατρο ΡΟΗ / «Μαρία Κάλλας. Πριν το τέλος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη

Ναυσικά Απόστρατου, Ανδρέας Νικολαϊδης,
Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Ανδρέας Παρασκευά

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Το έργο του Ανδρέα Νικολαίδη “Μαρία Κάλλας. Πριν το τέλος” με πρωταγωνίστρια την Βαλεντίνα Σοφοκλέους παρουσίασε ψες το ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΗ, το θέατρο της Λάρνακας, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη, μετά από πρόσκληση της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Ναυσικά Απόστρατου, Βαλεντίνα Σοφοκλέους

Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους έδωσε μια από τις καλύτερες και πιο συγκλονιστικές της ερμηνείες και στάθηκε απέναντι από το εξαιρετικό κείμενο του Νικολαϊδη με τον αέρα μιας ντίβας, έτσι όπως αρμόζει στην Κάλλας, την οποία υποδυόταν.
Εξαιρετική σκηνοθεσία, με οπτικοακουστικές παρεμβάσεις από την αληθινή Μαρία Καλλάς, παρεμβάσεις που έδεναν τέλεια με την όλη ροή του έργου στην σκηνή και κατάφερναν να ταξιδέψουν ακόμη περισσότερο το θεατή και να τον κάνουν να αισθανθεί έντονα τον άνθρωπο Μαρία Κάλλας, πίσω από το μύθο Μαρία Κάλλας.


Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης με τη σύζυγο του, ο πολιτιστικός ακόλουθος Λουκάς Ξενοφώντος, ο Διευθυντής από το “Σπίτι της Κύπρου” Διομήδης Νικήτα μαζί με τη σύζυγο του Catherin Louis Νικήτα, οι πολύ στενοί φίλοι της Βαλεντίνας Σοφοκλέους Διονύσης Τσακνής και Άννα Μονογιού, αλλά και πολλές άλλες προσωπικότητες από Ελλάδα και Κύπρο, όπως η ζωγράφος Όλγα Τσιάρα, ο πολιτικός αναλυτής Θεοδωρής Τσίκας, η σοπράνο Αλπίνα Ζαχαριάδη, ο ηθοποιός Ιωάννης Αθανασόπουλος, σκηνοθέτες, μουσικοί και πλήθος Ελλήνων αλλά και Κύπριων που διαμένουν στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στο κοινό και συντελεστές του έργου, ο σκηνογράφος του έργου ο γνωστός συνδημότης μας καλλιτέχνης Ανδρέας Παρασκευά, ο συγγραφέας του έργου Ανδρέας Νικολαίδης, ο Σπύρος Π.Κ Σπύρου που ανέλαβε τον ήχο και ο Δημήτρη Γιαννακού που ανέλαβε το σχεδιασμό φωτισμού.

Μαζί με τη Βαλεντίνα Σοφοκλέους στην σκηνή η ηθοποιός Ναυσικά Απόστρατου, η οποία ξεπέρασε τον εαυτό της με την παρουσία και ερμηνεία της.



Στην παράσταση “παρόν” και το SkalaTimes, αφού ήρθαμε να θαυμάσουμε από κοντά το θέατρο της πόλης μας που καταφέρνει όχι μόνο να βγαίνει εκτός Κύπρου και να θριαμβεύει, αλλά και να βραβεύεται (Κωνσταντινούπολη, 4ον Παγκόσμιο Φεστιβάλ Θεάτρου).

Η Σοφία Κτωρή, Κύπρια που διαμένει Αθηνα και η Γιώτα Δημητρίου, αρχισυντάκτρια SkalaTimes



Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, αλλά και πολλά θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους πίστεψαν και στήριξαν το ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΗ από τη γέννηση του, πριν από τρία χρόνια, μέχρι σήμερα.

Αυτά να βλέπει το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου και να ξέρει πως άλλες αδικίες (βλέπε Πρόγραμμα Θυμέλη) κατά της Λάρνακας και των θεάτρων της, η πόλη μας ΔΕΝ θα τα επιτρέψει, όχι τουλάχιστον αμαχητί.

Διονύσης Τσακνής, Ανδρέας Νικολαίδης, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Άννα Μονογιού

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!