Search
Close this search box.

Την ανεπάρκεια του κράτους ζητούν να πληρώσει ξενοδοχειακή μονάδα στη Λάρνακα με κίνδυνο να βάλει λουκέτο και να αφήσει στο δρόμο 60 υπαλλήλους

Κείμενο, Φωτογραφίες: SkalaTimes

Για ακόμη μια φορά παρακολουθούμε ανεπάρκειες και ανικανότητες του κράτους να θέτουν σε κίνδυνο μια επιχείρηση και να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, χωρίς δουλειά, 60 υπαλλήλοι.



Το Ξενοδοχείο Lebay στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας ενημερώθηκε πρόσφατα πως εν μέσω της καλοκαιρινής σεζόν θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Γ’ Φάσης του Δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας, μπροστά από το ξενοδοχείο, κάτι που αν συμβεί, είναι αυτόδηλο πως όχι μόνο θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του ξενοδοχείου, αλλά επιπλέον θα το αναγκάσει να κλείσει και να βρεθεί με ζημιές εκατομμυρίων. «Ή ακόμη και να βάλει μία μόνιμη ταφόπλακα», όπως λένε οι πληροφορίες του SkalaTimes.

Η καθυστέρηση έξι μηνών από την Α΄ φάση υλοποίησης του έργου του Δρόμου Λάρνακας Δεκέλειας, λόγω τεχνικών θεμάτων που είχαν προκύψει, αναγκάζει τους εργολάβους να αλλάξουν τα χρονοδιαγράμματα τους, να ξεκινήσουν εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν εργασίες μπροστά από το ξενοδοχείο Lebay, με αποτέλεσμα μια τέτοια εξέλιξη να πλήξει ανεπανόρθωτα το Lebay Beach Hotel αφού η σωρεία προβλημάτων που θα δημιουργηθούν ενδέχεται να το αναγκάσει να βάλει μέχρι και μόνιμο λουκέτο.


Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Γιώργος Τομάζου κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή 21 Ιουνίου όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς και βουλευτές της Λάρνακας και άλλους φορείς της πόλης.



Στη συνάντηση ήταν οι Βουλευτές Λάρνακας, ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, ενώ ο κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης του ΑΚΕΛ καλέστηκε αλλά απουσίαζε για συνέδριο, στη Γαλλία.
Παρόντες ήταν επίσης η Διευθύντρια της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Νανά Ασμένη, ο εκπρόσωπος από το Τμήμα Δημοσιών Έργων, ο εκπρόσωπος από την εργοληπτική εταιρεία Α/φοι Ιακώβου, ο Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, ο Διευθυντής του ΕΒΕΛ Λάρνακας κ. Χαράλαμπος Ανδρέου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας Ανδρέας Καυκαλιάς και εκ μέρους του SkalaTimes η αρχισυντάκτρια, Δημοσιογράφος, Γιώτα Δημητρίου.

Φαίνεται πως την ανεπάρκεια του κράτους, που ευθύνεται για το λάθος του συμβολαίου που δεν προνοεί καμία ασφάλεια σε περίπτωση καθυστερήσεων, καλείται να την πληρώσει ή ο εργολάβος ή το ξενοδοχείο κι όχι το κράτος που δεν μερίμνησε σωστά.

Ένα ολόκληρο ξενοδοχείο κινδυνεύει να οδηγηθεί στην καταστροφή και για ακόμη μια φορά η μη ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση θα οδηγήσει στην καταστροφή.
Γινόμαστε θεατές, ακόμη μια φορά, στο ίδιο έργο, παρακολουθούμε τις προχειρότητες της κυβέρνησης και του δημοσίου να βάζουν στο βωμό, έτοιμο για θυσία, ένα ολόκληρο ξενοδοχείο και 60 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes διάφοροι φορείς της πόλης προτίθενται να σταθούν δίπλα από το δίκαιο αίτημα του ξενοδοχείου και να προβούν σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε περίπτωση που δεν εισακουστεί.
Το δίκαιο αίτημα του ξενοδοχείου είναι όπως οι εργασίες ξεκινήσουν Οκτώβριο έτσι ώστε να μην επηρεαστούν να συμβόλαια που ήδη έχει κλείσει με τουριστικούς πράκτορες και άλλους.

«Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι καταστροφική για αυτή τη ξενοδοχειακή μονάδα» δήλωσε έγκυρη πηγή και συνέχισε «να υπενθυμίσουμε ότι τα ξενοδοχεία της πόλης μας ακόμη “αναρρώνουν” από το πλήγμα της πανδημίας, αλλά και της κρίσης που έφεραν οι πολέμοι σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Δεν αντέχουν περαιτέρω κρίσεις»!

