Αγαμέμνων Παττίχης: “Αγαπώ ολα τα ζώα καθώς τα θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αλλα και του πλανήτη μας”

O Αγαμέμνων Παττίχης μας μιλά για την αγάπη του για τα ζώα, που δεν περιορίζεται μόνο στα γνωστά κατοικίδια, αλλά ευρύτερα σε όλα τα ζώα, από άγρια μέχρι ερπετά. Η αγάπη του για τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μια αγάπη που τον ώθησε στο σημερινό του επάγγελμα. Με αφορμή λοιπόν τα εγκαίνια του καταστήματος του, Herpetarium & Pet Shop by Agamemnon, στην Λάρνακα το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο Αγαμέμνων μίλησε στο SkalaTimes.

SkalaTimes

Αγαμέμνονα ποιοι λόγοι σε ώθησαν στη δημιουργία του Herpetarium & Pet Shop by Agamemnon;
Καταρχάς, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την φιλοξενία στο SkalaTimes, το διαδικτυακό περιοδικό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.
Η αγάπη μου για τα ζώα, με ώθησε στο να δημιουργήσω, αυτό που πάντα είχα στόχο.
Να σημειώσω, οτι η μεγαλη μου αγάπη ειναι τα ερπετά, που ειναι και από εκεί που ξεκίνησε αυτό το υπέροχο ταξίδι μέχρι και σήμερα. Θα τα πούμε όμως στη συνέχεια για τα ερπετά… Πάντα θυμάμαι τον εαυτο μου, να θελω να δημιουργήσω ενα χώρο που να μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης, οποιοδήποτε ζώο και να έχει στην κατοχή του, να μπορεί να βρει τα προϊόντα, για την καλύτερη ζωή και ευεξία του κατοικίδιου του.

Πόσο εύκολο ήταν η δημιουργία ενός τέτοιου καταστήματος;
Χωρις καν να εχω στο μυαλο μου οτι θα κυλησουν ολα τόσο γρήγορα, πριν αρκετά χρόνια είχα κάνει το πρώτο μου ταξίδι στην μεγαλύτερη έκθεση ερπετών στην Ευρώπη που διεξάγεται στην Γερμανία τέσσερεις φορές το χρόνο. Στην επιστροφή μου είχα στις αποσκευές μου 5 φίδια τα οποία εισήγαγα με τις νόμιμες φυσικά διαδικασίες. Η διαδικασια στο να εισάγεις ζωα ειναι ευκολη εαν φυσικά γίνονται ολα με νόμιμες διαδικασίες. Εκεί ήταν λοιπόν που ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, είχα στην κατοχή μου τόσα ερπετά που έπρεπε να ψάξω χώρο για να τα βάλω, γιατί είχα κάνει κατάληψη στο σπίτι σε ένα από τα δωμάτια μόνο με ερπετά.
Το 2019 βρήκα  ένα μικρό κατάστημα στην Αραδίππου.  Δεν είχα σκοπό να το ανοίξω ως κατάστημα. Απλα ειχα μεταφέρει τα ερπετά μου εκεί και είχα στο μυαλο μου εάν κάποτε μετά από κάποια χρόνια υπάρχουν οι συνθήκες να ανοίξω κατάστημα τότε θα το κάνω.  Μετα απο ενα χρόνο και εφόσον τα ερπετά αυξήθηκαν κατά πολύ, πηρα την απόφαση να το ανοίξω ως κατάστημα για ερπετά. Πηρα την απόφαση για το άνοιγμα τον Δεκέμβριο του 2020 και αποφάσισα ότι η πρώτη μέρα λειτουργίας θα ήταν στις 16/01/2021. Στις 08/01/2021 ανακοινώθηκε το lockdown μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Αντιλαμβάνεστε οτι ηταν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο καθώς οι μετακινήσεις γίνονταν μέσω μηνύματος, λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και τον ευχαριστώ πολύ γι’αυτό. Πριν από δύο μήνες περίπου πηρα την απόφαση να φύγω από την Αραδίππου και να ανοίξω στην Λάρνακα ένα κατάστημα για ζώα, ένα Pet Shop, που διαθέτει τα πάντα, όλων των ειδών κατοικίδια.
Το κατάστημα βρίσκεται στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’80 και όπως έχω πει είναι ένα κατάστημα γενικά για τα κατοικίδια.

