Ο ΠΟΝΑΘΑ διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο διήμερο αγώνα ιστιοπλοΐας «Κατακλυσμός Ρεγκάτα 2024»

Φωτογραφίες, Κείμενο: Γιώργος Μιχαηλίδης

Εν όψει της γιορτής του Κατακλυσμού, ο αγώνας ιστιοπλοΐας «Κατακλυσμός Ρεγκάτα 2024» που διοργανώνει ο Όμιλος ΠΟΝΑΘΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος.
Ο αγωνας θα διαρκέσει δύο ημέρες, από την Κυριακή 23 Ιουνίου μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου και «υπόσχεται εντυπωσιακούς αγώνες, εκπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο και μια κοινότητα από λάτρεις της ιστιοπλοΐας».

Η εκκίνηση θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί από τον κόλπο της Λάρνακας, όπου οι συμμετέχοντες θα βάλουν πλώρη για την Αγία Νάπα εκεί όπου και θα λήξει το πρώτο σκέλος του αγώνα στις 14:30.
Το δεύτερο σκέλος θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας του Κατακλυσμού, 24 Ιουνίου, από την Αγία Νάπα με τελικό προορισμό τη Μαρίνα Λάρνακας στις 14:30.
Εκεί θα διεξαχθεί η τελετή βράβευσης των πρώτων σκαφών σε κάθε κατηγορία καθώς και ένα μικρό γλέντι για τους συμμετέχοντες.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος θα μπορεί να απολαύσει το θέαμα της εκκίνησης και του τερματισμού του αγώνα από την παραλία των Φοινικούδων.

Με αφορμή το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Άλφα Κύπρου με την δημοσιογράφο-ανταποκρίτρια Όλγα Κωνσταντίνου, για το έργο του ΠΟΝΑΘΑ, το Skalatimes βρέθηκε εν πλώ το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, με το σκάφος «ΚΑΖ».
Αφού επιβιβαστήκαμε, οι καπετάνιοι, κ. Γιώργος Κάζανος και κ. Περικλής Ιεροδιακόνου, μας μίλησαν για τον όμιλο καθώς και για τις δικές τους εμπειρίες στη θάλασσα.

Μιλώντας στη κάμερα του Άλφα Κύπρου και τη δημοσιογράφο Όλγα Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΟΝΑΘΑ, κ. Κάζανος, δήλωσε πως «ο ρόλος του ομίλου είναι να προσελκύσει τον κόσμο στη θάλασσα, μαθαίνοντας τους εκπαιδευόμενους να αγαπούν τη θάλασσα μέσω των ιστιοπλοϊκών και ταχύπλοων σκαφών». Μέσα από μια σειρά πρακτικών και θεωρητικών μαθημάτων ναυσιπλοΐας και ιστιοπλοΐας, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν γνώσεις και καλλιεργούν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να σκίζουν με ασφάλεια τα κύματα αφού είναι καλά εκπαιδευμένοι για να χειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει στο νερό με αυτοπεποίθηση. Παρόλο που το φάσμα των ηλικιών όσων παρακολουθούν τα μαθήματα είναι ευρύ (από 20 μέχρι 65-70 χρονών), όλοι οι μαθητές μοιράζονται την ίδια αγάπη και λαχτάρα για τη θάλασσα.



Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Skalatimes ο κ. Κάζανος, ο όμιλος «αναδεικνύει τη ναυτοσύνη και τη θάλασσα», μαθαίνοντας τους εκπαιδευόμενους «να την προσέχουν και να την σέβονται».
Αναπολώντας τις πολυετείς εμπειρίες τους στα σκάφη, ο κ. Ιεροδιακόνου μας ανέφερε πως εδώ και σχεδόν 40 χρόνια το κυριότερο απ’ όλα όσα του προσφέρει η θάλασσα είναι η ηρεμία, ενώ ο κ. Κάζανος τόνισε πως «τόσα χρόνια κερδίζω την αγάπη του κόσμου και την απόλαυση της θάλασσας. Είναι ο παράδεισός μου».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!