Search
Close this search box.

Γκράφιτι του Γιώργου Κόφτη με τη Μαρία Καβογιάννη στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Πολλές φορές η τέχνη βοηθά με τον καλύτερο τρόπο να αντιληφθούμε σημαντικά πολιτικά, κοινωνικά και άλλα ζητήματα. Η τέχνη καταφέρνει να στέλνει τα πιο ηχηρά μηνύματα που διαπερνούν μυαλά και καρδιές.

O εικαστικός Γιώργος Κόφτης δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι για τη Μαρία Καβογιάννη που στην διάσημη σειρά “Maestro” υποδύεται μια κακοποιημένη γυναίκα.

Μέσα από το έργο του ο εικαστικός στέλνει ένα μήνυμα για όλες τις κακοποιημένες γυναίκες.

Η ερμηνεία της Μαρίας Καβογιάννη στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι καθηλωτική και πολλοί μάλιστα στα ΜΚΔ έγραφαν “ας της δώσει κάποιος ένα Όσκαρ”.

Η ερμηνεία της ενέπνευσε τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόφτη να αποτυπώσει τη μορφή της σε έναν τοίχο, στέλνοντας το δικό του ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

“Η έκφραση της ταλαντούχας ηθοποιού εκφράζει βαθειά τα συναισθήματα, που ζούμε πάνω κάτω οι περισσότεροι σε μια χώρα, που είναι αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου κύμα έμφυλης βίας με δεκάδες γυναικοκτονίες τα τελευταία χρόνια, με μπούλινγκ και μια ολάκερη κοινωνία σε απόγνωση”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κόφτης.

Σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία και οι γυναικοκτονίες σαν φωτιά καίνε ζωές και ψυχές καθημερινά και όλο καινούριες ιστορίες βγαίνουν στα ΜΜΕ, έχουμε υποχρέωση να μιλάμε για το θέμα και να πολεμούμε κατά της όποιας βίας γυναικών, να πολεμάμε με οποιοδήποτε τρόπο.
Περισσότερη υποχρέωση βέβαια έχει η πολιτεία, η πολιτική του τόπου, οι πολιτικοί και οι διάφοροι φορείς!
Φτάνει πια! Φτάνει!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Αλεξία Καραϊσκάκη, μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Alzheimer και Συναφών Ανοιών «ΜΗ-ΜΕ-ΛΗΣΜΟΝΕΙ» στο SkalaTimes: «Δώσε αγάπη για να πάρεις αγάπη. Αυτό ζητούν οι πάσχοντες: αγάπη, αγκαλιά και υπομονή»

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Η άνοια αποτελεί μια ανίατη μάστιγα η οποία απειλεί όλο και περισσότερο κόσμο στις μέρες μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για

Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων Δήμου Αραδίππου: Ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο ηρώων και μαρτύρων 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρούλλων του Δήμου Αραδίππου, η εκκλησιαστική επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Μάμαντος και οι συγγενείς των πεσόντων Τρούλλων, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία

Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι!

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης. Η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βορόκληνης επιστρέφει και πάλι! «ΒΙΒΛΙΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ» Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024,

error: Content is protected !!