Το SkalaTimes ζήτησε από τον Διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Τομάζου όπως προβεί σε δηλώσεις για το θέμα. Ο κ. Τουμάζουν τόνισε πως “το σωστό είναι να περιμένουμε να γίνει μια συνάντηση με τον Υπουργό κ. Βαφεάδη και μετά να πούμε οτιδήποτε. Ευελπιστώ ότι ο Υπουργός θα βοηθήσει στο δίκαιο αίτημα μας και δεν θα χρειαστεί να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες”.

Μετά τη συνάντηση της Παρασκευής το ξενοδοχείο απέστειλε την πιο κάτω επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο και φορείς της πόλης καθώς και στους βουλευτές Λάρνακας:

Αξιότιμοι κυρίες / κύριοι,

Μέσα από σημερινή (21/6/24) συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lebay Beach Hotel, εν παρουσία τοπικών αρχών, βουλευτών Λάρνακας και άλλους φορείς, καθώς και αντιπροσώπους των Δημοσίων Έργων και της εταιρείας Αδελφών Ιακώβου, το ξενοδοχείο Lebay Beach Hotel παρέθεσε τις ανησυχίες του ως προς το καταναγκαστικό κλείσιμο του, λόγω της εξέλιξης των εργασιών του Δημοσίου Δρόμου (δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας) μπροστά από το ξενοδοχείο.

Η θέση των εργολάβων είναι ότι, δεν έχουν λάβει καμία εντολή τροποποιήσεων στις οδηγίες εξέλιξης του έργου με συνέπεια την έναρξη των εργασιών της Γ’ φάσης, μπροστά από το ξενοδοχείο εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Η θέση των Δημόσιων Έργων, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά τροποποίηση στην εξέλιξη του έργου, χωρίς πολιτική παρέμβαση.

Αν δεν ληφθεί άμεσα πολιτική απόφαση τότε το ξενοδοχείο θα βρεθεί στη καταστροφική θέση να πρέπει αναγκαστικά να αναστείλει τη λειτουργία του, με κόστος αποζημιώσεων προς πράκτορες και άλλα πρόσωπα, που έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια (γάμοι, βαφτίσεις, κτλ), όπως επίσης και περίπου 60 εργαζομένων που εν μέσω θερινής περιόδου, θα πρέπει να τερματίσει την εργοδότηση τους.

Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο δεν έτυχε καμίας ενημέρωσης ως προς τις προγραμματισμένες εργασίες κατά την αρχή της σεζόν, καθώς και καμιάς ενημέρωσης μέχρι και σήμερα για οποιοδήποτε μελλοντικό χρονοδιάγραμμα.
Να σημειωθεί επίσης ότι μετά από μία πανδημία που λάβωσε οικονομικά το ξενοδοχείο όπως και όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες, μια τέτοια πιθανή εξέλιξη εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου θα αναγκάσει το ξενοδοχείο να βάλει οριστικά λουκέτο, καθώς δεν θα είναι σε θέση να αντέξει ένα τέτοιο οικονομικό βάρος.

Επιπλέον αντιλαμβάνεστε πως με τα πιο πάνω και την αβεβαιότητα που δημιουργείται δεν μπορούν να υπογραφούν οποιαδήποτε συμβόλαια και συμφωνίες για την σεζόν του 2025 που αφορούν προπωλήσεις, τα οποία οι πράκτορες πιέζουν να υπογραφούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μας ανησυχεί επίσης η έλλειψη ενημέρωσης χρονοδιαγραμμάτων και οποιονδήποτε επηρεασμών της ξενοδοχειακής μονάδας, ως προς το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η ολοκλήρωση της Γ’ φάσης του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, ως προς τις υποχρεώσεις του ξενοδοχείου προς δανεισμούς, παγία έξοδα,

εργοδοτούμενους κλπ.

Απαιτούμε όπως παρθεί μια σωστή πολιτική απόφαση που δεν θα αφήσει να κλείσει το ξενοδοχείο μας για ανεπάρκειες του κράτους, επειδή, επαναλαμβάνω, ένα κλείσιμο του ξενοδοχείου μας εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η οριστική ταφόπλακα του.

Αναμένουμε τις δράσεις και ενέργειες όλου του πολιτικού κόσμου της πόλη μας ιδιαίτερα των Βουλευτών της πόλης, καθώς και του Δημάρχου κ. Βύρα, του Αντιδημάρχου Ορόκλινης κ. Φακοντή και του Προέδρου ΕΟΑ Λάρνακας κ. Χατζηχαραλάμπους.
Είναι τέτοιες στιγμές που απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις και πυγμή έτσι ώστε να νιώσουμε ως πολίτες αυτής της χώρας πως υπάρχει κράτος και αξιωματούχοι που μπορούν να υπερασπιστούν το σωστό και δίκαιο και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε μια κρίσιμη στιγμή.

Σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Ξενοδοχείου Lebay Beach Hotel
Γιώργος Τομάζου
Διευθυντής

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!