Search
Close this search box.

Τα καλοκαίρια μας….

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Έχω την εντύπωση ότι μεγαλώνοντας δίνουμε μια άλλη βαρύτητα στα καλοκαίρια μας, σαν να μετράνε περισσότερο, σαν να νοσταλγούμε την αξία που τους δίναμε ως παιδιά.

Τα καλοκαίρια μας αξίζουν λίγη περισσότερη αγάπη, για το μπλε της θάλασσας, για τα μυρωδάτα καρπούζια, για τις νύχτες στην βεράντα, για τα γιασεμιά στις αυλές, για την ανεμελιά που σχεδόν νομοτελειακά φέρνει μαζί της αυτή η εποχή.

Ίσως ο λόγος που τα καλοκαίρια μας αξίζουν περισσότερη αγάπη να είναι ο ήλιος που τόσο γενναιόδωρα μας προσφέρουν. Τόσο φως, πόσο φως!

Μεγαλώνοντας συνειδητοποιεί κανείς πως δεν έχει νόημα να κοιτά στα καλοκαίρια που έφυγαν, ούτε σε αυτά που θα έρθουν, σημασία έχει να βιώνει κανείς το καλοκαίρι της στιγμής και να επιδιώκει να το κάνει αξέχαστο. Όχι κατ’ ανάγκη με μεγαλεπίβολα σχέδια και πλάνα, όσο με συναισθήματα, από αυτά που δίνουν αξία στην ύπαρξη. Αυθεντικά συναισθήματα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κανείς να στέψει το καλοκαίρι ως την αγαπημένη του εποχή.
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Ίσως επειδή το καλοκαίρι μπορεί κανείς να μετρήσει τα αστέρια σε καθάριους ουρανούς και να κάνει ευχές. Ή επειδή μπορεί να σεργιανίζει τα βράδια σε παραλίες και να κάνει ατέλειωτες συζητήσεις.

Επιπλέον, για να προσθέσουμε στην αξία αυτής της εποχής, μεγαλώνοντας αντιλαμβανόμαστε πως οι καλοκαιρινές αναμνήσεις μπαίνουν σε ειδικά ντουλάπια της καρδιάς, σαν πολύτιμοι θησαυροί.

Αυτό που εγώ παρατηρώ τα τελευταία 12 χρόνια είναι πως τα καλοκαίρια με τα παιδιά μας εξαφανίζονται πολύ γρήγορα! Πότε ήταν 7 χρόνων πότε έγιναν 12, πότε ήταν 4 πότε έγιναν 9, μα πότε πέρασαν τα τελευταία πέντε καλοκαίρια; Πότε και πώς;
Σαν να χάθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτων!

Ως καλοκαιρινογεννημένη και Αυγουστογεννημένη, είχα πάντα την (παιδιάστικη) αντίληψη πως τα καλοκαίρια δεν φωτίζουν μόνο τη γη με τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και τα μυαλά και τις ψυχές μας, έτσι ώστε να γινόμαστε, έστω λίγο, πιο φωτεινοί άνθρωποι.

Ας μάθουμε να ζούμε το κάθε καλοκαίρι σαν πολύτιμο, όπως του αξίζει και να ρίχνουμε στη θάλασσα, σαν βότσαλα, όσα δεν άξιζαν να συνεχίσουν διαδρομές μαζί μας.

Καλό Καλοκαίρι!
(Επίσημα το υποδεχόμαστε την Πέμπτη 20 Ιουνίου)

Υ.Γ1 To my nieces, my long and endless lifetime summer!

Υ.Γ2 Το “Time Out” ετοίμασε μια λίστα με τα καλύτερα 40 καλοκαιρινά τραγούδια (εδώ) και στον αριθμό ΕΝΑ έβαλε το Here Comes the Sun των Beatles.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Διαδήλωση για την απόφαση παύσης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη “Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της συγκάλυψης”

Κυριακή το απόγευμα έξω από το Προεδρικό!Θα είμαστε όλοι εκεί! Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου Διαδηλώνουμε απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της

Πατέρας Οδυσσέα Μιχαηλίδη: “Ουαί υμίν, υποκριταί, ότι αρπάξατε τις υψηλές θέσεις της δημόσιας υπηρεσίας, αλλά δεν διαθέτετε αρκετή αντίληψη να δείτε το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου”

Σε μια συγκλονιστική επιστολή προς το philenews, ο κ. Φίλιππος Μιχαηλίδης, πατέρας του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχολιάζει την απόφαση παύσης του υιού του από το αξίωμα του Γενικού Ελεγκτή. «Είμαι

Στον Γιάννη Διανέλλο η Δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου για την αυριανή εκδήλωση «Larnaka’s Love Letters»

Στην εκπομπή του Γιάννη Διανέλλου Pod Talks φιλοξενήθηκε η Αρχισυντάκτρια του skalatimes δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου. Ο Γιάννης Διανέλλος μίλησε με την δημοσιογράφο η οποία επιμελείται

error: Content is protected !!