Εσένα ποια ήταν ανέκαθεν η σχέση σου με τα ζώα;
Αγαπώ ολα τα ζώα καθώς τα θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αλλα και του πλανήτη μας. Θυμάμαι τον εαυτό μου στο Δημοτικό ακόμα να τρέχω για να μαζέψω ερπετά. Η πρώτη μου άμεση συνάντηση με ερπετά ήταν στον κατακλυσμό Λάρνακας το 1988 αν θυμάμαι καλά. Τότε υπήρχε μια έκθεση με ερπετά. Με το που μπήκα στον χώρο ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έτσι από τότε μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησα να αγαπώ τα ζώα και περισσότερο τα ερπετά. 

Τι μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα;
Στο κατάστημα μπορει κάνεις να βρει σχεδον τα πάντα για ολα τα κατοικίδια. Από την διατροφή, μέχρι τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ, ούτως ώστε να κάνουμε τη ζωή των ιδιοκτητών αλλα και τη ζωή των κατοικιδίων, ακόμα καλύτερη. Μεγάλη ποικιλία από τροφές υψηλής ποιότητας για κάθε γούστο και ανάγκη. 

Είναι νόμιμα να έχει κανείς στο σπίτι του αυτά τα άγρια ερπετά;
Να σημειώσω ότι στο κατάστημα μπορεί να βρεί κάποιος εκτός απο ερπετά, ψάρια και πουλιά τα οποία υπάρχουν στο κατάστημα καθώς και σκυλάκια και γατάκια μέσω παραγγελίας.
Ναι, υπαρχουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες μέσω της εγγραφής στις κτηνιατρικές υπηρεσίες όπως ακριβώς με τα σκυλάκια και γατάκια για να μπορεί κάποιο άτομο να έχει στην κατοχή του ερπετά .

Πόσο ασφαλές είναι;
Εάν και θα φανεί παράξενο σε αρκετό κόσμο γενικά τα ερπετά είναι το ίδιο ασφαλές όσο να έχεις γατάκι η σκυλάκι στο σπίτι.  Αυτό μπορείτε να το ανακάλυψετε και μόνοι σας με μια επίσκεψη στο κατάστημα. Φυσικά για να μην είμαι απόλυτος, δεν μπορούν να σου δώσουν την αγάπη ενός σκύλου η ενός γάτου. Αυτό άλλωστε είναι και ένα στοιχείο που μπορεί κάποιο άτομο να βρεί και ενδιαφέρον στο ότι αφορά τα ερπετά. 

Γιατί κάποιος να αγοράσει ερπετά;
Η συναρπαστική πλευρά των ερπετών έχει μια διαφορά με τα υπόλοιπα ζώα που έχουμε συνηθίσει. Τα ερπετά θέλουν την δική μας αποκλειστική φροντίδα χωρίς να μας δίνουν κάτι πίσω. Αν αγαπάς κάτι το φροντίζεις χωρίς αντάλλαγματα. Η συμπεριφορά τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, ο τρόπος που κινούνται, ο τρόπος που τρώνε, η ιδιαιτεροτητα του φαγητού ακόμα και αυτά που χρειάζονται στο σπιτάκι τους για να ζήσουν μια χαρούμενη ζωή είναι όλα αυτά που εξιτάρουν και αγαπούν όλοι οι ιδιοκτήτες ερπετών. 

Πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος;
Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29/06 από τις 11:00 – 17:00.  Το κατάστημα βρίσκεται στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’80 ( Δίπλα από Dominos Pizza).

Να πούμε λίγα λόγια τα εγκαίνια;
Τα εγκαίνια, θα τελέσει στις 12:00 ο Έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας Κύριος Ανδρέας Βύρας.
To πρόγραμμα των εγκαινίων θα έχει ως εξής:

• 11 π.μ. – 13:00 μ.μ.Ζωντανή μετάδοση μέσω live Link από το Classic99 με τους μουσικούς παραγωγούς Γιάννη Διανελλό και Πάμπο Σάββα.

 • 13:00 μ.μ. – 15:00 μ.μ.Μουσική από τον Music is Life _ Dj’s for you.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχει έκπτωση μέχρι και 30% στα προϊόντα μας κληρώσεις με πλούσια δώρα και εκπλήξεις για τους τετράποδους μας φίλους.
Θα χαρώ πολύ να σας δω παρέα με τα κατοικίδια σας.

Να στείλεις το δικό σου μήνυμα στο κόσμο μέσα από τη συνέντευξη μας αυτή; 
Να δίνετε αγάπη και χαμόγελο σε ότι βρίσκεται δίπλα σας. Το έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητα μας . Με αυτη την αγαπη και χαμόγελο σας περιμενω το Σάββατο 29 Ιουνίου απο τις 11:00 μεχρι τις 17:00 το απόγευμα με τους τετράποδους σας φίλους σας. Σας ευχαριστώ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!