ΔΗΣΥ: “Οι οικογένειες με παιδιά και φοιτητές πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στις πολιτικές μας”

Δήλωση Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου και Βουλεύτριας ΔΗΣΥ κ. Φωτεινής Τσιρίδου για επίδομα τέκνου και φοιτητική χορηγία

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας το νομοσχέδιο που αφορά στην αύξηση του επιδόματος τέκνου κατά 5%, κάτι που εξαγγέλθηκε εδώ και καιρό, ως μέτρο για την ακρίβεια.

Θέση μας εδώ και μήνες ήταν πως η αύξηση δεν έπρεπε να ήταν το ίδιο ποσοστό για όλους αλλά να αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό τέκνων. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έκανε αποδεκτή την προσέγγισή μας.

Καθότι η Βουλή δεν έχει την εξουσία να κάνει την όποια τροπολογία προς αυτή την κατεύθυνση, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ως έχει κατατεθεί.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός τονίσαμε πως οι οικογένειες με παιδιά και φοιτητές πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στις πολιτικές μας. Στις σημερινές συνθήκες της ακρίβειας και των υψηλών επιτοκίων, απαιτείται σοβαρή αναθεώρηση τόσο στην στήριξη των οικογενειών όσο και στην αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Υποστηρίζουμε συνεπώς μια μεγάλη και σημαντική μεταρρύθμιση τόσο στο επίδομα τέκνου όσο και στη φοιτητική χορηγία, που να στηρίζει πραγματικά τις οικογένειες αλλά και να μην αφήνει πίσω τη μεσαία τάξη.

25.6.2024

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία» : Τρίτο βραβείο κέρδισε η 12χρονη Στέλια του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα

Οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,

error: Content is protected !!